Alsof je er zelf bij bent

Een kaartje kopen was er dit jaar niet bij. Ten eerste was de finale van het WK korfbal al snel uitverkocht en daarnaast hadden we andere plannen voor de dag. Uiteraard niet tijdens de wedstrijd zelf. Op het moment suprême zat ik namelijk op de bank voor de TV, waar de NOS de finale tussen gastland België en Nederland rechtstreeks de huiskamers in bracht. Inclusief voorbeschouwing, met Mady Tims als analiste en Barry Schep als co-commentator.

Ik had mij echter niet gerealiseerd dat er een andere klassieker op het programma stond. Hoe had de KNVB dit kunnen plannen? Afijn, nadat ik door de voetbalfans uit de huiskamer verbannen was, zocht ik mijn heil in de werkkamer, alwaar ik de live stream van de NOS aanzette. In de kleinere ruimte, met Twitter op het andere scherm en het geluid op 10, waande ik mij op de tribune van de Lotto Arena te Antwerpen. Wat een sfeer!

Ik keek naar voren en zag de Belgen in het kolkende stadion. Links van me zag ik bekende korfballiefhebbers als Liesbeth, Marleen, Rosanne, Michiel en Laurens. Rechts zat de Rick, de arbitrage analist, die de scheidsrechterlijke oneffenheden haarfijn wist aan te wijzen. En zo zagen we gezamenlijk een bijzonder spannende eerste helft, waarin Nederland moeite had met vooral haar eigen spel en de Belgen gewoon lekker meededen.

Voor de neutrale toeschouwers, als ze er al waren, een leuke pot om naar te kijken. De tweede helft startte met een 13-15 voorsprong voor Nederland en een gevoel dat dit toch nog wel eens anders kon lopen dan verwacht. Inmiddels weer op de bank plaatsgenomen en begrepen dat de eerste klassieker in 1-1 was geëindigd, gebeurde het dan toch. Langzaam liep Oranje uit naar een ruime voorsprong van 6 punten en toen het verschil 7 punten was, wisselde bondscoach Wim Scholtmeijer het gehele team voor alle reservespelers, waarmee hij recht deed aan de slogan van dit toernooi: “Het WK winnen we samen”. Mooi om te zien dat ‘de bank’ het karwei mocht afmaken en een 18-27 op het scorebord zette.

Hoewel verwacht, toch een leuke wedstrijd en ervaring. Doet me denken aan de komende Korfbalchallenge eind december, de zaalfinale in de Ziggo Dome volgend jaar of een zaalkampioenschap 1e klasse E … dáár zou ik wel bij willen zijn! Het seizoen is nog lang, maar de eerste winst voor VALTO 1 is een feit en wie weet wat er kan gebeuren als het blessureleed voorbij is … ik heb wel zin in een volle, kolkende sporthal met topkorfbal. Doen jullie, supporters mee? Want kampioen worden we samen!

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.