Valto 2 enige winnaar van middagje Albatros

Sponsor: Martin Stolze B.V.

Op de laatste competitie zaterdag ging de hele VALTO selectie op bezoek bij Albatros in Zwijndrecht. Voor beide clubs waren er belangrijke punten te winnen deze zaterdag, dus werden door beide ploegen oproepen gedaan om vooral de ploegen te komen aanmoedigen. De junioren beten het spits af. VALTO A1 had maar één taak en dat was, net als vorige week, winnen van het reeds gedegradeerde Albatros A1. De overwinning van vorige week ging niet van een leien dakje bij VALTO, maar leverde uiteindelijk wel 2 punten op. Ook vandaag ging het weer niet gemakkelijk. De thuisploeg dook er vol bovenop om er voor het thuispubliek nog een overwinning uit te slepen. VALTO begon niet scherp aan de wedstrijd, waardoor het eerste Lierse doelpunt pas in de elfde minuut gescoord werd door Simon. De thuisploeg had er toen al vier inliggen en werd al duidelijk dat het geen gemakkelijke middag zou worden voor VALTO A1. Enkele minuten later was de achterstand opgelopen naar 6-1, maar kreeg VALTO wel meer grip op de Zwijndrechtse aanvallen. De laatste tien minuten waren ingegaan met Martijn op de plaats van Thijs. Lisa, Myrte en Martijn maakten in evenveel minuten dat de tussenstand op 6-4 kwam en werd het weer een wedstrijd. Voor de rust zouden beide ploegen nog een keer de korf vinden en werden de kleedkamers opgezocht bij 7-5.

De eerste aanval na de thee werd verprutst door VALTO, waardoor Albatros al binnen 20 seconden de voorsprong vergrootte naar 8-5. Albatros zou het verschil weer terug brengen op vier bij 9-5, maar toen namen de VALTO heren het initiatief in handen. Met drie doelpunten op rij van Thijs, Rick en Martijn was het gat weer gedicht, maar de gelijkmaker wilde nog niet vallen. De thuisploeg vergrootte hun marge weer naar 12-9 en moest VALTO weer alle zeilen bij zetten om nog aanspraak te maken op de winst. Hiervoor hadden we nog zeventien minuten de tijd en dat werd door de spelers goed opgepakt. Met vijf doelpunten op rij stond VALTO A1 ineens aan de goede kant van de score met nog negen minuten op de klok. Even later waren we echter weer terug bij af toen de gelijkmaker weer gemaakt werd bij 15-15. Maaike zette ons weer op die broodnodige voorsprong, maar weer maakte Albatros gelijk. Met het doelpunt van Myrte leek VALTO iets meer dan een minuut voor het einde toch de wedstrijd naar zich toe te trekken. De thuisploeg lukte het echter om in een poging van de dood of de gladiolen de VALTO verdediging te ontwrichten en vlak voor tijd de gelijkmaker weer te scoren. Even later klonk het eindsignaal en moesten we genoegen nemen met een puntendeling met de 17-17 eindstand. Later op de avond werd duidelijk dat de strohalm die VALTO A1 vast had, toch nog knakte. Fortuna A2 was in de uitwedstrijd overlopen door Sporting Delta A1, maar bleek vanavond in de thuiswedstrijd over speciale krachten te beschikken en won met 29-19 van de ploeg van Michael Dissel. VALTO A1 speelt dus volgend seizoen, na een aantal jaren verblijf in de junioren overgangsklasse, weer in de junioren 1e klasse.

De volgende wedstrijd was er een waar voor beide ploegen alleen de overwinning het gewenste resultaat zou zijn. Het in grote getale aanwezige Lierse publiek kreeg geen mooie wedstrijd voorgeschoteld door de ploegen, maar het kwartje viel uiteindelijk toch onze kant op. Scheidsrechter Leeverink had er zijn handen vol aan om deze wedstrijd in banen te leiden. Beide ploegen gaven elkaar heel weinig ruimte, waardoor het vier minuten duurde voor het eerste doelpunt viel. Dit viel helaas wel voor de thuisploeg en even later keek VALTO al tegen een 2-0 achterstand aan. Paniek was er nog niet, maar het werd nu toch wel tijd dat ook VALTO de korf ging vinden. Dit lukte Lisanne als eerste uit een vrije bal, waarna de deksel van de korf ging. Pieter schoot de gelijkmaker binnen en na de vak wissel deden Mees en Ron er nog een schepje bovenop. Na twintig minuten zorgden Ruben en Ron voor de 3-6 tussenstand en leek VALTO de controle over de wedstrijd stevig in handen te hebben. Niets bleek echter minder waar, want twee minuten voor de thee was daar weer de gelijkmaker bij 6-6. Het was Mandy die er voor zorgde dat we toch met voorsprong de kleedkamer ingingen.

Mees wist de voorsprong bij aanvang van het tweede bedrijf nog te verdubbelen, maar toch was het na vijf minuten weer gelijk bij 8-8 en begon de wedstrijd weer opnieuw. Dankzij de doelpunten van Ron, Sanne en Ruben bleef VALTO aan de goede kant van de score tot 9-11. Mandy zorgde halverwege de tweede helft voor de 10-12, maar toen ging de thuisploeg vol gas voor een slotoffensief. Met de nodige wissels wisten zij met vier doelpunten op rij weer aan de goede kant van de score te komen en zich weer even kampioen voelen. Lisanne en Maaike wisten ons weer op gelijke hoogte te brengen, maar voor VALTO gold alleen een overwinning om kampioen te kunnen worden. Thijs poetste vijf minuten voor het einde weer een achterstand weg met zijn afgeronde vrije bal. Wat later kreeg VALTO een strafworp mee na een te fanatieke verdedigende actie, maar deze waren vanavond niet aan VALTO besteed. Het lukte Ron niet deze af te ronden, maar even later zorgde Ruben dan toch weer voor een voorsprong voor VALTO met nog een minuut of twee te gaan. De thuisploeg wilde natuurlijk kosten wat kost minimaal een gelijkspel zien te halen, maar was daarin iets te gretig. De VALTO verdediging stond nu als een huis en wist de nodige ballen te onderscheppen. Weer was de Zwijndrechtse verdediging te gretig en mocht Ron weer op de strafworpstip gaan staan. Deze keer hield Ron gewoon het hoofd koel en gooide de wedstrijd zo vlak voor het einde in het slot. De laatste minuut liep al dus dit mocht VALTO niet meer weggeven. Toch werd het de laatste halve minuut weer onnodig spannend voor het meegereisde publiek toen de thuisploeg weer de aansluitingstreffer binnen schoot. De laatste aanval speelde VALTO echter goed uit, zodat met de 16-17 overwinning het kampioenschap werd binnen gehengeld. Een kroon op een prima zaalseizoen voor onze reserves en zullen zij volgend seizoen in de reserve overgangsklasse uitkomen in de zaal. Een mooie uitdaging voor de aan te trekken nieuwe trainer om met deze jonge talenten geschiedenis te schrijven voor de club.

Na deze bloedstollende wedstrijd mochten beiden vlaggenschepen nog aantreden. Voor Albatros stond lijfsbehoud nog op het spel, waar VALTO al uitgespeeld was. In Rhoon was alle hoop op VALTO gevestigd, zodat zij nog een kans hadden om bij winst later op de avond tegen Fortis boven Albatros te eindigen. Ook deze wedstrijd werd er een zonder hoogstaand korfbal. Aan scheidsrechter Klijn om deze degradatie kraker in banen te leiden. Petje af voor de manier waarop hij deze wedstrijd, die af en toe wel erg chaotische toestanden gaf in de korf zone, tot een goed einde heeft gebracht. Vooral het eerste aanvalsvak van VALTO had het erg lastig deze avond en wist maar moeilijk de korf te vinden. Het was dan ook Albatros wat de score opende, maar in de volgende aanval was Frank wel trefzeker. Kevin wist VALTO op 1-2 te schieten uit een kort kansje, maar de thuisploeg wist deze weer snel weg te poetsen en nam gelijk weer een voorsprong. Het lukte de thuisploeg echter niet om het verschil groter als twee te krijgen. Sterker nog, na de 5-3 wist Frank met twee treffers VALTO weer op gelijke hoogte te zetten. Door om en om scoren stond het na tien minuten al 7-7 en nam Albatros weer de leiding door een vrije bal te benutten. Zoals gezegd was Albatros er alles aan gelegen om voor de winst te gaan en maakte daardoor nogal wat overtredingen. Ook nu mocht VALTO op de strafworpstip gaan staan, maar ook bij het vlaggenschip bleken deze geen zekerheidje te zijn. Even later schoot Judith dan toch weer de gelijkmaker binnen en zette Frank ons weer op voorsprong. Deze werd echter gepareerd door de thuisploeg, maar in de volgende fase leek VALTO dan toch de boel op de rit te krijgen. Met vier treffers op rij werd het drie minuten voor de mandarijnen 9-13. Dit bleek echter olie op het Zwijndrechtse vuur. Met veel fysieke inzet perste de thuisploeg er een eindsprint uit en wist het gat nog voor de rust weer te dichten.
De kleine 12-13 voorsprong was na de rust na vier rommelige minuten korfballen weer verdwenen. VALTO herstelde de voorsprong echter weer door doelpunten van Judith, Laurens en Zané, maar daarna was de beurt weer aan Albatros. Het spel verharde intussen naar de grens van het toelaatbare en dat ligt de Lierse formatie toch niet zo goed. In het tumult werd weer een strafworp gemist door VALTO, waardoor het in plaats van 15-17 in eens weer 16-16 stond. Door twee al dan niet terechte strafworpen wist Albatros weer een gaatje te slaan, maar door de doelpunten van Kevin en Judith was het bij 18-18 weer gelijk. Het zou dus op de laatste tien minuten aankomen wie deze wedstrijd op zijn naam mocht schrijven. Het Lierse publiek moest in de volgende fase toezien hoe hun ploeg door het ijs zakte. Met slordig opgezette aanvallen en plaats fouten zakte het spelniveau van VALTO naar een bedenkelijk niveau. Het was dan ook niet meer dan terecht dat Albatros het initiatief naar zich toe trok en met vier doelpunten op rij de wedstrijd in het slot gooide. Met nog een kleine drie minuten op de klok keek VALTO tegen een 23-18 achterstand aan en was de wedstrijd wel gespeeld. Toch wisten beide ploegen in deze slotfase nog driemaal de korf te vinden, zodat het eindsignaal klonk bij 26-22. Een terechte nederlaag voor VALTO, wat na de twee vrije weekenden geen schim was van de voorgaande wedstrijden. Albatros kon opgelucht adem halen met deze overwinning en eindigt nu op de veilige zesde plaats. VALTO zakt door de andere uitslagen van de tweede naar de vierde plaats, wat toch wel een teleurstellend resultaat is van dit zaalseizoen.

Het zaalseizoen zit er nu op en kunnen we ons gaan voorbereiden op het vervolg van de veldcompetitie. Even weer een paar weekendjes vrij dus en dan zien we elkaar weer op 31 maart bij de eerste competitie wedstrijd tegen KVS.