VALTO haakt ook Vitesse aan de zegekar

Sponsor: Martin Stolze b.v.

Het najaar veldseizoen is al vier wedstrijden onderweg, maar het was gisteren bij de vijfde wedstrijd voor mij de seizoensopener van VALTO 1. Door diverse redenen kon ik er steeds niet bij zijn en bleef de Bijblijver lezer verstoken van mijn stuk tekst. Gelukkig hebben de spelers de fans op de hoogte te houden van de verrichtingen van het vlaggenschip. Dit weekend dus weer een stuk van mijn hand en hopelijk komt er niets meer tussen en ben ik er de komende weekenden ook weer bij.

VALTO 2 mocht om 14:00 uur de spits afbijten tegen VEO 3, wat, net als Maassluis 3, voornamelijk bestaat uit oud selectie spelers. Veel routine dus tegenover de jonkies van VALTO 2. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Walvis was het voor beide ploegen even zoeken naar de juiste kansen. Na vijf minuten schoot Ron voor VALTO de nul van het scorebord. Niet veel later verdween deze ook voor VEO en moest er dus even geschakeld worden na bijna acht minuten aanvallen. Deze omschakeling ging voor VALTO helaas niet snel genoeg, want het waren de gasten die nog in dezelfde minuut hun eerste voorsprong namen. Halverwege de eerste helft was er nog niet veel gescoord met een 2-4 tussenstand op het bord. Deze achterstand werd met een tussensprintje van Michiel rechtgezet, waarna Lotte VALTO weer op voorsprong zette met de 5-4. VALTO had het in deze fase verdedigend goed voor elkaar en wist met nog 2 minuten op de klok met twee treffers van Pieter een 7-5 voorsprong op het scorebord te zetten. Deze voorsprong wist het geroutineerde VEO helaas nog voor de thee weer weg te werken, zodat de kleedkamers bij 7-7 werden opgezocht.

In de rust had Chris zijn team blijkbaar wat verdedigende tips meegegeven, want het was VALTO wat het best aan het tweede deel begon. Met twee doelpunten van Pieter in de eerste zeven minuten was er weer een gaatje geslagen. Dit werd echter in no time weer teniet gedaan door een wel erg scherp schietende dame van VEO. VALTO had in deze fase moeite met het afronden van kansen en moest lijdzaam toezien hoe VEO een kleine voorsprong pakte. Halverwege het tweede deel wist Ron toch weer de aansluiting te maken bij 10-11, maar vijf minuten later was het toch weer 10-13 voor de ploeg uit Voorburg. De laatste tien minuten gingen in met een laatste doelpunt van Michiel die er 11-13 van maakte, maar daar was direct weer een antwoord van de gasten. Zo was er steeds een antwoord op elk VALTO doelpunt en gingen we de laatste minuten in met een 12-15 achterstand. Steven kwam binnen de lijnen voor Michiel in een poging nog wat aan de stand te veranderen. VEO raakte echter niet erg onder de indruk nadat Steven ook snel de korf wist te vinden, want ook nu hielden zij het gaatje op drie door na een zorgvuldig opgezette aanval ook te scoren. Inmiddels stond de klok al stil en lieten de gasten het een beetje lopen, waardoor het toch nog een close finish werd met de doelpunten van Ron en Steven. Het laatste fluitsignaal klonk bij een 15-16 stand op het bord, waarmee VALTO 2 wederom met lege handen achter bleef. Helaas heeft VALTO 2 nog te veel fases waarin het de korf maar moeizaam kan vinden en daarmee de tegenstander de kans geeft een gaatje te slaan. Dit zal de komende wedstrijden tegen Excelsior en Fortis beter moeten om zo nog voor de zaal een gaatje te kunnen slaan naar de onderste plaatsen.

Hierna was het de beurt aan het vlaggenschip van VALTO. Zij zitten tot nu toe lekker in de competitie en zijn na de overwinning van vorige week op Albatros gedeeld koploper met ONDO (M), Excelsior en Albatros. De vier koplopers speelden deze week allen tegen de lager geklasseerde ploegen, dus was het afwachten hoeveel koplopers er zaterdagavond over zouden zijn. Tegenstander vandaag was Vitesse 1 uit Barendrecht, wat een lastige seizoen start meemaakt. Zij wijten dit zelf aan de vele mutaties binnen de selectie, staat er op hun site te lezen. Bij VALTO 1 is dit echter niet anders met een nieuwe trainer, teambegeleider en vier nieuw in gepaste spelers. De eerste tegenslag hebben we ook al te verwerken met het uitvallen van Manon. Haar seizoen zit er al op, want het is goed mis met haar knie en zal geopereerd moeten worden. Toch lijkt het Lierse vlaggenschip lekker in hun vel te zitten met drie overwinningen uit vier wedstrijden. Alleen de wedstrijd in Middelburg tegen de promovendus ONDO ontbrak het aan scherpte bij de Lierse ploeg en werd er dan ook verloren. Het sterke optreden, van horen zeggen, van vorige week in Zwijndrecht gaf echter weer volop vertrouwen voor de rest van de competitie. Onder leiding van scheidsrechter Bouke Velzen ging de wedstrijd van start. Beide ploegen gaven elkaar aanvallend weinig ruimte, waardoor het zeven minuten duurde voordat er een doelpunt viel. Deze viel uit een strafworp voor de gasten, maar in de volgende aanval van VALTO was ook Vitesse te gretig in de verdediging en mocht ook Frank onze nul van het bord schieten vanaf 2,5 meter. Hierna zouden de gasten nog één maal op voorsprong komen, maar deze werd nog in dezelfde minuut weer weggepoetst door Laurens. Met de doelpunten van Iris en Frank werd het eerste gaatje geslagen naar 4-2. Vitesse zou nog één keer aanhaken met de 4-3, maar Bart wist het verschil weer terug te brengen naar twee. In het vervolg van de eerste helft werd er langzaam maar zeker gewerkt aan het uitbouwen van de voorsprong en hadden we er de druk bij Vitesse erg goed op zitten. Hun puntspelers werden vakkundig uitgeschakeld, waardoor Vitesse voor de rust nog maar één keer de korf wist te vinden. Bij VALTO stonden toen al zeven van de acht spelers op het score formulier en werden de kleedkamers opgezocht bij 11-4.

Een meer dan prima eerste helft dus, waar het in het tweede deel dan afgemaakt moet worden. Dit was echter makkelijker gezegd dan gedaan. VALTO wist wel snel te scoren uit een schot van Judith, maar daarna werd het toch lastiger om de korf te vinden. De gasten voerden de druk nog verder op in de verdediging, waardoor er toch wat plaats fouten inslopen bij VALTO. De overwinning kwam echter nooit in gevaar, want, nadat het verschil was opgelopen naar 14-5 in de 13e minuut, kon VALTO zich wel wat foutjes permitteren. Deze werden toch te veel gemaakt en Vitesse wist met inbreng van verse spelers het gaatje te verkleinen naar 15-9 met nog vijf minuten op de klok. Marrien besloot ook wat spelers van de bank in te zetten en bracht Nikki, Ron en Ruben H. binnen de lijnen voor Iris, Frank en Bart om de wedstrijd uit te spelen. Kevin schoot zich als laatst op het scoreformulier door de 16-9 binnen te schieten. De laatste twee minuten liet de VALTO verdediging het toch een beetje los, waar Vitesse gebruik van maakte om de eindstand wat draaglijker te maken. Het slot akkoord was voor Judith die de eindstand 17-11 op het scorebord zette. Met deze vierde overwinning, die mede door het in grote getale aanwezige publiek tot stand kwam, staat VALTO nu nog met Albatros en ONDO (M) op een gedeelde eerste plaats. Tegenstander van volgende week Excelsior moest zijn meerdere erkennen in Fortis in Oost Souburg, waar zij met 25-12 van de mat zijn geschoten. Waar Excelsior tot nu toe alle tegenstanders onder de 17 doelpunten wisten te houden, waren de Zeeuwen blijkbaar niet te houden gisteren. Zij zullen volgende week dus super gemotiveerd zijn om de punten in Delft te houden om de aansluiting met de top te behouden. Zij zijn ook de enige ploeg die van ONDO (M) wisten te winnen, dus VALTO is gewaarschuwd en zal dus aan de bak moeten om na zaterdag nog steeds tot de koplopers te horen. Iedereen is dan ook van harte welkom in Delft om onze selectie te steunen in de strijd om de broodnodige punten. Voor VALTO 2 begint deze om 14:00 uur en daarna zal het vlaggenschip alle zeilen bijzetten om de koppositie te behouden.

Graag tot volgende week, Arno van Leeuwen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.