Gedreven VALTO geeft DES het nakijken

Sponsor: Martin Stolze

Voor het vlaggenschip dreunt de eerste wedstrijd tegen Tilburg nog steeds na. Niels zijn enkelblessure houdt hem nog steeds aan de kant. Schreef ik vorige week dat Rob alleen last had van zijn ribben tijdens het hoesten. Het bleek toch ook iets erger, want het was eigenlijk bij elke beweging en dus bleef ook hij vandaag op de bank. Het verlies van vorige week was verwerkt en er stond vandaag een verjongt en gedreven eerste team binnen de lijnen. Met Laurens en Pieter in de basis werd de gemiddelde leeftijd flink naar beneden bijgesteld. In het verdedigingsvak was Manon zelfs de enige twintig plusser naast de drie tieners Judith, Laurens en Bart.

Onder leiding van scheidsrechter Baart werd aan de wedstrijd begonnen en konden Ellen, Naomi, Frank en Pieter op jacht naar de openingstreffer. Deze viel na drie minuten en kwam van de handen van Pieter. Niet veel later mocht Frank er vanaf de strafworpstip 2-0 van maken. Na de vakwisseling hield de Lierse verdediging het nog een poosje dicht, wat Laurens de kans gaf om zijn visitekaartje af te geven door er met twee treffers 4-0 van te maken. Valto wist deze voorsprong langzaam maar zeker uit te bouwen naar 7-4 halverwege de eerste helft. De jonge thuisploeg was lekker op dreef en wist de Delftse gasten goed in bedwang te houden, zodat er vijf minuten voor rust een comfortabele voorsprong van 11-4 op het scorebord stond. De laatste vijf minuten naar de rust zette de Delftse formatie echter een slotoffensief in die ook nog zijn vruchten afwierp. Met drie doelpunten op rij werd er een, voor DES, belangrijke inhaalslag gemaakt.

Valto kwam niet echt scherp uit de kleedkamer, waardoor DES de achterstand kon wegpoetsen en de wedstrijd weer een wedstrijd maakte bij 11-9. In de volgende fase zouden de ploegen om en om scoren tot de 13-11 tussenstand. Het jonge Valto leek te wankelen onder de druk van de gasten. DES kreeg weer hoop en wist met twee doelpunten op rij ineens langszij te komen bij 13-13. We waren halverwege de tweede helft en al het Lierse publiek hield de adem in. DES rook hun kans en deed er verdedigend een schepje bovenop. Dit resulteerde erin dat de tieners van Valto met twee vrije ballen van de handen van Judith weer een voorsprong op het scorebord zette. Na het afstandschot wat Frank even later scoorde had Valto weer wat meer lucht, maar helaas was daar even later weer een Delfts doelpunt. De veerkracht van het Lierse vlaggenschip van vandaag bleek wel uit het slotoffensief wat zij inzette.

Met de doelpunten van Laurens en Bart stond er vijf minuten voor tijd weer een veilige 18-14 voorsprong op het bord. Dit kon eigenlijk niet meer fout gaan, zodat er op het terras al een feestje werd gestart. In de slotfase zouden de ploegen om en om scoren, zodat de scheidsrechter af floot nadat Bart de 20-16 had binnen geschoten. Hiermee was de tweede overwinning een feit in een wedstrijd met twee gezichten. Leek het in de eerste helft een walk over te worden voor de thuisploeg, moest er in het tweede deel toch alle zeilen bijgezet worden om de overwinning naar veilige haven te brengen. Het jonge team toonde op het juiste moment hun veerkracht door weer een veilige voorsprong te pakken. Een mooie overwinning voor het vlaggenschip, waarmee de aansluiting met de top er weer is. Nu wordt het zaak om door te pakken en ons niet meer te laten verrassen. Volgende week gaan Valto 1 en 2 gezamenlijk naar Barendrecht om daar tegen Vitesse 1 en 2 te strijden om de punten. Als nieuw gezicht langs de lijn bij Valto hoop ik dat er veel publiek achter de spelers aan reist. Het worden vast weer twee heel interessante wedstrijden die het bekijken waard zijn.

Doelpuntenmakers Valto: Frank 7x, Laurens 5x, Judith 4x, Bart en Pieter 2x.