VALTO 1 door dipje met lege handen in Delft

Sponsor: Marin Stolze B.V.

Het keurkorps van Marco is in het nieuwe jaar aan een indrukwekkende reeks bezig. Al zeven wedstrijden op rij zijn we ongeslagen met als hoogte punten de overwinningen op Merwede, KCC en Achilles. Met de tegenstander van vandaag hadden we nog een appeltje te schillen, dus was er weer veel Liers publiek achter de selectie aan gereisd. Niels bleef vandaag op de bank bij aanvang van de wedstrijd, want hij mist een stuk huid op zijn voetzool na de wedstrijd van vorige week. Op zijn plaats had 1e jaars junior Ruben Hoogerbrugge het vertrouwen van Marco gekregen om zijn debuut te maken in het vlaggenschip. Hij stond naast Rob prima zijn mannetje tegen de doorgewinterde Excelsior heren en wist ook zijn eerste doelpunt te scoren in zijn debuutwedstrijd. VALTO begon voortvarend aan de wedstrijd en wist binnen tien minuten een 1-5 voorsprong op het scorebord te zetten. Tot de twintigste minuut leek er bij 5-9 geen vuiltje aan de lucht en had het er alle schijn van dat ook deze wedstrijd een prooi voor VALTO zou worden. De laatste tien minuten naar de rust werden er echter in de verdediging verkeerde keuzes gemaakt en geen goede aanvallen meer gespeeld. Met acht doelpunten op rij zette de thuisploeg de ruststand op 13-9.

Marco had dus wel weer wat te bespreken in de kleedkamer. De tweede helft begon dan ook met een VALTO wat weer helemaal op scherp stond. Na de doelpunten van Judith, Rob, Ruben en Thom wist Manon ons na zes minuten weer op gelijke hoogte te zetten bij 14-14. In de volgende minuten zouden de ploegen om en om scoren met Excelsior steeds op een kleine voorsprong en VALTO wat gelijk maakte. Na de 17-16 van Excelsior besloot Marco Bart en Ruben te wisselen voor Frank naast Thom en Niels, met ingepakte voet, bij Rob. In deze samenstelling moesten we de punten proberen binnen te slepen. Dit wierp niet gelijk zijn vruchten af en de thuisploeg wist weer een gaatje te slaan naar 18-16. Met twee doelpunten aan beide zijden stond er halverwege de tweede helft 20-18 op het bord toen Rob vanaf de strafworpstip weer voor de aansluiting kon zorgen. Deze opgelegde kans wist hij echter niet te benutten, maar dan is eigenlijk vaak Niels daar om het toch af te maken. Ook deze kans ging verloren en in plaats van 20-19 werd het even later 21-18 met nog tien minuten op de klok. Geen onoverbrugbaar verschil dus werd er een tandje bijgeschakeld. De thuisploeg deed er alles aan om te vertragen en ging ellen langen aanvallen spelen. Waar VALTO vorige week in de slotfase al na de vierde pass werd afgefloten voor tijdrekken, mocht Excelsior vandaag rustig een halve minuut zonder ingrijpen rondspelen. Toch wist VALTO in de slotfase nog dicht bij een puntendeling te komen toen Rob twee minuten voor het einde weer voor de aansluiting zorgde bij 22-21. Dit bleek ook de eindstand te worden, want hierna kwam de bal niet meer in het Lierse aanvalsvak door het toegelaten lange rondspelen van de bal en bleek de dip in de eerste helft VALTO funest te worden. Excelsior doet met deze eerste nederlaag van VALTO in 2016 goede zaken in de competitie. Door het verlies van zowel Futura als RWA zijn ook zij veilig om ook volgend jaar weer uit te komen in de 1e klasse. Opvallend in deze poule is dat de promovendussen Merwede en Achilles, met één punt verschil de koplopers, gaan uitmaken wie er mag promoveren. Er komt dus nog een spannende finale in de 1e klasse E als beide ploegen de volgende wedstrijd ook winnen. In de laatste speelronde treffer zij elkaar in Sliedrecht om uit te maken wie zich kampioen mag kronen. Op 5 maart gaat de competitie weer verder met de laatste thuiswedstrijd voor het vlaggenschip tegen RODA uit Westzaan. De uitwedstrijd werd onnodig verloren, dus is revanche wel op zijn plaats. Eerder in die week staat echter nog de finale voor de Zuid Holland korfbal beker op het programma. Op 1 maart staat ons vlaggenschip in Ridderkerk tegenover overgangsklasser Nieuwerkerk om uit te maken wie er de bokaal mee naar huis mag nemen. Hierdoor duurt de vakantie voor het keurkorps wat korter, want hier moet natuurlijk wel wat voor getraind worden. Met intussen al 150 verkochte kaarten lijkt het publiek er helemaal klaar voor. Na de overwinning op KCC nam Frank de gedurfde tekst in de mond dat VALTO nu ook van de volgende tegenstander kan winnen. We gaan het zien, maar eerst even op adem komen. Iedereen weer bedankt voor de support en we zien u graag in Ridderkerk.