We zijn weer in beweging!

Het nieuwe jaar begint en waar Valto 10 vorig jaar mee begon, doen we nu allemaal: buiten trainen in januari. Hoewel het meeste zorgen wordt gemaakt over de  temperatuur, valt dat eigenlijk alleszins mee. Een goede warming-up doet wonderen en laten we eerlijk zijn, zonder wind en regen, maar met zon is het eigenlijk heerlijk om weer te bewegen, ook in de buitenlucht. Afgelopen zaterdag was het de jeugd en selectie, de dinsdag ervoor konden de overige seniorenteams al aan de gang.

Ook belangrijk is het contact dat we weer hebben. Met de trainer, met de groep, met elkaar. Uiteraard volgens de maatregelen, die nog wel even gaan gelden, maar we mogen blij zijn dat de jeugd, maar ook de volwassen weer samen kunnen trainen. Er even uit, andere mensen zien en dat balgevoel behouden, conditie op peil brengen en achteraf toch een beetje spierpijn voelen. Kortom: een goed gevoel!

Uiteraard wachten we de komende persconferentie van dinsdag af, maar het lijkt er op dat we nog wel even door moeten zetten qua lockdown. Laten we hopen dat er voor ons niets hoeft te veranderen. Voor de komende weken ziet het programma er dus nog altijd zo uit:

Jeugd

Tot die tijd vinden wij het als TC belangrijk dat de jeugd elkaar wel blijft zien (sociale aspect) en in beweging blijft (gezondheid). Daarbij denken we dat het fijner is om overdag te trainen in verband met daglicht en iets hogere temperaturen.

Daarom hebben wij vanaf zaterdagen 9 januari het volgende schema opgesteld:

  • 11.00 uur – E & F (dit kan verschoven worden, als blijkt dat er net als afgelopen zaterdag nog rijp op de velden ligt)
  • 12.00 uur – D
  • 13.00 uur – C
  • 14.00 uur – B & A

We inventariseren hoeveel kinderen er komen per leeftijdsgroep en stemmen daar het aantal trainers op af. Afhankelijk van het aantal spelers wat komt trainen, beslissen we of we met een hele leeftijdsgroep gaan trainen of de groep in meerdere groepen gaan verdelen voor die dag. Daarnaast houden we het weer in de gaten. Korfballen is nu eenmaal niet fijn met bevroren vingers. Daarnaast mogen we het veld niet gebruiken bij vorst.

Senioren

Hoe doen we dat bij de senioren dan? Nou, ook daar willen we de mogelijkheid bieden om buiten te trainen. En onder trainen wordt dan verstaan: blijven bewegen, in vaste tweetallen oefeningen doen, de conditie op peil houden en elkaar nog eens zien is ook wel gezellig. Uiteraard alles voor, tijdens en na de training op de anderhalve meter en met inachtneming van de maatregelen (blijf weg als je klachten hebt en komt kort voor de training begint en ga direct na de training weer weg).

Wat betreft de dagen en tijden, vanaf maandag 4 januari:

  • Fit & Fun: gaat door, thuis voor het scherm! Wil je hier ook aan deelnemen om toch te kunnen bewegen, neem dan contact op met Lotte en Manon van Geest (fitfun@ckv-valto.nl).
  • Valto 5 t/m 10: dinsdag van 19:30 – 20:30 uur (aanmelden in je team-appgroep voor 18:30 uur)
  • Valto 3 en 4: in overleg
  • Valto 1 en 2: in overleg

Korfbal League

Hoewel Valto zelf geen Korfbal League speelt, hebben we er zeker wel interesse in. Onder andere omdat Rick Voskamp nog altijd acteert op het hoogste niveau als scheidsrechter. Samen met zijn koppelgenoot Marco van der Lucht, heeft hij de eerste oefenwedstrijden al weer achter de rug en ook de daarbij behorende coronatests. Want net als andere topsportcompetities spelen de korfballers onder voorwaarden van strenge eisen, met tests en zonder publiek.

Daarnaast gaan we een Korfbal League Poule starten. Leuk om te kijken naar de wedstrijden, leuker om met voorspellingen mooie prijzen te winnen. We gaan dit doen in twee rondes. De poulefase en de fase met play-offs en finale. Deze week worden de prijzen bekend gemaakt, maar je kunt vanaf maandag 11 januari jouw voorspellingen invullen en opsturen. Je doet dan mee in de competitie. Deelname is gratis en voor iedereen, ook niet-Valto-leden.

Kijk voor meer informatie op ckv-valto.nl/klpoule.

Kijk voor de livestreams op https://eyecons.com.

Namens de TC,

Jan Jaap Elenbaas
vztc@ckv-valto.nl / 06-29585387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.