Train ik in de Sosefhal?

De Lier is als enige Westlandse dorpskern gezegend met 2 gemeentelijke sporthallen. Ruimte genoeg voor alle Lierenaars om te sporten, zou je dan denken. Helaas valt dat in de praktijk tegen. Ja er is veel ruimte, maar er is tevens heel veel behoefte. Veel verenigingen willen hun spelers de kans geven om hun sport (vaak 2 of 3 x per week) te beoefenen in het eigen dorp. Zo ook bij Valto.

Al jaren zijn we in discussie met gemeente (als opdrachtgever), met Optisport (als exploitant) en met het Lierse Sport Overleg om te komen tot een optimale verdeling van de beschikbare uren in de sporthal. Valto heeft flink wat ruimte ter beschikking, maar onvoldoende voor alle teams, we vinden de huidige verdeling dan ook niet eerlijk genoeg. Maar we ontkomen er dus nog steeds niet aan om bij te huren in Honselersdijk, Naaldwijk of (in het verleden) in Schipluiden. Dit jaar hebben we dit kunnen beperken tot één avond huren van de Sosefhal in Honselersdijk. Die hal is namelijk lekker groot, beschikbaar op dinsdagavond (een drukke avond voor ons) en niet te ver weg, 4.8 km, krap 10 minuten vanaf ons veld volgens Google Maps.

En dus moeten er enkele teams gaan trainen in de Sosefhal. De vraag is dan natuurlijk: welke teams. Hier komt wederom één en ander bij kijken. Uit veiligheidsoverwegingen willen we liever niet onze jongere jeugd op de fiets in de avond op pad sturen buiten De Lier. Tevens moeten we rekening houden met de trainers, zij trainen bij voorkeur op dezelfde locatie waar ze daarna zelf moeten zijn voor hun eigen training. Anders past het logistiek gezien ook niet.

Uiteindelijk is de beslissing gevallen op E, A1/A2 en V3/4/5. Aangezien de meeste trainers voor de E-team uit de A komen, is dat logistiek goed passend. Dat betekent dat deze spelers (A1/A2 en V3/4/5) dus wekelijks naar Honselersdijk moeten. Tevens een extra belasting voor de ouders van de E om hun kinderen te brengen naar Honselersdijk. Hopelijk lukt het om dit per team op te lossen en in te roosteren zodat elke ouder maar eens per maand dit ritje hoeft te maken. En het is uiteindelijk maar 10 minuten vanaf Vreeloo.

We begrijpen dat het vervelend is voor betrokkenen, maar hopen dat bovenstaande uitleg voldoende helder maakt dat we niet zonder ruimte buiten De Lier kunnen en dat de gemaakte keuzes echt goed zijn overwogen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.