VALTO 2 pakt belangrijke punten in Delft

Sponsor: Martin Stolze B.V.

Na de verloren vier punten wedstrijd van vorige week tegen Albatros 2 wat het voor de VALTO reserves zaak om deze week weer de punten te pakken. Alleen op die manier maakt het team nog kans op behoud in de 1e klasse. Met Niels L en Ruben K nog steeds geblesseerd op de bank was het een gelukje dat Frank vorige week nog niet hersteld was van zijn blessure. Hierdoor mag hij nog meespelen in het tweede team en, verenigingsman als hij is, stond hij vandaag dus zijn mannetje tegen Excelsior 2. In De Lier werd nipt verloren van dit team, dus gingen we er van uit dat het vandaag weer een spannende pot zou worden. Het bleek ook vandaag weer een gelijk opgaande wedstrijd te worden. De score werd geopend door de thuisploeg, maar daarna hield de VALTO verdediging het lang dicht. Het vak met Laurens, Pieter, Lisanne en Nikki konden dus lang zoeken naar een gaatje in de Delftse verdediging. Na zeven minuten was daar de gelijkmaker van Laurens en werd er van vak gewisseld. In de eerst volgende aanval wist de thuisploeg weer een voorsprong te pakken die weer door Mariska werd weggepoetst. In de volgende fase zou Excelsior er voor zorg een dat VALTO niet tot score kwam, waarin zij zelf wel tweemaal de korf wisten te vinden. Het eerste gaatje was een feit en VALTO moest in de achtervolging. Dit gaatje bleef gelijk tot 7-5, waarna de thuisploeg het verschil verdubbelde. Met nog acht minuten tot de rust werden de ruggen gerecht door de Lierse ploeg en wist VALTO met doelpunten van Pieter, Lisanne, Frank en Ron de ruststand op 11-11 te zetten.

Het tweede deel begonnen we dus eigenlijk weer op nul. Het was weer Excelsior wat als eerste de korf wist te vinden, maar deze keer had VALTO direct een antwoord klaar. Het zou de Delftse ploeg nog één keer lukken om een marge van twee op het scorebord te zetten bij 14-12, maar Frank halveerde dit weer in dezelfde minuut. Met om en om scoren werd het halverwege de tweede helft 17-17, waarna Frank zijn team bij de hand nam en met twee doelpunten VALTO voor het eerst op voorsprong zette. Al snel volgde Laurens zijn voorbeeld door het verschil naar drie te brengen, maar de volgende aanvallen bleven zonder doelpunt. Hierdoor wist de thuisploeg het verschil vijf minuten later weer een puntje te verkleinen. Helaas voor de Delftenaren was bij Frank nu de geest uit de fles en gooide hij met wederom twee treffers de wedstrijd in het slot. De laatste drie minuten zou Excelsior de overwinning niet meer in gevaar kunnen brengen. Met strak verdedigen werden de laatste minuten uitgespeeld, waarin Lisanne vlak voor tijd de 23e Lierse treffer voor haar rekening nam. De eindstand werd door de thuisploeg op het bord gezet vanaf de strafworpstip. Bij 20-23 floot de scheidsrechter voor het laatst en waren twee zwaar bevochten punten binnen gehengeld. Gelukkig zijn de uitslagen van de andere wedstrijden gunstig uitgevallen voor ons en stijgt VALTO 2 weer naar een gedeelde vijfde plaats. Met nog de wedstrijden tegen RODA en DES heeft VALTO het nog helemaal in eigen hand, maar er zullen wel punten gepakt moeten worden. Eerst hebben we echter twee vrije weekenden voor het zover is. Op zaterdag 5 maart speelt de VALTO selectie de laatste thuiswedstrijden voor dit zaalseizoen tegen RODA uit Westzaan. In Krommenie werd deze wedstrijd een prooi voor VALTO, maar behaalde resultaten uit het verleden…….

We zien u dus graag weer langs de kant in de Vreeloo hal om ons, net als vandaag, weer naar een belangrijke overwinning te schreeuwen.