Valto 2 speelt kampioenswedstrijd

Na het kampioenschap in de reserve 1e klasse in de zaal speelt Valto 2 op 26 mei ook een kampioenswedstrijd voor het kampioenschap op het veld. Na 12 wedstrijden gespeeld te hebben, staat Valto 2 bovenaan in de reserve 2e klasse.

Vorig jaar wist het team zich na een lastig seizoen niet te prolongeren in de reserve 1e klasse. Doelstelling voor dit jaar is dan ook om weer te promoveren naar diezelfde klasse. Het team heeft zich het gehele seizoen al zeer strijdvaardig getoond en zal door het zaalkampioenschap volgend jaar in de zaal uitkomen in de overgangsklasse.

In de veldcompetitie worden in totaal 14 wedstrijden gespeeld. Grote concurrent in deze poule is DES (Den Hoorn). Op één wedstrijd na, wist Valto alle wedstrijden te winnen. Door echter in de eerste helft van de veldcompetitie te verliezen van DES, leek het kampioenschap uit handen te glippen. Op 21 april kwam DES op bezoek in De Lier en moest er met minstens 4 punten verschil gewonnen worden om de koppositie in te nemen. In een knappe en erg spannende wedstrijd wist Valto uiteindelijk een 17-13 op het scorebord te zetten, waardoor Valto op nummer 1 terecht kwam. De week daarop wist Valto te winnen en verloor DES, waardoor Valto nu met 2 punten los staat.

Zaterdag 26 mei, 1 week voor het einde van de competitie, speelt Valto daarom haar kampioenswedstrijd. Deze zal om 14:00 in De Lier gespeeld worden tegen Rohda 3. Uit werd gewonnen met 14-23, dus er zijn volop kansen aanwezig. Wij hopen op veel publiek en een mooi kampioensfeestje!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.