Valto komt lekker de zaal uit tegen de Meervogels

Sponsor: Martin Stolze B.V.

Na een verblijf van bijna vijf maanden in de zaal, zijn de eerste oefenwedstrijden buiten op het veld alweer gespeeld. De selectie teams van Valto begonnen na een prima voorbereiding toch moeizaam aan de zaalcompetitie. Valto 1 had na vijf wedstrijden pas drie punten en het 2e team wisten voor de kerst ook maar vier punten te vergaren, waardoor zij zich in de staart van de competitie bevonden. Hierna werd echter de stijgende lijn ingezet en wisten beide ploegen de competitie af te sluiten op de vierde plaats. De zaalschoenen kunnen voorlopig de kast in en is de tijd weer aangebroken van zand in de schoenen en korfballen met de elementen. Vandaag was het gelukkig ook gelijk een prachtige dag, maar waaide het wel te hard om lekker te kunnen korfballen. Dinsdagavond stonden er ook oefenwedstrijden gepland tegen het Haagse Achilles. Door blessures en vakanties konden zij echter geen team op de been krijgen, dus speelden Valto een onderlinge wedstrijd tussen V1 en V2.

Vanmiddag kwam de tegenstander uit Zoetermeer. De Meervogels 1 en 2 komen in de zaal in de overgangsklasse uit, maar op het veld geldt dit alleen voor het 1e team en komen de reserves ook in de 1e klasse uit. Ook in augustus heeft Valto tegen deze tegenstander een oefenwedstrijd gespeeld, waar Valto toen als winnaar van het veld liep. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen bij het publiek bij deze krachtmeting. Valto 2 wist het beste met de wind om te gaan en wist vanaf het begin een voorsprong te pakken die zij gedurende wedstrijd langzaam uitbouwden. Met nog een kwartier te gaan stond er al 12-4 op het bord en was het al lang geen wedstrijd meer. De gasten wisselden verschillende spelers, maar het mocht allemaal niet baten. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 16-7 overwinning voor Valto.

Hierna maakte iedereen zich op voor het treffen tussen beide vlaggenschepen. Onder leiding van Jan Korteland ging de wedstrijd van start en al snel werd duidelijk dat ook in deze wedstrijd Valto het beste wist om te gaan met de omstandigheden. Al snel stond er een 5-0 voorsprong voor Valto op het bord met vijf verschillende doelpuntenmakers. Pas toen de wedstrijd al bijna een kwartier onderweg was viel de eerste Zoetermeerse treffer door de korf. Valto wist steeds een voorsprong van vier á vijf doelpunten te houden, totdat vlak voor rust de doelpunten machine van Valto begon te haperen. De Meervogels wisten de 10-5 achterstand in de slotfase van de eerste helft terug te brengen tot 10-8, maar toen kwam Iris op gepaste afstand vrij en schoot de ruststand op 11-8.

De tweede helft begon met een snelle treffer van de gasten. Zou het dan toch nog een wedstrijd worden? Naomi en Kevin stelde weer snel orde op zaken, waardoor de voorsprong van vier weer daar was. Beide ploegen hadden het niet makkelijk om de korf te vinden. Zelfs het nemen van een strafworp was vandaag een uitdaging met de wind. Bart dacht zijn strafworp netjes binnen te gooien, maar de wind zorgde er voor dat de bal aan de verkeerde kant van de rand rolde. Toch wist Valto de voorsprong vast te houden, terwijl er bij de Meervogels volop met spelers gewisseld werd in een poging het tij te keren werd bij Valto alleen Judith uit voorzorg gewisseld nadat zij eerder omver was gelopen. Voor Valto maakte het allemaal niets uit, want de voorsprong bleef vier punten tot de 17-13 tussenstand met nog zo’n vijf minuten op de klok. De Meervogels zouden de korf niet meer weten te vinden, zodat Valto met drie treffers op rij van Laurens, Lisanne en Frank de eindstand op 20-13 zetten. Met deze overwinningen lijkt Valto weer klaar voor het vervolg van de competitie volgende week. Na de wedstrijd verplaatste het feest zich naar de Villa, waar alle kampioenen van de zaalcompetitie werden gehuldigd en alle KT 2 cursisten hun certificaat kregen uitgereikt. De “Summer here we come” dag werd onder het genot van een drankje en gezellige muziek afgesloten.

Volgende week gaat het weer om de punten en zullen de selectie teams weer alle zeilen bij gaan zetten om de punten binnen te harken. Voor Valto 2 is dit nodig om zo snel mogelijk afstand te nemen van de staart van de poule en bij Valto 1 om de koppositie vast te houden. Valto 2 treft gelijk koploper PKC 4 om 14:00 uur op sportpark “Oostpolder” in Papendrecht en zal dus alles uit de kast moeten halen. Valto 1 gaat wat minder ver om hun wedstrijd te spelen tegen de rode lantaarndrager WION 1 in Rotterdam. Deze wedstrijd start om 15:30 uur op sportcomplex “Planckplaats” in Rotterdam.

Graag tot volgende week, Arno van Leeuwen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.