VALTO 1 legt Vriendenschaar 1 over de knie

Sponsor Martin Stolze B. V.

Op donderdagavond mocht Valto 1 voor de Zuid – Holland korfbal cup aantreden tegen Vriendenschaar 1 uit Hardinxveld Giesendam. Geen onbekende tegenstander, want vorig seizoen trof Valto deze ploeg zowel op het veld als in de zaal. In deze vier wedstrijden werd slechts één puntje vergaard. In de uitwedstrijd in de zaal kreeg Valto een flinke oorwassing en bij de kampioenswedstrijd in april zag Valto in de laatste vijf minuten de kansen op een overwinning in rook op gaan. Dit zorgde ervoor dat er een zeer gemotiveerd Valto in het veld stond. Met deze ploeg hadden ze nog een appeltje te schillen, dus werd de jacht op doelpunten na het eerste fluitsignaal ingezet. Valto zou vanavond toch even op achterstand komen bij de 0-1, maar wist dit recht te zetten. Tot 4-4 scoorden beide ploegen om en om, maar toen wist Valto het eerste gaatje te slaan naar 6-4 door de doelpunten van Rob. Vriendenschaar zou nog één keer aanhaken, maar toen ging Valto helemaal los. Het volgende kwartier zuivere speeltijd zou de thuisploeg regelmatig de korf weten te vinden en het verdedigend helemaal dicht weten te houden. Zo stond er na de eerste speelhelft een 14-5 tussenstand op het bord.

Er viel voor Marco dus weinig bij te sturen in de rust. In de rust was het weer schieten voor de reserves, waarbij Judith ook weer voorzichtig een balletje schoot. Het was duidelijk te zien dat ze weer blij was om weer een balletje te kunnen schieten.

Voor het tweede deel kwamen de gasten uit Hardinxveld scherp uit de kleedkamer, want binnen een paar seconden lag de eerste bal al weer door de korf. De voorsprong bleef echter gelijk, want Rob wist ook gelijk de korf te vinden. Bart bezeerde even later zijn hand bij een wat al te enthousiaste actie om de bal binnen de lijnen te houden, maar was even vergeten dat er in de zaal ook muren om het veld staan. Frank, die het verlies van zijn D1 met zijn pupillen verwerkt en besproken had, was al aan het warmlopen, dus dat kwam goed uit. Uit voorzorg betrad hij het veld op de plaats van Bart en wist bij zijn eerste schot ook gelijk te scoren. Ook Naomi, die vandaag weer voor het eerst mee deed na haar enkelblessure, werd gewisseld om haar te sparen voor zaterdag als er weer punten te verdienen zijn. Intussen was de wedstrijd wel gespeeld, want met nog tien minuten te spelen was het verschil opgelopen tot 22-11. Vriendenschaar kreeg alle hoeken van de Vreeloohal te zien en wist maar moeizaam de korf te vinden. Valto vergrootte de voorsprong tot dertien punten verschil en liet toen de touwtjes pas vieren, waardoor de gasten in de laatste minuten de eindstand op 26-15 konden zetten. Dit appeltje is dus geschild en niet met een dunschillertje. We gaan dus door naar de volgende ronde en daarin is Valto via loting aan Weidevogels gekoppeld. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Bleiswijk in de week van 7 t/m 11 december. Met deze ruime overwinning heeft Valto ook lekker zelfvertrouwen getankt voor de confrontatie met Merwede 1 zaterdag. Deze ploeg is vorig seizoen op het veld en in de zaal kampioen geworden en is in de 1 D poule als koploper de zaal in gegaan. Tellen we daar de winst van vorige week tegen Excelsior bij op, dan weten we dat het een pittige wedstrijd kan worden. De negende man is dan ook weer hard nodig.