Valto 1 keert weer met lege handen terug uit Zeeland

Sponsor: Martin Stolze B.V.

Na vijf wedstrijden in de Overgangsklasse B stond Valto op een knappe 4e plaats met drie ploegen op vier punten op het vinkentouw. Één van deze ploegen was ook de tegenstander van vandaag Swift in Middelburg. Bij winst zou Valto goede zaken doen, maar bij verlies komt de rode streep wel erg dichtbij. Na ander half uur tussen de ruitenwissers door gekeken te hebben kwam het sportcomplex “de Sprong” in beeld. Er bleek in Middelburg meer wind te staan als thuis, maar gelukkig werd de lucht lichter en werd het even later ook droog. In het verleden is gebleken dat Valto op Zeeuwse bodem niet haar sterkste wedstrijden speelt. Vorig seizoen leek dit doorbroken te zijn na de 13-26 zege op Fortis, wat mij wel vertrouwen gaf voor vandaag dat deze lijn door getrokken kon worden. Met slechts uw razende reporter met partner en de reservebank als support zou het vooral op de inzet van de spelers aankomen vandaag om de punten binnen te hengelen.

De eerste aanval van Swift wist Valto nog af te slaan, maar nam zelf niet de juiste kansen in het begin van de wedstrijd. Hierdoor keken we even later toch tegen een 2-0 achterstand aan. De thuisploeg wist hierna een gaatje te slaan naar 4-1 met prima schoten, gezien de hoeveelheid wind. Valto had hier duidelijk meer moeite mee en zag veel schoten afzwaaien door op de verkeerde momenten het schot te pakken. Na de 4-2 van Laurens liep Swift in enkele minuten weg naar 7-2 en leek Valto niet bij de les te zijn. Marrien nam de eerste time out en deze haalde de thuisploeg even uit hun ritme, zodat Valto het verschil kon consolideren op vier punten. Met om en om scoren werd het 9-5 toen Bart het op zijn heupen kreeg en met twee treffer op rij de achterstand halveerde. Laurens zorgde via een strafworp voor de aansluiting, maar de gelijkmaker liet nog even op zich wachten. Deze zou Sanne even later voor haar rekening nemen toen zij de 10-10 binnen schoot. Lang zou deze stand echter niet op het scorebord staan, want met twee afstandsschoten wist de thuisploeg de voorsprong weer te herstellen. Zané zorgde ervoor dat we met een minimaal verschil van 13-12 de kleedkamers mochten opzoeken.

Jammer dat Valto bij aanvang van de wedstrijd niet direct de koe bij de hoorns vatte, maar zich weer knap terug in de wedstrijd wist te spelen. Nu was het zaak om deze lijn in de tweede helft vast te houden. Marrien moest helaas weer toe zien hoe de eerste aanval werd verprutst en Valto het verdedigend weer liet afweten in de begin fase. Pas toen Swift het verschil op 18-12 had gezet was het Lierse keurkorps weer wakker geschud. Frank en Lisanne, in het veld gekomen voor Sanne, brachten het verschil terug naar vier bij 18-14, maar kleiner zou Swift het niet laten worden. Halverwege de tweede helft werd het nog 23-17, maar Valto gaf het nog niet op. Judith wist eindelijk los te komen van haar directe tegenstander en tweemaal doel te treffen. Toen Frank even later zijn strafworp ook verzilverde was het verschil weer drie. Marrien wisselde er intussen flink op los in een poging het tij te keren. Swift speelde echter de wedstrijd vakkundig uit met lange aanvallen en schoten op de juiste momenten. Valto bleef ook knokken voor wat het waard was vandaag, maar kwam niet meer dichterbij. De eindstand 27-23 werd uiteindelijk door Maaike op het bord geschoten.

Terecht een overwinning voor Swift, wat met 26 velddoelpunten over meer dan twee scherpschutters blijkt te beschikken. Voor Valto betekent dit verlies dat zij zich nu net boven de rode streep bevinden in de poule. Er rest nu nog één wedstrijd voor we naar de zaal gaan, waarin Valto zich zal moeten opladen om de volle zeventig minuten scherp te zijn. Zowel in de wedstrijd tegen Unitas als vandaag tegen Swift werd het verschil na de rust gemaakt door de tegenstander. Dit zullen we er dus uit moeten halen, maar ik verwacht dat dit volgende week met de hulp van het thuispubliek wel moet lukken. Tegenstander is dan de gedeelde koploper CKV Nieuwerkerk, wie we nog kennen uit de finale van de Zuid Holland korfbalcup. Er staat nu echter een heel ander team, wat na een rumoerige periode gisteren weer de draad heeft opgepakt door te winnen van KVS. Valto zal de huid zo duur mogelijk verkopen tegen deze zaal hoofdklasser en wie weet zit er wel een stuntje in zo vlak voor de zaal. Kom dus allemaal om de ploeg aan te moedigen in deze wedstrijd. Ook Valto A1 en 2 kunnen uw steun goed gebruiken, dus kom gerust wat eerder naar de Villa waar de warme koffie klaar staat.

Ik ben wel in voor een stuntje en zie u graag volgende week, Arno van Leeuwen.