Gehavend Valto 1 verslaat de koploper

Na de nederlaag in de harde wedstrijd tegen Telstar vorige week zal het vlaggenschip het een tijdje zonder Judith moeten stellen. Zij heeft haar pols gebroken bij de botsing vorige week en zal dus een tijdje knarsetandend op de bank moeten toekijken. Tijdens de training afgelopen week heeft echter ook Ellen een gipshandje gescoord. Zij heeft een vinger gebroken en werd in het ziekenhuis getrakteerd op een kluit gips om haar arm, zodat zij haar hand echt niet kan gebruiken. Voor vertrek naar Haarlem waren Lotte en Lisanne dus al door geschoven naar het eerste om naast Bart en Frank de strijd aan te gaan. Tijdens het inschieten bleek echter dat Frank toch iets grieperiger was als hij zelf dacht en meldde zich met weke knieën toch af bij Marco.

Vandaar de vroege wissel in de tweede helft bij twee van Thom, zodat hij op de plaats van Frank kon starten. Ook Manon moest na het inschieten behandeld worden. Zij had een ongelukkige aanvaring gehad en was daarbij door haar enkel gegaan. Zij leek na behandeling van Willy toch te kunnen spelen, maar na een half uur op de bank zitten werd er toch van afgezien. Laura zou dus na vijfenzestig minuten in twee ook bij het vlaggenschip starten om met Naomi, Rob en Niels de brood nodige punten te bemachtigen. Hieruit blijkt gelijk het grote voordeel van de gekoppelde competitie van de selectie en is er bij onverwachte situaties direct een oplossing voor handen. Onder de bezielende leiding van scheidsrechter Blok gingen we van start. Rapid wist zich blijkbaar even geen raad met de verrassende opstelling van de gasten, want VALTO nam direct het initiatief. Al snel stond er door doelpunten van Lotte, Bart en Rob een 0-3 voorsprong op het bord. Dit gat van drie werd de hele eerste helft steeds vastgehouden. Steeds als de thuisploeg het gaatje verkleinde wist VALTO ook mee te scoren. Even werd  er een verschil van vier gemaakt door Rob bij 4-8, maar toen kreeg Rapid het ineens op de heupen. Met vier doelpunten op rij wisten zij bij 8-9 de aansluiting te krijgen en begon het meegereisde publiek toch wat zenuwachtig op de stoelen te schuiven. Bart en Rob brachten weer voor wat lucht door vlak voor rust het verschil weer naar drie te schieten, maar er kon niet voorkomen worden dat ook de thuisploeg nog voor de thee scoorde. Hiermee kwam de ruststand op 9-11 te staan.

De thuisploeg kwam scherp uit de kleedkamer en verrastte VALTO met twee snelle aanvallen. Hiermee braken zij de wedstrijd weer helemaal open en kon VALTO bij 11-11 weer opnieuw beginnen. Dit werd prima opgepakt door de Lierse ploeg. Met zorgvuldig opgezette aanvallen werd er langzaam maar zeker weer aan een voorsprong gewerkt. Door in de verdediging flink de duimschroeven aan te draaien wisten de gastheren lange tijd niet tot scoren te komen. VALTO verdween langzaam aan de horizon en liep uit naar een riante 11-16 voorsprong met nog tien minuten op de klok. Rapid had intussen de nodige verse spelers binnen de lijnen gebracht om te proberen het tij te keren. Dit leverde echter niet het gewenste resultaat, want de voorsprong van VALTO zou geen moment meer in gevaar komen. De wedstrijd werd vakkundig uitgespeeld, waarin Nikki en Kees ook nog wat speelminuten kregen. Zo tikte de tijd weg en werd door om en om scoren de wedstrijd bij 13-18 afgefloten door de prima leidende scheidsrechter Blok. Met deze overwinning meldt VALTO zich ook bovenaan in de competitie, waar het wel erg druk is op de tweede plaats. VALTO deelt deze met Rapid, Pernix en Tilburg. Dit kan nog gekker worden als Victum en Telstar hun gestaakte wedstrijd hebben uitgespeeld. Als Victum deze in hun voordeel weet te beslissen staan er ineens zes ploegen met acht punten op de eerste plaats. Dat wordt dus nog een spannend laatste kwartiertje in Houten tussen deze ploegen. Voor VALTO zit de eerste helft veldcompetitie er op en kunnen we ons op gaan maken voor de zaalcompetitie. Nu even een weekje op adem komen en tijd om te herstellen van kleine pijntjes. Al het meegereisde publiek weer bedankt voor jullie onvoorwaardelijke steun. Deze overwinning kwam er ook dankzij jullie.