Spierpijn

20161017-stukje-voorzitter

Ik had vroeger een buurjongen, of eigenlijk jongetje. Van boven naar beneden een blond koppie, bleek gezichtje, tenger lichaam, rolstoel. Hij was een stuk jonger dan ik en had dus nog meer levensjaren voor de boeg dan ik. Maar … niets was minder waar. Hij had een spierziekte en zou nooit oud worden. De medische wetenschap was nog niet zo ver als nu.

Decennia later, denk ik nog wel eens aan hem terug. Aan de dingen die hij nooit heeft kunnen doen. En dan vooral het sporten. Ik was vroeger zo’n beetje dagelijks op gras te vinden, was het niet bij VALTO, dan wel op een trapveldje in de buurt of in het park. Ik kon me geen leven voorstellen zonder sport en alles wat je er bij kreeg, zoals de vrienden en de feestjes. Het doet dan ook echt pijn om te weten dat er heel veel kinderen zijn die dat allemaal niet kunnen doen.

Het is één van de redenen waarom ik en vele anderen in Nederland meedoen aan de Wintertijd Challenge. Ook bij VALTO doe we hier aan mee, met een aantal teams. We gaan de uitdaging aan om in het extra uur dat we hebben in de nacht van 29 op 30 oktober, zoveel mogelijk geld bij elkaar te sporten voor Stichting Spieren voor Spieren. Geld dat zo hard nodig is voor onderzoek. Onderzoek dat moet helpen om de kinderen een beter en langer leven te geven en wél te kunnen laten sporten.

Wij gaan waterkorfballen en er is nog plaats voor meer teams. Dus aarzel niet en geef je gewoon op, doe mee! Kijk op http://ckv-valto.nl/spieren/. Uit ervaring kan ik zeggen dat meedoen ook pijn kan doen, maar die pijn is fijn. Als je spierpijn kunt hebben, dan is dat wat mij betreft een zegen.

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.