VALTO geeft niet thuis op het gras van FIKS

Sponsor: Martin Stolze B.V.

Na één wedstrijd op het veld was er al weer een korfbalvrij weekend door de KNKV ingelast, zodat iedereen in de gelegenheid was om naar de Ziggodome te kunnen gaan voor de finale van de Korfballeague. Dit weekend werd de draad weer opgepakt en stond er direct een lastige wedstrijd op het programma voor ons vlaggenschip. Bij FIKS had men gehoopt om deze winter het gras in te kunnen ruilen voor kunstgras, maar helaas voor ons was dit niet gelukt. De VALTO spelers moesten dus weer hun noppenschoenen achter uit de kast opduiken en er werd een tweetal trainingen op gras afgewerkt bij de buren in Maasdijk, waarvoor onze dank. Dat de grasmat FIKS geen wind eieren legt blijkt wel uit de resultaten die in het verleden door hen behaald zijn. Zij hebben dit seizoen thuis alleen van Swift verloren, waar zij vorig seizoen thuis ongeslagen bleven. Aan alles was te zien dat zij gewend zijn op deze ondergrond te spelen. De wedstrijd stond onder leiding van het arbitrale duo R. Winter en J. Abma, die hiervoor helemaal uit Gorredijk waren komen rijden. Het was even wachten op het eerste doelpunt na het eerste fluitsignaal van de heer Winter, maar na een aantal aanvallen was het toch FIKS wat de score openden. Tijden moet ik u schuldig blijven, want het ontbrak hier ook aan een elektronisch scorebord. De voorsprong van FIKS werd geëgaliseerd door Bart en niet veel later kwam VALTO ook even op voorsprong door een afgeronde doorloop van Judith. Ook deze voorsprong zou niet lang duren. Na de gelijkmaker wist FIKS het eerste gaatje te slaan en nam Marrien al zijn eerste time out. Iris, die vandaag op de bank begon, was intussen van de bank gestuurd om warm te lopen en kwam even later binnen de lijnen op de plaats van Zané. FIKS zou echter de voorsprong behouden en zelfs uitbreiden naar 7-3, toen Judith met haar derde treffer VALTO nog in het spoor van de thuisploeg hield. Dit was de laatste Lierse treffer voor de rust, terwijl FIKS in de slotfase naar de thee nog tweemaal de korf wist te vinden wat de ruststand op 9-4 bracht.

Het tweede bedrijf ging FIKS verder waar het gebleven was. Zij wisten weer als eerste de korf te vinden en ook nu was het Judith die in de volgende aanval wist te scoren. Het viel in de volgende fase echter helemaal stil bij VALTO. Er werden veel fouten gemaakt en verkeerde schoten gepakt, waardoor FIKS weg kon lopen naar een 14-5 tussenstand. We waren ongeveer een kwartier onderweg, dus werd het tijd dat VALTO wat terug ging doen. Judith was intussen geblesseerd uitgevallen na een clash met haar tegenstander, waar Zané voor terug gekomen was. Ook Ron was al een keer binnen de lijnen gekomen in de aanval op de plaats van Bart, maar veel verschil maakte het allemaal niet. Na de treffers van Laurens en Iris nam Marrien bij de 16-7 tussenstand weer een time out. Deze leek wel zijn vruchten af te werpen, want na deze time out wist VALTO het verschil terug te brengen naar 16-9. Verdedigend zat het helaas nog niet dicht genoeg en kon FIKS het verschil weer herstellen naar 18-9. Niemand langs de lijn wist hoelang het nog zou duren en VALTO zette nog één keer aan met Ron nu voor Laurens en Sanne voor Maaike. Zij zouden beiden nog weten te scoren, wat de eindstand op 18-11 bracht. Een nederlaag die we ons zelf toch wel een beetje moeten aanrekenen, want we lieten ons in de eerste helft de kaas van het brood eten. In de tweede helft kwamen de ploegen iets beter in evenwicht, maar was de wedstrijd helaas al gespeeld met FIKS als terechte winnaar. Volgende week spelen we weer op ons vertrouwde kunstgras aan de Veilingweg in De Lier. Tegenstander is dan Sporting Trigon uit Leiden, waar in september met 22-21 van werd verloren. VALTO gaf toen in de slotfase een voorsprong van twee uit handen, waarna zij na een alles of niets poging in de blessuretijd het winnende doelpunt uit een strafworp mochten binnenschieten. Zij zijn intussen de rode lantaarndrager in de poule met een achterstand van drie punten op VALTO. Een wedstrijd die dus gewonnen moet worden om met een mooie marge de huidige 7e plaats vast te houden. VALTO zal dan in de laatste vier wedstrijden, waarvan slechts één thuiswedstrijd, nog voor een verrassende uitslag moeten gaan.

Ook VALTO 2 speelt volgende week een belangrijke thuiswedstrijd tegen de koploper DES 3, welke gewonnen moet worden om het beoogde doel nog te kunnen halen. Ik hoop dan ook dat het vanaf 14:00 uur helemaal vol staat langs de lijn met in oranje gehulde mensen om de ploegen naar de overwinningen te schreeuwen.

Tot volgende week allemaal, Arno van Leeuwen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.