VALTO door naar de halve finale

Sponsor: Martin Stolze B.V.

Nadat de A1 zaterdag, na de ruime nederlaag op het veld, toch wel een beetje verrassend gewonnen had van Vitesse A1, waren de verwachtingen voor vanavond hoog gespannen. HKV/Ons Eibernest A1 had hun eerste wedstrijd ruim gewonnen van Weidevogels A1, maar VALTO A1 zou hun huid duur verkopen. Het bleef 50 minuten lang een spannende wedstrijd, waarin HKV wel steeds aan de goede kant van de score bleef. Na de 7-11 ruststand kwam VALTO wel als beste uit de kleedkamer. Na ca. 9 minuten maakte Ruben de aansluiting bij 11-12, maar helaas viel de gelijkmaker niet. De Eibers wisten weer een klein gaatje te slaan en hielden dit steeds in stand door mee te blijven scoren met VALTO. VALTO zou nog een paar keer de aansluiting krijgen, maar waren niet bij machten om op die momenten door te drukken. Het eindsignaal klonk bij 21-23, waarmee de Eibers al met één been in de volgende ronde staan.

Na de junioren betrad het keurkorps van Marrien het veld. Tegenstander van vanavond was GKV uit Den Haag. Zij hadden tot nu toe één wedstrijd weten te winnen, maar verloren van Paal Centraal. Op papier zou je zeggen dat het kat in het bakkie zou worden voor VALTO, maar er moest nog wel even gewonnen worden om zeker te zijn van de volgende ronde. Net als in de wedstrijd tegen Madjoe moest VALTO eerst een tegendoelpunt incasseren, zodat ze weer op scherp gezet werden. In de volgende aanval zou het wel raak zijn voor Frank, die de gefikste strafworp koel afmaakte. Laurens zette VALTO voor het eerst op voorsprong, maar deze werd weer gepareerd door de Haagse gasten. VALTO schakelde een tandje bij en wist door doelpunten van Iris, Frank en Laurens het eerst gaatje te slaan. Na de 3e treffer van GKV werd er weer van vak gewisseld en kreeg Frank het op zijn heupen. Met twee doelpunten op rij was het eerste verschil van vier een feit. Dat Frank vandaag zijn vizier op scherp had staan werd wel duidelijk, want aan het eind van de 1e helft had hij er al zes door de korf gegooid. De kleedkamers werden opgezocht bij 11-6, wat wel een ruime maar nog geen veilige marge is bij korfbal.

De tweede helft bleek Marrien zijn spelers weer goed op scherp te hebben gezet en wisten Kevin en Sanne de voorsprong te vergroten naar 13-6. Nu leek de weerstand wel een beetje gebroken bij GKV en vielen de doelpunten voor VALTO wat makkelijker. Na weer twee treffers van Frank en een schot van Judith werd het verschil negen, maar waren er nog twintig minuten te gaan. De spelersbank was intussen leeg, want het tweede team was weer met de hele groep gaan warmlopen. Zou Marrien weer dezelfde wissel als donderdagavond tegen Madjoe gaan doen? Het vlaggenschip was alvast begonnen met het uitspelen van de wedstrijd, waardoor de doelpunten wat minder talrijk vielen. Toen Iris er met nog tien minuten op de klok 19-11 van maakte, was het moment aangebroken dat het hele team weer werd gewisseld om hen te sparen voor de halve finale a.s. donderdag. Prettige bijkomstigheid is dat ook VALTO 2 zo weer brood nodige wedstrijd minuten maakt. De slotfase was, net als donderdagavond, voor VALTO 2, wat gedreven in de aanval ging. Dit resulteerde er in dat Ron en Lisanne nog tot scoren kwamen en de eindstand op 21-12 wisten te zetten. Met deze derde overwinning is VALTO verzekerd van een plaats in de halve finale donderdagavond in sporthal Zuidhaghe in Den Haag. Tegenstander is daar Weidevogels 1 uit Bleiswijk, wat ook de 3 poule wedstrijden wist te winnen. Deze ploeg kennen we nog van vorig seizoen, toen we hen ook troffen in de Haagse Korfbaldagen en toen maar net wisten te winnen. Later in de Zuid Hollandbeker wisten we wel met ruime cijfers te winnen. Het kan donderdag dus alle kanten op en uw support is weer daarom weer zeer gewenst.

Bedankt voor uw steun vanavond en graag tot donderdagavond, Arno van Leeuwen.