VALTO 1 geeft niet thuis tegen ontketend RWA

Sponsor: Martin Stolze B.V.

Na acht speelronden in de competitie zit het in de 1e klasse E nog steeds dicht bij elkaar. VEO heeft nu de beste papieren voor een feestje aan het eind van het seizoen, maar Fortis, Vriendenschaar en VALTO zitten ook nog op koers als VEO een steekje laat vallen. VALTO 1 mocht dit weekend op bezoek bij RWA in Rhoon, waar thuis een ruime 34 – 23 overwinning op werd behaald. Dit was echter een geflatteerde uitslag, want het verschil werd pas in het laatste kwartier gemaakt na een gelijk opgaande wedstrijd. Het zou vandaag dus niet zomaar even de punten ophalen worden. Dit bleek al snel na het eerste fluit signaal van de heer Klijn. RWA moest vandaag winnen om afstand te kunnen nemen van de laatste plaats, maar dat zelfde gold voor VALTO wilde zij de aansluiting met de top behouden. RWA begon de wedstrijd met de instelling “de dood of de gladiolen” en dook er vol op, waar VALTO, zonder de geblesseerde Judith en Kevin, toch wat slap aan de wedstrijd begon.

Dit resulteerde al na twee minuten in een 2-0 voorsprong voor de thuisploeg door twee treffers van Lars van Heijningen die vandaag zo’n dag had waarop alles lukte. Hij zou deze middag een derde van alle RWA doelpunten voor zijn rekening nemen. Iris en Bart zorgden er nog wel voor dat in het begin de aansluiting bleef met RWA, maar goed was het allerminst. Marrien besloot dan ook al na tien minuten de eerste time out te nemen om de ploeg op de rails te krijgen. Dit leek te werken want in de volgende fase vielen de doelpunten om en om tot 8-7 na 18 minuten spelen. Nu was er een time out voor RWA en ook deze had zijn uitwerking. In de volgende vijf minuten zou RWA het beslissende gat slaan. Met zes doelpunten op rij werd het twee minuten voor rust 14-7 en werd het voor het VALTO publiek wel duidelijk dat het een lastige middag ging worden. Mees en Frank wisten nog wat terug te doen, maar RWA speelde de laatste halve minuut heel goed uit en zette met nog 7 seconden op de klok de ruststand op 15-9.

Genoeg stof om de bespreken voor Marrien in de kleedkamer om deze wedstrijd in het tweede deel nog te kunnen kantelen.

Voor VALTO was het echter zo’n middag dat alles juist niet lukte en zo ook de eerste aanval na de rust. Deze ging wel heel knullig verloren en ging de lijdensweg dus verder waar we gebleven waren. Niet VALTO maar de thuisploeg zou het eerste doelpunt maken na de mandarijnen. Frank mocht een aan Bart toegekende strafworp maken, maar zijn tegenstander Jan den Arend was vandaag ook erg trefzeker en herstelden deze direct. Na vier minuten in de tweede helft werd de wedstrijd eigenlijk al door Lars van Heijningen in het slot gegooid toen hij met twee doelpunten op rij het verschil naar 19-11 tilde. VALTO wist in het vervolg van de wedstrijd het verschil niet meer kleiner als zes verschil te krijgen. Marrien besloot toch wat te proberen en zette Judith een paar keer in in de aanval. Resultaat bleef echter uit, want RWA had simpelweg op elk doelpunt van VALTO weer een antwoord. Ook werd Ron nog binnen de lijnen gebracht en pikte ook zijn doelpuntje mee, maar ook hij kon het tij niet keren. De thuisploeg speelde de wedstrijd goed uit en gebruikte de schotklok optimaal om lange aanvallen neer te zetten. Met een prima verzorgde rebound konden zij dit ook nog meerdere malen herhalen.

In de slotfase kwam VALTO dan eindelijk nog even in een goede flow, maar toen was de wedstrijd allang gespeeld en waren de doelpunten alleen voor de statistieken. De eindstand werd nog door de aanvoerder van RWA binnen geschoten vanuit een onmogelijke positie en totaal uit balans, maar wel tekenend voor deze wedstrijd, waarin bij RWA alles op zijn plaats viel vanmiddag. Voor VALTO betekend dit dat het verschil met koploper VEO, die geen fout maakte op bezoek bij Vriendenschaar, nu is opgelopen naar vijf en het kampioenschap wel kan vergeten. Het wordt dus nu zaak voor VALTO om weer in een positieve flow te komen, zodat we straks toch het zaalseizoen met een goed gevoel kunnen afsluiten.

Later zag ik op de KNKV app gelukkig dat VALTO 2 wel gewoon had gedaan wat er van hen verwacht werd. Zij hebben aardig huis gehouden in Moordrecht, gezien de 13-28 overwinning op IJsselvogels 2. Volgende week staat er voor de selectie teams weer een pittig programma te wachten. VALTO 1 & 2 spelen beiden tegen VEO waar in Voorburg met 20-19 en 19-20 van werd gewonnen en verloren. Dat wordt dus een spannende middag volgende week in de Vreeloo hal. VEO 1 heeft na de wedstrijd tegen VALTO geen wedstrijd meer verloren en zal ook deze naar zich toe willen trekken. VALTO 2 gaat er natuurlijk alles aan doen om zijn koppositie te versterken door revanche te nemen op de nipt verloren wedstrijd in Voorburg. Met VALTO A1 in het voorprogramma in hal 1 beloofd het een heel leuke korfbalmiddag te worden zaterdag. Het is voor de A1 te hopen dat al vanaf 13:20 uur de tribunes vol zitten met Liers publiek, want voor hen is het toch wel bijna vijf voor twaalf en zullen we alle zeilen moeten bijzetten om van de zevende plaats af te komen.