VALTO selectie wacht nog op eerste 100 % weekend

Sponsor: Martin Stolze B.V.

Nadat het vorige week bijna gelukt was om een 100% score aan de selectie wedstrijden over te houden, was het doel om het nu dan echt te gaan doen. VALTO 3 moest op bezoek bij Nikantes in Hoogvliet, waar in de thuiswedstrijd met 19-10 van werd gewonnen. Hoewel deze tegenstander met drie punten minder slechts één plaats onder VALTO staat in de ranglijst, was het ook deze keer geen heel spannende wedstrijd. Ook deze keer kreeg Nikantes 2 alle hoeken van het veld te zien. Bij de stand 9-19 floot de scheidsrechter voor het laatst en neemt VALTO 3 afstand van de degradatie plaats. Volgende week komt KVS 5 op bezoek in De Lier, waar in september ons 3e een total off day had en met 8-3 verloor. Dit kan alleen maar beter op eigen veld. Zeker met de steun van het nodige VALTO publiek.

VALTO 2 ging samen met het vlaggenschip op bezoek bij DES in Delft om de punten op te halen. De thuiswedstrijd werd met 14-10 gewonnen en in de zaalcompetitie werd tweemaal ook gewonnen , waarbij vooral de laatste zaalwedstrijd het verschil met de Delftse reserves erg groot was. Vol vertrouwen werd er dan ook aan de wedstrijd begonnen. Vandaag startte Niels K bij de reserves, omdat hij deze week bij de trainingen last had van zijn enkel. Marco wilde liever met een fitte ploeg aan zijn wedstrijd beginnen, waardoor Bart en Niels van plaats wisselden. Onder leiding van scheidsrechter Peeters ging de wedstrijd van start. Binnen enkele minuten stond er een 0-3 voorsprong op het scorebord en leek het een herhaling van de zaalwedstrijd te worden. DES 2 hoopt echter als rode lantaarndrager de aansluiting te krijgen met de middenmoot en heeft ook wat mutaties binnen de spelersgroep doorgevoerd. De ruggen werden bij de thuisploeg gerecht en met vijf doelpunten op rij waren de rollen ineens omgedraaid. Laurens wist met twee afstandsschoten deze 5-3 achterstand weer recht te zetten. Na de 6-6 van Ron vanaf de strafworpstip werd er in het laatste kwartier voor de thee door VALTO een tandje bij geschakeld, wat resulteerde in een gaatje van drie. De ruststand werd echter door DES op het scorebord geschoten. De kleedkamers werden opgezocht bij deze 7-9 ruststand.

VALTO kwam niet scherp uit de kleedkamer, maar dat zelfde gold voor de thuisploeg. Het duurde een aantal minuten voor Laurens onze voorsprong naar 7-10 bracht, maar daarna wilde het weer lange tijd niet lukken bij de Lierse ploeg. Pas tien minuten later was Ron weer trefzeker, maar toen had de thuisploeg de stand al omgebogen naar een 12-10 voorsprong. Door Lisanne en Laurens werd het bij 13-13 weer gelijk en had VALTO nog een kwartier om orde op zaken te stellen. De inbreng van verse spelers aan DES zijde moest er voor zorgen dat de punten in Delft zouden blijven, maar VALTO wilde nog niet van opgeven weten. De thuisploeg kwam weer op voorsprong, maar Ron zorgde weer voor de gelijkmaker. Niet veel later was daar echter alweer de kleine voorsprong voor DES en werd Mariska ingebracht in een poging de overwinning toch binnen te slepen. Met nog zeven minuten op de klok vergrootte DES de voorsprong naar 16-14, maar was er nog geen paniek. DES ging echter nu wel heel zorgvuldig de aanvallen opzetten en de schoten die af en toe gelost werden vlogen wel erg ver over de korf heen. Helaas is de heer Peeters geen scheidsrechter die fluit voor tijdrekken, wat we in het verleden al vaker hebben gemerkt. DES kon dus zo de wedstrijd uitspelen en de punten in Delft houden. VALTO 2 blijft met deze nederlaag met 10 punten wel nummer twee in de poule, maar ziet de koploper aan de horizon verdwijnen. Pernix 2 staat nu acht punten los en kan bij een gelijkspel volgende week tegen Tilburg 2 de champagne openen. Voor VALTO geldt echter dat er punten gepakt moeten worden, want de staartploegen zijn tot drie punten genaderd. Eén van deze ploegen is Vitesse uit Barendrecht. Zij zullen volgende week naar De Lier zal komen met maar één doel en dat is punten pakken voor lijfsbehoud. De wedstrijd in september was een prooi voor Vitesse, maar toen kampte wij nog met een volle blessure bank. VALTO 2 kan de steun van de negende man echter wel goed gebruiken.

Het vlaggenschip van VALTO wacht nog steeds op de eerste overwinning na de zaal. Tegen DES werd in de drie voorgaande wedstrijden twee maal gewonnen, maar de laatste zaalwedstrijd was een prooi voor de Delftse ploeg. VALTO 1 was toen echter uitgespeeld en stond niet bepaald hun beste wedstrijd te spelen in de Hoornbloem. Dit moest vandaag beter wilde we de aansluiting met de koploper TELSTAR niet kwijt willen raken. De boodschap was duidelijk na het verlies van VALTO 2 dat we op onze tellen moesten passen, want ook het vlaggenschip van DES wil maar wat graag van de laatste plaats af. Zij gaven van het begin af aan dan ook flinke druk op de VALTO aanvallers, waardoor we even moesten wachten op de openingstreffer. Deze viel toch aan Lierse kant door Rob en in de volgende aanval verdubbelde Judith de voorsprong. Na de 0-3 van Bart wist DES terug te komen tot 2-3, maar toen gaf VALTO even gas en liep uit naar een 2-6 tussenstand. Wat er toen in de koppies van de spelers gebeurde weet niemand, maar feit is wel dat er ineens een omschakeling plaats vond. Er werd minder dynamisch gespeeld en op verkeerde momenten het schot gepakt, waardoor er veel balverlies werd geleden en één schots aanvallen waren. De thuisploeg maakte hier dankbaar gebruik van en boog met acht treffers op rij de achterstand om naar een 10-6 voorsprong. Marco moest even boos worden om de spelers weer wakker te schudden, waarna Judith de doelpuntloze periode van tien minuten doorbrak. Binnen vijf minuten was de stand weer gelijk door Judith, Ellen, Frank en Thom. Toen werd het weer even stil rond de korf, maar op slag van rust leek VALTO dan toch met een voorsprong de kleedkamer op te mogen zoeken door de verzilverde vrije bal van Thom. In de dying seconds van de eerste helft mocht ook DES nog een vrije bal nemen en ook zij maakte deze af, zodat de ruststand op 11-11 uit kwam.

Het eerste deel bleek dus een beetje voor niets en begonnen we weer met beide ploegen in evenwicht. DES was nu echter beter bij de les en hield de eerste tien minuten gelijke tred met VALTO. Met om en om scoren stond er na tien minuten 14-14 op het bord. De thuisploeg was gebrand op een overwinning en schakelde een tandje bij en wisten weer een gaatje te slaan naar 16-14. Frank en Rob zorgden er voor dat VALTO de aansluiting hield en Thom zorgde ervoor dat we bij 17-17 weer langszij kwamen. Nu pakte VALTO gelijk door en met Laurens op de plaats van Bart was DES het even kwijt. Frank zorgde weer met twee treffers voor een Lierse voorsprong, die we niet meer uit handen zouden geven. Het bleef de laatste vijf minuten nog wel spannend, maar VALTO had op elk Delfts doelpunt een antwoord. Zo werd met zorgvuldig opgezette aanvallen in de laatste minuut het verschil door Thom op 19-21 gezet en was de buit binnen. Even leek het dat VALTO een positief doelsaldo zou hebben na dit weekend, maar door het laatste doelpunt is dit nu in evenwicht. De wedstrijd werd afgefloten bij 20-22 en werd het tijd om de warme kantine op te zoeken. De VALTO supporters die de kou trotseerden hebben kunnen zien dat ons vlaggenschip wel degelijk in staat is een overwinning veilig te stellen door in de slotfase de juiste keuzes te maken. Zaak om dit vast te houden en volgende week met een fitte selectie Vitesse met lege handen naar huis te sturen. VALTO 1 houdt dan de aansluiting op de koplopers en doet goede zaken voor lijfsbehoud in deze lastige poule. Alle supporters weer bedankt voor jullie steun en we zien u graag volgende week bij de Villa. Wellicht kunnen we het eerste 100% weekend vieren.