Belegen

Jong + oud = goud. Een mooie slogan van de afgelopen College Tour die eens in de zoveel tijd wordt georganiseerd door de Bestuurdersbank. Een initiatief waarbij bestuurders van verenigingen en andere instellingen kennis kunnen opdoen en ervaringen kunnen delen met andere bestuurders, aan de hand van een bepaald thema. Deze keer ging het dus over jong en oud, waarbij de verdeling in de besturen al snel duidelijk werd bij binnenkomst. Ik schat in dat een kwart van de zaal jong was (40-) en het overige deel op zijn minst belegen (40+), of zoals iemand goed zei: ervaren. En dat is niet de goede ontwikkeling. Besturen zijn naarstig op zoek naar verjonging, alleen vind die mensen maar eens.

Ik zat in het midden, qua leeftijd, maar mocht nog nét bij de jonkies aanschuiven. Tijdens de bijeenkomst werden zowel jonge als de meer ervaren bestuurders aan het woord gelaten en samen met de reacties uit de zaal bleek dat er aan beide kanten veel positieve kenmerken zitten. Natuurlijk zijn er de vooroordelen over en weer, maar het was goed om te zien wat vooral een mix van jong en oud zou kunnen betekenen. Jong zit vol ideeën, energie, gaan met hun tijd mee, etc. Oud heeft bij alles al een keer meegemaakt, zit vol ervaring, hebben een groot netwerk, etc.

In het bestuur zitten we misschien wat aan de jonge kant in vergelijking met de gemiddelde leeftijd van bestuursleden in Nederland, maar binnen onze club in het algemeen, zijn beide groepen ruimschoots aanwezig. Korfbal is dan ook een sport waar je lang door kunt gaan, zolang het lichaam meewerkt. En mocht je nu geen echte korfballer zijn of het iets rustiger aan willen doen, is er altijd nog Fit&Fun of de wandelclub. En alle leden, maar ook de ouders, supporters en andere betrokkenen zijn ook belangrijk als kader. Want zonder kader, draait de vereniging niet. En daarbij is het maar wat fijn om de mix van jong, belegen en oud te hebben. Een mix van nieuwe ideeën en het netwerk om ze waar te maken. Een mix van frisse energie en de ervaring om het aan de juiste dingen te besteden. En zo kun je nog wel even doorgaan.

Vanavond houden we de Algemene Ledenvergadering, editie voorjaar. We hopen op een grote en gemixte opkomst! We nemen jullie mee in enkele zaken die spelen binnen de club. We hebben een wisseling in het bestuur, waarmee we de goede mix behouden. We zetten enkele ervaren leden in het zonnetje. We laten jullie ook iets nieuws zien. En we zijn weer te gast in het mooie gebouw van sponsor PRIVA. Alle leden en ouders van jeugdleden zijn van harte welkom op Zijlweg 3 in De Lier.

Namens het bestuur,
Jullie nog nét niet belegen voorzitter,

Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.