VALTO 1 en 2 houden één punt in De Lier

Sponsor Martin Stolze B.V.

Na het uitstekende optreden van het vlaggenschip donderdagavond, was het vandaag zaak om de punten in De Lier te houden. Valto 2 mocht in hun eerste thuiswedstrijd aantreden tegen Oranje Wit 2 uit Dordrecht. Het was op voorhand wel bekend dat het 2e aan de bak kon, want als er één ploeg is die voor het kampioenschap zal kunnen gaan zijn zij het wel. Met een 1e team in de hoofdklasse wil je als vereniging met je reserves ook een stapje hoger spelen. Het zou nog lastiger worden als we van te voren gedacht hadden. In de eerste deel van de eerste helft wist Valto nog bij Oranje Wit in het spoor te blijven. Met de 2-3 tussenstand halverwege de eerste helft leek er nog geen vuiltje aan de lucht, behalve dan dat Niels L geblesseerd het veld verliet en Kees op zijn plaats verder ging. Valto vergat echter met de tegenstander mee te scoren, waardoor zij met vier treffers op rij niet veel later een veilige marge hadden gecreëerd. De thuisploeg kwam in het eerste deel niet verder dan vier treffer, terwijl Oranje Wit de ruststand op 4-10 zette.

Dit zou in het tweede deel dus wel even anders moeten wilde er nog aanspraak gemaakt worden op punten. Esmee kwam binnen de lijnen op de plaats van Denise in een poging een lans te breken. Oranje wit ging echter door waar het gebleven was en walste over de Lierse reserves heen. Valto wist aanvallend geen vuist meer te maken, terwijl de doelpunten bij Oranje Wit als zoete appeltjes door de korf vielen. Pas in de laatste minuten liet de Dortse ploeg bij een 7-26 voorsprong de touwtjes vieren en mocht de thuisploeg de eindstand op 10-26 zetten. Met deze ruime nederlaag staat Valto 2 nu samen met hun tegenstander van volgende week, HKC (H) 3, puntloos onderaan. Dat wordt dus de eerste vierpunten wedstrijd van het seizoen.

Het in grote getale opgekomen publiek was vooral nieuwsgierig of het vlaggenschip de prestatie van donderdagavond een vervolg kon geven. De tegenstander Merwede uit Sliedrecht was nog een oude bekende van twee seizoen geleden, toen Valto ten koste van Merwede het kampioenschap veilig stelde. Hoewel er nu een heel ander team stond, bleek al snel dat zij toch wel uit waren op revanche. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Van der Bie wist Rob al heel snel de korf te vinden. Merwede kreeg echter in dezelfde minuut al een makkelijk gegeven strafworp mee, waarmee de stand weer gelijk was. Het eerste gaatje van twee werd door Niels gemaakt uit een rebound na een vrije bal. De gasten bleven echter in het spoor en wisten bij 5-5 langszij te komen. De Sliedrechtse formatie nam ook gelijk het initiatief over en kwam aan de goede kant van de scoren. Valto haakte wel aan en hield de schade beperkt, maar kon toch niet voorkomen dat ze met een 10-13 achterstand de rust in gingen.

De tweede helft begonnen beide ploegen met een strakke verdediging, zodat beide ploegen in het begin de korf maar niet konden vinden. Na vier minuten besloot Marco Bart te wisselen voor Frank in een poging iets te forceren. Frank maakte gebruik van het feit dat zijn tegenstander nog aan hem moest wennen en wist snel de korf te vinden. Merwede wist echter niet veel later ook weer de korf te vinden, dus moest er een tandje bij geschakeld worden. Rob wist ook weer de korf te vinden, zodat het na acht minuten 12-14 stond. Hierna volgde een doelpuntloze periode voor beide ploegen. Deze stilte werd door Frank doorbroken en hij kreeg het Lierse publiek even later op de banken door de gelijkmaker binnen te schieten. Hiermee was met nog een kwartier te gaan de wedstrijd weer helemaal open.

De gasten herstelde zich echter en wisten met twee doelpunten in één minuut weer een gaatje te slaan. Frank wist weer de aansluiting te maken, maar in de volgende fase werden verdedigend toch weer de verkeerde keuzes gemaakt. Hierdoor lukte het de gasten om weer een marge van vier punten te pakken. Hierna maakte zij de fout om wat te opzichtig de wedstrijd te gaan uitspelen. Met nog acht minuten te gaan werden de aanvallen met heel veel passes opgezet en werd er ruim over de korf geschoten. Door ingrijpen van de leidsman verspeelden zij zo een paar aanvallen, wat voor Valto weer extra kansen gaf. Deze werden met beide handen aangepakt, want de slotfase was duidelijk voor de thuisploeg. Met vier doelpunten op rij wisten Thom en Rob toch nog een punt veilig te stellen, voordat de scheidsrechter bij 19-19 voor het laatst floot. Gezien de wedstrijd misschien wel de juiste uitslag waar beide ploegen mee kunnen leven. Valto 1 blijft hiermee de aansluiting houden met de kop en kan zich nu zonder bijzonderheden gaan voorbereiden op de wedstrijd van volgende week. Ook dan spelen we weer thuis en de tegenstander voor 1 is dan Futura 1 uit Den Haag. Zij wisten ook de eerste wedstrijd te winnen, maar gingen gisteren onderuit tegen RWA. Je zou dus zeggen dat er volgende week wel eens twee punten bijgeschreven gaan worden. Helaas blijft de bal altijd rond en kan hij alle kanten oprollen. Er wordt dus weer op u gerekend volgende week. Allen bedankt voor jullie support en graag tot volgende week.