Valto E2 kampioen!

De E2 is kampioen geworden. Het was een spannende wedstrijd zaterdag, het was namelijk de kampioenswedstrijd. Dus de spanning zat er goed in. De wedstrijd die ze vorige keer speelde tegen exelsior hadden ze gewonnen met 3-0, maar dat is niet te zeggen dat ze nu dus ook zouden winnen. De eerste helft begon goed de bal bleef aardig aan de kant van de aanval, ook nog een aantal pogingen gemaakt helaas allemaal mis. De bal kwam toch ook bij Excelsior en die scoorde een punt, 0-1. Oeh dat hadden we niet verwacht maar daar bleef het dan ook bij. De rest van de wedstrijd liep gesmeerd. De eerste helft werd het 2-1 en in de tweede helft werd het 4-1. Jongens en meiden jullie hebben prachtig gespeeld. Gefeliciteerd met dit kampioenschap.

Daan en Sandra Boekestijn

Zaterdag hadden wij onze kampioenswedstrijd tegen Excelsior E1. Freek deed niet mee en Niels ging het proberen want die waren beide een beetje ziek. Freek kwam gelukkig wel aanmoedigen en nog veel meer familieleden. Dat konden we goed gebruiken!

Iedereen was zenuwachtig met name de coaches/trainers. Positieve zenuwen die we moesten omzetten in concentratie en het willen winnen, we moesten er meteen fel ingaan. Eerst hielden we een praatje en gingen we de haren oranje spuiten. We waren zo lang bezig met de haren oranje spuiten, want iedereen wilde maar meer en meer. Ze wilden zelfs zoveel dat de bussen helemaal leeg waren. VALTO had hierdoor nog niet eens warm gelopen met dit koude weer, maar de scheidsrechter (Petra) floot de wedstrijd al in. We startte de wedstrijd slap. De eerste bal ging gelijk in de handen van de tegenstanders, dit was natuurlijk geen goed begin. Door dit begin stonden we al snel 0-1 achter. Dit maakte het extra spannend voor ons, want we moesten winnen een gelijkspel zou niet genoeg zijn. Excelsior had maar één heel goed heertje en we hadden moeite om dit heertje met zijn vieren uit te spelen. Individueel waren we allemaal veel beter dan onze tegenstanders, dus deze wedstrijd moesten we kunnen winnen. We kregen 2 strafworpen vlak achter elkaar, de eerste ging er helaas overheen en de tweede ging er gelukkig in. Sanne maakte de strafworp mooi af, de stand was 1-1. Deze wedstrijd mocht het vooruit een keer bovenhands, volgende keer doen we het gewoon weer op de normale manier. Al snel daarna scoorde Jordan een korte kans/doorloop door goed vrij te lopen, 2-1. Op dat moment zag je iedereen even lachen en denken: “We staan voor, we kunnen nog winnen!”. Helaas voelde Niels zich niet helemaal fit, en kwam zijn zus Marit uit de D3 erin als heertje. We gingen de rust in met 2-1, dit was matig want we hadden zoveel kansen gekregen. Helaas maakte we deze kansen niet af, zonde. Na de rust ging het beter we waren fel, David en Jordan haalde er veel ballen uit. We speelde wat beter over, hier en daar lieten we de bal vallen wat natuurlijk niet nodig was. Sommige miste de felheid. We hadden nog erg veel moeite met het uitspelen van de bal naar de aanval doordat het heertje van Laura overal tussen sprong. De bal kwam niet zo makkelijk meer in het aanvals-vak. Toen de bal eindelijk in het aanvals-vak kwam scoorde Marit een bovenhandse doorloop 3-1. Super goed dit puntje hadden we echt nodig, want het werd nog even héél spannend. Vlak daarna scoorde Daan de 4-1. Nu wisten we het zeker, wij worden kampioen en niemand kon dit maar afpakken!  Hierna hebben we lekker taart gegeten met zijn allen en heeft o.a. Freek de taart van héél dichtbij geroken. Mmm lekker zeg, haha! Marleen, Thijs en Mandy  zijn super trots op jullie, en hebben al zin in het zaal seizoen! We gaan in de zaal ook derde klasse spelen, dus verwachten veel van jullie. Dit moet makkelijk lukken, maar dit vraagt wel concentratie en inzet op de trainingen. Het is nu nog iets teveel lachen, gieren en brullen. We moeten in de zaal uitkijken dat we niet meegaan in het niveau van de tegenstanders want dan krijgen we het nog moeilijk. We hebben nu ook heel veel meiden doelpunten wat erg goed is maar de jongens mogen ook wel wat meer mee doen in het spelletje.  We gaan er weer alles aan doen om kampioen te worden, maar vooral om beter te worden.

Marit bedankt voor het meespelen, super! Iedereen goed gespeeld en op naar de zaal, KAMPIOENEN!

De trotse coaches/trainers, Marleen, Thijs en Mandy.