VALTO 2 verliest een punt in Maassluis

Sponsor: Martin Stolze B.V.

Na een drukke week met veel wedstrijden, vooral voor het eerste, is de competitie dan nu echt van start gegaan. Het vlaggenschip had vandaag onverwacht een extra vrij weekend, hoewel ze liever gewoon naar Roosendaal waren afgereisd. De sporthal in Roosendaal had echter last van lekkage, waardoor er niet gespeeld kon worden. Alle kaarten werden dus op VALTO 2 gezet, wat in Maassluis het tweede team van CKC trof. De eerste klap is een daalder waard tenslotte. VALTO begon wel met de basis acht aan de wedstrijd, maar had een goed gevulde bank tot hun beschikking. Onder leiding van scheidsrechter Hirschfeld werd aan de wedstrijd begonnen. De thuisploeg wist al binnen een minuut de korf te vinden. VALTO zette daar wel lange aanvallen tegenover, maar de schoten troffen geen doel. De Lierse verdediging deed echter wat er van hen verwacht werd, maar kreeg toch na vier minuten een vrije bal tegen, welke Maassluis netjes afrondde. Het tweede aanval vak van VALTO was een stuk efficiënter met hun kansen. Binnen een minuut had Lisanne met twee schoten de stand weer gelijk getrokken. Het eerste aanval vak wist echter weer niet de korf te vinden, waardoor het zes minuten later weer 4-2 was. Maassluis wist ook nog het verschil te vergroten voordat Lisanne het derde Lierse doelpunt maakte. Het eerste aanval vak bleef het moeilijk hebben en wist wederom vijf minuten de korf niet te vinden. Maassluis deed dit helaas wel, waardoor de achterstand was opgelopen tot 7-3. Lisanne hield VALTO in haar eentje in de wedstrijd en schoot met haar vijfde schot het vierde doelpunt binnen. Met nog tien minuten tot de rust wist de thuisploeg zelfs uit te lopen naar een 9-4 tussenstand. Pas in de hierop volgende aanval zou de eerste Lierse aanval de korf vinden. VALTO wist weer aan te haken door de doelpunten van Pieter en Vera, maar toen viel helaas weer aan de andere kant de bal weer door de korf. Bart kwam in het veld voor Ruben, die even later in het andere vak Floris zou vervangen. Met nog vijf minuten tot de rust werd de achtervolging ingezet. Na twee treffers van Ruben en de doelpunten van Bart en Ron gingen we rusten met bij 11-11.

VALTO moest nu doorpakken en de wedstrijd definitief naar zich toe trekken. Wat Hugo in de kleedkamer gezegd heeft weet ik niet, maar VALTO kwam in ieder geval scherp uit de kleedkamer. Met vijf doelpunten op rij werd de 11-16 tussenstand bereikt. Nu werd duidelijk waarom men in Maassluis het vlaggenschip voor het tweede team laat spelen. Om het tij te keren werden enkele spelers van het vlaggenschip klaar gemaakt om in te vallen. Na tien minuten in de tweede helft wist ook Maassluis de korf weer te vinden en wist even later ook weer een van de velen meegekregen vrije ballen te verzilveren. VALTO herstelde het verschil naar vijf, maar wist dit niet vast te houden. Met de inbreng van de spelers uit het eerste werd de wedstrijd steeds grimmiger en raakte scheidsrechter Hirschfeld de grip op de wedstrijd een beetje kwijt. Hoewel Hugo ook over de spelers van één kon beschikken, omdat hun wedstrijd niet gespeeld zou worden, wachtte hij nog met hen in te zetten. Bij 16-18 kreeg Maassluis weer aansluiting, maar VALTO pareerde dat met doelpunten van Lisanne en Pieter. Er stond nog acht minuten op de klok, maar hoelang er werkelijk nog gespeeld moest worden wist alleen de scheidsrechter. De klok bediener had op een moment van onoplettendheid vergeten de klok weer aan te zetten, dus daar konden we niet meer naar kijken. Hugo bracht Laurens op de plaats van Pieter nadat Maassluis de achterstand had verkleind naar 17-20. Bij Maassluis stond intussen het halve eerste team in het veld om de inhaalslag te maken. Met veel fysiek machtsvertoon ging Maassluis de strijd aan en wist even later ook de 18-20 te maken. Met nog een minuut of drie te gaan werden ook bij VALTO Frank, Naomi en Judith binnen de lijnen gebracht. Ook zij waren echter niet bij machten om het ontketende Maassluis te beteugelen. De wedstrijd werd niet goed uitgespeeld door mee te gaan in het geweld van de thuisploeg. In deze chaotische slotfase zet ik toch wel mijn vraagtekens bij enkele beslissingen van de leidsman, maar de uiteindelijke 20-20 eindstand heeft VALTO gewoon aan zichzelf te danken. Hadden we het koppie er bij gehouden dan had het waarschijnlijk heel anders gelopen. Voor VALTO helaas een punt verloren in de laatste seconden van de wedstrijd. Volgende week zal VALTO 2 zich opnieuw kunnen bewijzen tegen IJsselvogels 2. Met steun van de VALTO aanhang zullen alle zeilen bijgezet worden om de punten in De Lier te houden.