VALTO moet de punten aan Vitesse laten

Sponsor: Martin Stolze B.V.

Met de overwinning van vorige week nog vers in het geheugen en de wetenschap dat Valto vorig seizoen twee maal wist te winnen van Vitesse, werd er met een goed gevoel afgereisd naar Barendrecht. Marco durfde het aan om het jonge team, wat vorige week zo mooi de punten had binnen gehaald, te laten staan. Rob en Niels startte hierdoor deze week weer op de bank. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Meijer ging Vitesse op zoek naar de openingstreffer. Dit lukte niet direct, maar na twee minuten was dan toch de eerste nul van het scorebord. Frank kreeg even later de kans om dit voor Valto ook te doen, maar hij wist de verdiende strafworp, normaal appeltje eitje, niet te verzilveren.

Het meegereisde Valto publiek moest wachten tot de twaalfde minuut op het eerst juich moment, toen Bart voor Valto de nul van het bord schoot. Helaas hadden de gastheren er toen al drie in liggen, waardoor Valto in de achtervolging werd gedwongen. Het eerste aanvalvak wist nu ook de korf te vinden via het afstandschot van Ellen werd de aansluiting gerealiseerd. Helaas werd er toen aan de andere kant een foutje in de verdediging gemaakt, waardoor ook Vitesse de eerste strafworp mocht nemen. Deze was wel raak en de thuisploeg had weer een gaatje geslagen. Met om en om scoren werd halverwege de eerste helft een 6-4 tussenstand bereikt, waarna de thuisploeg even met scherp ging schieten en bij Valto het juist even niet wilde lukken. In een vijftal minuten werd het verschil vergroot naar 9-4 en leek de Lierse ploeg even de weg kwijt. Frank deed weer wat terug door het vijfde Valto doelpunt er in te gooien, maar Vitesse had intussen vleugels gekregen. Via een vrije bal werd het verschil weer vergroot, maar Judith diende dit van repliek. In de laatste minuut voor de rust scoorde beide ploegen nog een keer, zodat de scheidsrechter na de 11-7 van Pieter de spelers naar de kleedkamers stuurde.

De tweede helft startte Rob op de plaats van Laurens. Hoewel hij een prima wedstrijd speelde, was hij vandaag niet zo scherp in de afronding. Rob kan zich weer zachtjes op de borst kloppen, dus durfde het weer aan om de duels onder de paal aan te gaan. De eerste aanvallen leverden voor beide ploegen niets op, maar na drie minuten mocht Bart op de strafworpstip gaan staan en zorgde zo voor de 11-8. Vitesse had echter veel vertrouwen uit de 1e helft geput en wist met een paar mooie doelpunten het verschil weer te vergroten naar 14-8. Valto gaf echter ook nog niet op en wist met twee treffer in één minuut weer wat terug te komen. Dit was echter van korte duur, want de gastheren deden hetzelfde en waren we weer terug bij af. Het wilde dus nog niet lukken bij Valto en werd door Marco de volgende wissel ingebracht. Lotte kwam op de plaats van Manon, waarna Valto verder ging met de jacht op doelpunten. Judith en Rob slaagden hierin, zodat we weer enigszins in het spoor van de thuisclub kwamen. Die hoop werd echter in de kiem gesmoord door de twee doelpunten die we weer om de oren kregen.

Dat beide ploegen lekker op dreef waren en niets voor elkaar onder deden bleek wel uit de talrijke doelpunten. Na de ruststand van 11-7 stond er halverwege de 2e helft al 20-15 op het bord en kwam Niels K binnen de lijnen voor Pieter om zo meer rebound te kunnen pakken. Valto zou nu een tussensprintje trekken en met doelpunten van Judith, Naomi en Niels de achterstand terug brengen naar twee. Met nog vijftien minuten op de klok leek de wedstrijd weer helemaal open, maar ook nu behield de thuisploeg de voorsprong. Met om en om scoren bleef Valto wel in het spoor, maar de gastheren wisten de voorsprong van drie punten steeds te houden. Hun aanvallen werden rustiger opgezet en er werd wel geschoten, maar niet om te scoren. De ballen vlogen meters over de korf, maar de leidsman zag hier geen kwaad in. Het meegereisde Valto publiek wist wel beter. Het grote uitspelen was begonnen. Er werd wat meer risico genomen door de Lierse verdediging, waardoor Vitesse af en toe te veel ruimte kreeg om aan te leggen. Frank schoot twee minuten voor tijd de laatste Valto treffer door de korf, maar de eindstand werd uiteindelijk door Vitesse op 26-21 gezet. Een mooie doelpuntrijke wedstrijd, waarin helaas geen punten voor Valto behaald zijn. Vitesse heeft de helft van hun revanche van vorig seizoen ingelost en staat nu één puntje boven Valto in de competitie. Het meegereisde publiek bedankt voor jullie komst namens de spelers. Volgende week staat de kraker tegen één van de koplopers op het programma. Pernix, wat vandaag verloor van KV Tilburg, komt dan naar De Lier om te strijden voor de punten. Voor ons vlaggenschip een belangrijke wedstrijd om de aansluiting met de top te behouden. Kom dus allemaal weer naar de Villa om de teams aan de overwinning te helpen.

Voor Valto scoorden: Bart en Judith 5x, Frank 3x, Ellen, Pieter en Rob 2x, Naomi en Niels 1x.