VALTO 2 heeft geen kind aan DES 2

Sponsor: Martin Stolze

Na het teleurstellende verlies van vorige week in Houten, waren de spelers van 2 tot op het bot gemotiveerd om zich op eigen veld te revancheren. DES 2 moest hier het slachtoffer van worden. Het zou echter weer met een nieuwe opstelling worden, want Pieter en Laurens moesten worden afgestaan aan het vlaggenschip. Gelukkig maakte Thom zijn rentree, al was het maar voor een halve wedstrijd. Valto 2 begon scherp aan de wedstrijd met binnen een halve minuut de openingstreffer van Lisanne. Niet veel later liet Thom zien dat hij het nog niet verleerd is en scoorde de 2-0.

Na de treffer van Ruben wist ook DES eindelijk de korf te vinden en bleef zodoende in het spoor. Thom vergrootte de marge weer, maar nog in dezelfde minuut werd de bal aan de andere kant op de stip gelegd. Het verschil van twee werd door Laura met twee door Ruben gefikste strafworpen verdubbeld. De doelpunten vielen in de volgende fase wat minder snel achter elkaar door de korf, maar halverwege de 1e helft toch 7-4 op het bord. DES wist voor de thee nog even dichtbij te komen toen zij er 8-6 van maakten. De laatste minuten naar de rust hield de Valto verdediging het echter goed dicht en kon de aanval rustig opzoek naar de juiste kansen. Het was Ruben die met zijn derde treffer de ruststand 9-6 op het bord schoot.

Na de thee bleef zoals aangekondigd Thom aan de kant. Voor hem in de plaats startte Bart aan het tweede deel. Dit zou een stuk minder doelpuntrijk worden als het eerste deel. Door het strakke verdedigen van de thuisploeg hadden de Delftse gasten hadden het in het tweede deel nog moeilijker als in het eerste bedrijf. Laura besloot met haar derde treffer voor Valto de voorsprong verder uit te bouwen. Dit was de aanzet voor nog drie doelpunten van Bart, Lisanne en Ruben. Bij een 13-6 tussenstand en nog maar een kwartier op de klok werd Bart gewisseld voor Michiel, zodat hij even op adem te komen voor zijn wedstrijd in het vlaggenschip. Met nog iets meer dan tien minuten op de klok wist ook DES weer de korf te vinden, maar de wedstrijd was eigenlijk al gespeeld.

De tijd tikte langzaam weg naar het einde van de wedstrijd. In deze slotfase werd door beide ploegen nog één maal gescoord, zodat na de treffer van Kees en een DES dame er een 14-8 eindstand op het bord stond. Bij het invullen van het “wedstrijdformulier” bleek echter dat de leidsman nog twee doelpunten van DES gezien had. Vandaar de uitslag van 14-10 op de diverse uitslagen sites, wat echter niets afdoet aan de prima prestatie van Valto 2. Twee welverdiende punten kunnen worden bijgeschreven, waarmee we weer bovenin de poule mee doen.

Doelpuntenmakers Valto 2 : Ruben 4x, Laura 3x, Lisanne, Kees en Thom 2x en Bart 1x.