Valto 2 laat de punten aan Rapid

Met de zwaarbevochten overwinning van vorige week had het 2e van VALTO goede zaken gedaan. Nu was het zaak om deze lijn door te trekken, want tussen de nummer twee en acht in de poule zitten slechts vier punten. Voor VALTO was het dus zaak om ook deze week de punten mee naar huis te nemen om in het “linker”rijtje te blijven. Lotte en Lisanne bleven deze week aan de kant, want zij zouden de plaatsen van Judith en Ellen in het eerste innemen. Denise mocht dus in Haarlem in de basis starten aan de wedstrijd tegen Rapid, wat tot nu toe twee punten minder verzameld had dan VALTO. Onder het genot van een heerlijk, voor de spelers soms hinderlijk, najaarszonnetje werd er aan de wedstrijd begonnen. Het was Thom die de score opende uit een vrije bal, maar de thuisploeg pareerde deze al snel. De scheidsrechter hield, in tegenstelling tot vorige week, de lijntjes kort, waardoor er veel spelhervattingen en onbenutte vrije ballen waren. De doelpunten waren dan ook schaars in het eerste deel van de wedstrijd. Halverwege stond er pas 3-3 op het scorebord, waarna de thuisploeg langzaam het initiatief naar zich toe trok en steeds aan de goede kant van de score bleef. De kleine achterstanden werden dan wel weggewerkt door Denise en Laurens tot 5-5. In de eindfase tot de rust zou Rapid een eindsprintje naar de kleedkamer inzetten en met een redelijk comfortabele voorsprong van 8-5 gaan rusten.

De tweede helft begonnen beide ploegen goed. Met om en om scoren bleef het verschil steeds gelijk tot Kees VALTO met twee afstandschoten op 11-9 had gezet. Er brak toen een lange doelpuntloze periode aan voor beide ploegen. De VALTO verdediging stond als een huis, maar de aanvallen leverden niets op. Thom werd naar de kant gehaald en gewisseld voor Niels L., zodat er meer rebound gepakt kon worden. Later zou blijken dat Thom ook gespaard moest worden voor de volgende wedstrijd. De doelpuntloze fase werd als eerste door de Haarlemmers doorbroken, maar VALTO sloot direct weer aan.

De deksel was echter van de Lierse korf en de thuisploeg gooide met vier doelpunten op rij de wedstrijd in het slot. In de slotfase werd Naomi nog ingebracht op de plaats van Laura, wat bij het meegereisde publiek wat vraagtekens opriep. Ook Laura bleek later in het eerste te starten en moest dus even een adempauze hebben. Het lukte VALTO niet meer om het ontstane gat van zes te dichten in de laatste minuten, maar de eindstand werd nog wel door Kees op het bord geschoten. De wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten bij de 16-11 eindstand, waarmee we op de helft van de veldcompetitie zijn gekomen en het weer tijd wordt om naar de zaal te verhuizen. Na het bekend worden van de rest van de uitslagen blijkt hoe belangrijk de overwinning van vorige week was. VALTO gaat nu in de brede middenmoot de zaal in, terwijl bij verlies vorige week we nu de rode lantaarn in de handen geduwd zou hebben gekregen. Blijkt eens te meer hoe dicht de ploegen bij elkaar zitten en we er dus na de zaal direct moeten staan om afstand te nemen van de laatste plaatsen.

Voor nu even een korte pauze voor de trainingen en oefenwedstrijden in de zaal zich weer aandienen.

Alle meegereisde supporters bedankt voor jullie aanwezigheid en steun. We zien u graag terug in de zaal.