Een rondje langs de velden

Nu niet eens de Valto-velden, hoewel die dit weekend maar door één team werden bespeeld. Het was namelijk Valto F4 dat nog een wedstrijdje in De Lier mocht spelen, voordat het tafeltennisgeweld losbarstte in de Lierse sporthallen. Daardoor was Hoek van Holland het decor van de andere vier thuiswedstrijden, welke allemaal door achtereenvolgens Valto B1, A1, 2 en 1 gewonnen werden.
 
De Korfbal League dan, altijd leuk om daar wat van mee te krijgen. Het is en blijft de ere-divisie van het korfbal, daar waar de beste clubs van Nederland het tegen elkaar opnemen. Afgelopen weekend nam de koploper PKC het op tegen Fortuna uit Delft. Onze bijna-buren staan in de top van de competitie en hebben het de ploeg uit Papendrecht erg lastig gemaakt. Maar de voorsprong die ze hadden, verdween jammer genoeg en dus wist PKC te winnen met 24-19. PKC blijft daardoor koploper en Fortuna zakt van plaats 4 naar 5. Verder verloor DVO van KCC. De twee ploegen zijn in gevecht om lijfsbehoud op het hoogste niveau en KCC komt voorlopig als winnaar uit de strijd. De promovendus doet dus goede zaken en is mogelijk de tegenstander van Valto in de Zuid-Holland Korfbal Cup op 23 januari. Dat zou de derde keer zijn in 3 jaar tijd. De eerste keer Won Valto verrassend, de tweede keer lukte dat niet. Overigens kan de tegenstander ook PKC of HKV/Ons Eibernest zijn, er vanuitgaande dat PKC wint van Velocitas. Hoe dan ook, het wordt een mooie wedstrijd de 23e! Verder won DOS’46 enigszins verrassend van LDODK in een mooie wedstrijd en won Blauw-Wit Amsterdam van KZ uit Koog aan de Zaan. Hierdoor staat Blauw-Wit derde en LDODK vierde. KZ en DOS’46 staan zesde en zevende. De eerste vier plaatsen geven recht op play-offs en daarin is nog van alles mogelijk, met nog een halve competitie te gaan, best spannend.
 
De andere bijna-buur, Avanti uit Pijnacker was vrij. Zij moeten nog tegen TOP uit Sassenheim spelen, maar die club deed afgelopen weekend mee aan het EK voor korfbalclubs in Spanje. Net als de WK’s en EK’s voor landen, is Nederland vooralsnog oppermachtig op zo’n toernooi. Maar dat neemt niet weg dat er leuke wedstrijden tussen zitten. De finale ging (uiteraard) tussen een Nederlandse en Belgische club (AKC), maar verder waren Duitsland (SG Pegasus Rommerscheid 1991 e. V., 3e), Portugal (Núcleo de Corfebol de Benfica, 4e), Engeland (Trojans Korfball Club, 5e), Tsjechië (Ceske Budejovice, 6e), Catalonië (CK Vallparadis / Assessoria, 7e) en Hongarije (1908 SZAC Budapest, 8e) aanwezig op te eindtoernooi. TOP mocht na een toch wel redelijk spannende eerste helft die gelijk op ging en minder spannende tweede helft, Europees Kampioen noemen. Voor de tweede keer op rij. En dat is toch een hele prestatie. We gaan zien wie er in april Nederlands Kampioen wordt en dus ons land mag vertegenwoordigen op het EK volgend jaar.
 
En voor alle senioren, junioren en overige (16+) leden die mee willen op het trainingsweekend, geef je op voor 1 februari. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het echt heel leuk is en de moeite waard. Helemaal met het thema ”glow in the dark”!
 
Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.