De Haagse Korfbaldagen komen er weer aan!

De Haagse Korfbaldagen hebben mede tot doel de KORFBALSPORT te promoten. Helpen jullie door tijdens de wedstrijden van uw vereniging in de diverse sporthallen er een feest van te maken?

Wisselprijzen voor SENIOREN en JEUGDTOERNOOI

Nieuw dit jaar is het introduceren van wisselprijzen voor de hoogste senioren en jeugdafdeling. Cooperatie De Volharding stelt de HOFPAS BOKAAL, een wisselprijs voor de Senioren Hoofdklasse/Overgangsklasse beschikbaar. De ALSEM BOKAAL is van J.P. Alsem afkomstig en speciaal voor de A Jeugd Hoofdklasse/Overgangsklasse.

De HKD, sponsoring en te winnen prijzen

Dit jaar hebben weer meer ondernemers toegezegd de Haagse Korfbaldagen te gaan sponsoren. Naast geldbedragen, advertenties in het magazine, zijn er ook prijzen voor diverse onderdelen van de Haagse Korfbaldagen.
Op onze website http://www.haagsekorfbaldagen.nl vind je alle sponsors en wat zij voor de Haagse Korfbaldagen betekenen. Er komt ook een loterij met de kans om een van de beschikbaar gestelde prijzen te winnen. Koop een enveloppe voor € 2 en wie weet overnacht je in de suite van de Pier Scheveningen incl. ontbijt voor 2 personen.

Blacklight Dance Contest

In samenwerking met drive in disco “The Blacklights” en “All Stars” cheerleaders organiseren we op zaterdag 4 november voor de jeugd van elke vereniging de BLACKLIGHT DANCE CONTEST.

Elke vereniging kan hiervoor inschrijven (jongens en meisjes). Op Facebook via de pagina van de Haagse Korfbaldagen vind je de video waar iedereen mee kan oefenen. De opname mag verstuurd worden naar: info@haagsekorfbaldagen.nl. Een jury zal aan de hand van de ingezonden beelden bepalen welke vereniging een mooie prijs (aangeboden door The Blacklights) wint.

Verenigingen kunnen zich tot 7 oktober a.s. aanmelden via info@haagsekorfbaldagen.nlDe video moet voor 31 oktober a.s. bij ons binnen zijn.
Je kunt het versturen via: wetransfer, youtube, vimeo o.i.d.

Fotowedstrijd 2017

Iedereen maakt tegenwoordig heel makkelijk foto’s van de wedstrijden tijdens de Haagse Korfbaldagen met o.a. de mobiele telefoon. Daar kunnen prachtige opnamen bij zitten.

Om deze foto’s onder een breed publiek te verspreiden dagen we je uit om deel te nemen aan de FOTOWEDSTRIJD HAAGSE KORFBALDAGEN.

Categorieën

Alleen foto’s die tijdens de Haagse Korfbaldagen zijn genomen komen in aanmerking.

Er zijn 3 categorieën, t.w.
1. Beste wedstrijdfoto/spelmoment
2. Meest emotionele foto opname
3. Beste korfbalpromotie foto

Vorig jaar waren de onderstaande foto’s winnaars van de 2016 editie.

Ring Foto sponsort de 3 prijzen met een gratis afdruk op canvas.           

Magazine 2017

Voor het 4e achtereenvolgende jaar geven we weer een prachtig Magazine uit met o.a. het volledige wedstrijdprogramma en een overzicht van alle deelnemende verenigingen met de foto’s van de teams.

De Haagse Korfbaldagen in de nieuwe Sportcampus op zaterdag 28 oktober a.s. staan bol van activiteiten
Jeugdwedstrijden

De wedstrijden van de A Jeugd 1-2-3, die vorig jaar in de Schilp werden gespeeld, verhuizen naar de nieuwe accommodatie. In de breedtesporthal beginnen de wedstrijden om 09.30 uur op 2 speelvelden met de eerste groep. Om 15.00 uur start de tweede groep en eindigt om 20.45 uur. De wedstrijden voor de A Jeugd HK/OK en Senioren starten hun wedstrijden om 12.15 uur in de Topsporthal en deze eindigen om 22.00 uur.
Het volledige wedstrijdprogramma is te vinden op de website haagsekorfbaldagen.nl.

G-korfbaltoernooi

De organisatie van de Haagse Korfbaldagen heeft op verzoek van o.a. Dijkvogels het initiatief genomen om tijdens de 32ste editie een G-korfbaltoernooi te organiseren met reeds bestaande G-korfbalteams. Daarnaast is er een informatiebijeenkomst en een clinic in de nieuwe Topsporthal in Den Haag van de Sportcampus in het Zuiderpark.

De opzet van het toernooi is een deelnemersveld van 8 ploegen van ongeveer gelijk niveau te verdelen in 2 poules van 4 ploegen. Ingeschreven hebben:

  • Dijkvogels (Maasdijk) 
  • Kobatjo (Oud-Beijerland)
  • Movado (Dordrecht)
  • ONDO (’s Gravenzande)
  • Sporting Trigon (Leiden)
  • Tempo (Alphen a.d. Rijn)
  • Velocitas (Leiderdorp)
  • WION (Rotterdam)

Elke ploeg speelt 3 poulewedstrijden en de winnaars van de 2 poules spelen de finale. De wedstrijdduur van alle poulewedstrijden is 2 x 12,5 minuut, zonder rust; in de finale zal 2 x 15 minuten worden gespeeld met 10 minuten rust.
De poulewedstrijden worden gespeeld op zaterdag 28 oktober 2017 in de nieuwe Sportcampus Zuiderpark in Den Haag en zijn ingepast in het totale speelschema van die dag van 12.10 – 18.00 uur. De finale wordt op zaterdag 4 november gespeeld in de HKV/Ons Eibernesthal. Het volledige wedstrijdprogramma is te vinden op de website haagsekorfbaldagen.nl.

Informatiebijeenkomst en een Clinic G Korfbal voor verenigingen en andere belangstellenden

Naast en tijdens het toernooi zal er op zaterdag 28 oktober tussen 10.00 en 11.15 uur in de Sportcampus in het Zuiderpark een side-event worden georganiseerd gericht op informatie-uitwisseling en informatieverstrekking met betrekking tot het opzetten en structureel hebben van een afdeling G-korfbal binnen een vereniging. Vastgesteld is dat van de 29 regulier deelnemende korfbalverenigingen slechts 5 clubs G-korfbal in het sportaanbod hebben. Ook zal er een Clinic worden gegeven van 11.00 – 12.00 uur over de wijzen waarop training kan worden gegeven aan G Korfballers.

Informatiebijeenkomst voor niet meer sportende 30+ 40+ 50+ 60+ 70 plussers

Op zaterdag 28 oktober vindt als onderdeel van de Haagse Korfbaldagen in de nieuwe Sportcampus in het Zuiderpark in Den Haag tussen 9.30 en 11.30 uur diverse activiteiten voor 30+ers in de Topsporthal van de Sportcampus plaats. Dat gaat om bestaande groepen van verschillende korfbalverenigingen, die belangstellenden een idee kunnen geven wat die activiteiten inhouden.

Workshop 30plussers
Korfbalverenigingen hebben elk een eigen aanbod. Dat kan variëren van dynamisch tennis tot wandelen. Op deze zaterdag bieden zij verschillende mogelijkheden om dat eens te tonen. Natuurlijk is dit gezien tijd en ruimte maar een beperkte weergave.

Activiteiten kunnen zijn:
Bootcamp, Conditietraining, Looptraining, Bowls, Jeu de Boules, Gymnastiek, Dansvormen

Daarnaast diverse balsporten in recreatieve en dynamische vorm waaronder
Tennis, Badminton, Korfbal, Wandeltochten, Fietstochten, Tafeltennis, Volleybal, Basketbal, Voetbal

Verenigingen, die een dergelijke groep al binnen hun vereniging hebben of willen opzetten kunnen zich melden bij onze organisatie. Deze dag leent zich prima om leden te winnen.

Wij zullen in elk geval een gezamenlijke folder met de namen en adressen van de deelnemende verenigingen uitdelen.

(Klein)kinderen doen ook mee

Belangstellenden kunnen ook hun (klein)kinderen meenemen. Ook voor deze groep kunnen korfbalverenigingen veel betekenen en in een aantal gevallen zouden ze opgevangen kunnen worden als de activiteiten voor hun (groot)ouder(s) plaatsvinden. Meteen een goede oppas geregeld. Ook op deze zaterdag streven we naar speciale activiteiten voor deze groep. In de topsporthal en Beachhal voor de kinderen activiteiten.

Medisch advies

Tijdens deze Open Dag zijn er ook paramedische dienstverleners van B&B Healthcare en Xcelsior aanwezig om belangstellende 30+ers te adviseren over wat wel en niet kan.

Rondlopen in de nieuwe sportcampus

Iedereen kan vrij rond lopen in deze prachtige nieuwe sportaccommodatie en de diverse activiteiten in de verschillende zalen bijwonen. Er worden ook rondleidingen georganiseerd.

Ooievaarspas en Hofpas

Een aantal verenigingen hebben een Ooievaarspasregeling welke voor een bepaalde groep 50% korting biedt op contributie of strippenkaart. Sinds kort is er een nieuwe pas, de Hofpas, die voor iedereen geldt en waarmee de verenigingen ook een dergelijke regeling kunnen treffen. Zij zijn die dag ook aanwezig om uitleg te geven.

De 30+ activiteit wordt mede ondersteund door De Volharding en Hofpas.


Beachkorfbaltoernooi D-C-B Jeugd tijdens de Haagse Korfbaldagen

Het outdoor seizoen zit er alweer op, dus is het tijd voor het indoor seizoen. We starten het indoorseizoen 2017-2018 tijdens de Haagse Korfbaldagen met een Beachkorfbaltoernooi in de Sportcampus in het Zuiderpark. Diverse Haagse verenigingen hebben de mogelijkheid om tijdens deze ochtend van 9.30 tot 12.30 deel te nemen aan dit beachkorfbalevent. Teams uit de leeftijdscategorie D-C-B zullen na een korte clinic een toernooi spelen in de splinternieuwe Beachhal, waarbij nadrukkelijk niet korfballende vriendjes en vriendinnetjes zijn uitgenodigd mee te doen.

Promotiefilm en nieuw logo HKD 2017

Zoals u misschien al heeft gezien hebben we een nieuw logo wat mede is gebaseerd op onze nieuwe promotiefilm. Wij verzoeken de verenigingen het logo op hun website te plaatsen met een link naar onze website www.haagsekorfbaldagen.nl. De promotiefilm is te zien via #hardkorf.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.