Een zonnige zaterdag

Na een aantal flinke regenachtige dagen was er een mooi zonnetje te zien in de vroege morgen op de velden naast Villa VALTO. De herfst heeft dan wel duidelijk zijn intrede gedaan, maar de zon laat zich nooit helemaal wegzetten. Perfect weer dus, voor een aantal mooie wedstrijden en tussendoor een bakkie op het terras.

Ik heb het gevoel dat we nog maar net zijn begonnen, maar we kunnen inmiddels al weer twee kampioenen feliciteren. Zowel de C3 als de F1 wisten te overtuigen en beide teams zijn kampioen geworden afgelopen zaterdag en hebben een prima stuk taart achter de kiezen. Grote klasse jongens en meisjes, heel goed gedaan! Voor de andere teams geldt dat het seizoen nog niet si afgelopen, met dus nog alle kans op de titel. En daarbij kan het nog best spannend worden.

Zoals de A1 afgelopen zaterdag. Zelden of eigenlijk nooit heb ik zo’n wedstrijdverloop gezien. Wat een verhaal en als je er niet bij was, geloof je het ook niet. Ik ga hier nu niet schrijven wat er precies is gebeurd, dat lezen jullie wel in het wedstrijdverslag van VALTO A1. Snel doorbladeren dus! In een andere wedstrijd werd er op eenzelfde manier, een anders soort overwinning behaald. De B1 zorgde voor een spannende, gelijkopgaande strijd in een mooi duel. De afgelopen wedstrijden had het vooral moeite om in de tweede helft bij te blijven, waardoor de pot verloren werd. Maar nu wist het door inzet, samenwerking én doorzettingsvermogen één van de mooiste gelijke spelen die ik ooit heb gezien. Top gedaan, jullie mogen trots zijn op deze prestatie!

Aan het eind van de middag, met de laatste krachten van de zon, was het goed toeven aan de zijlijn bij VALTO 1. Ook zij hebben door inzet, strijd en met de steun van het publiek een mooie overwinning behaald en zijn nog altijd volop in de race voor het eremetaal. Mooi om te zien dat er veel kijkers waren voor de selectiewedstrijden. Je merkt dat dit écht helpt. Daarnaast is het ontzettend gezellig en wacht er na afloop altijd weer een lekkere dagschotel. Dus volgende week weer, volgende week nog meer?

Dat de zon zijn waarde bewijst op het veld is mooi, maar hij kan ook zijn waarde hebben buiten het veld. Letterlijk door energie op te wekken, maar daarover later meer. En figuurlijk, door positieve aandacht voor de ander, elkaar helpen en steunen daar waar het nodig is. En weet je wat het beste is? De zon is er niet alleen op zaterdag, maar die is er iedere dag opnieuw!

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.