Zon, zee & zaal

20161031-stukje-voorzitter

Moe, maar zeer voldaan rij ik met de familie naar het oosten van het land. Het is zondag, familiedag. Als ik om me heen kijk zie ik het mooie, afwissende landschap van Nederland aan me voorbij gaan, gehuld in een mooie witte deken van dauw en mist welke vecht tegen de sterke ochtend zon. Hij zal het niet winnen. We schrijven eind oktober en de zomer gaat langzaam over in de herfst. Genieten.

Wij gaan met bijna 100.000 korfballers weer de zaal in. De vakantie is voorbij, de eerste trainingen zijn weer begonnen en zelfs de eerste oefenwedstrijden zijn alweer gespeeld. Nou ja oefen … het gaat wel ergens om in de Haagse Korfbaldagen of voor hele oude mensen: de Haagsche Courant Cup. We hebben vorig jaar ontdekt dat we heuse cupfighters zijn en ook dit jaar is de start veelbelovend. Zowel Valto 1 als A1 wisten hun wedstrijden ruim of wat minder ruim te winnen! Ook het EK beleeft vandaag haar ontknoping, in een uitverkochte ijshal speelt Nederland tegen België in de finale en strijden Portugal en Catalonië voor het brons. Ik kijk af en toe op de live stream, denk ik. Samen met duizenden andere korfbalfans in Europa. Wat hou ik toch van techniek.

Afgelopen zaterdag was ik er nog wel. Het korfbalcongres werd op dezelfde plaats gehouden, wat mij meteen weer de gelegenheid gaf om de culthelden Berk en de Cruijff van Polen tegen elkaar aan het werk te zien en een selfie te maken met twee Catalaanse spelers die een wedstrijdje buiten het veld deden, wie heeft de meeste … Waar het eigelijk echt om ging op de dag was het weerzien en ontmoeten van andere bestuurders binnen korfballend Nederland. Het is een dag waarop de KNKV laat zien wat de plannen zijn voor het komende jaar en waarbij er via verschillende thema’s informatie wordt overgebracht via parallelsessies. Sessies over de kantine bijvoorbeeld, waarin je inspiratie opdoet over de mogelijkheden van de accommodatie, maar ook nog eens hoort dat alcohol onder de 18 echt een probleem kan zijn en waardoor je zelfs je vergunning kunt verliezen. Niet doen dus!

Daarnaast waren er sessies over flexibiliteit en mogelijkheden van aanbod binnen de vereniging, zoals we nu al doen met Fit & Fun en de Wandelclub. Erg leerzaam! Tenslotte werd er aandacht besteed aan big data en hoe die kan helpen bij het in kaart brengen van de identiteit van je club, maar dus ook de potentiële nieuwe leden in de omgeving. Het meest waardevolle van de dag is eigenlijk praten met de aanwezigen, mensen van de bond en bestuurders. Ideeën uitwisselen, inzichten opdoen, contacten leggen en vervolgens vol inspiratie naar huis gaan. Maar niet voordat de spelers van het Nederlands team nog even langskwamen en met velen een praatje maakten. Leuk dat ze dat doen, naast de andere activiteiten, zoals bijvoorbeeld demonstraties en clinics geven.

Niet veel later was het weer tijd voor de meest vernieuwende en charitatieve vorm van korfbal. Om 23.30 lagen we met 8 teams in het zwembad voor het wintertijdchallengewaterkorfbaltoernooi (36x woordwaarde). Het was niet alleen heel gezellig, maar ook hebben we de nodige donaties opgehaald voor Spieren voor spieren, top gedaan allemaal! Nikki en Lotte en ook Manon en de mensen van Optisport Vreeloo, ontzettend bedankt!

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.