Valto teams steunen Spieren voor Spieren!

Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, fietsen, spelen en sporten! Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte. Soms erfelijk, soms niet. Er zijn veel verschillende spierziekten, maar in alle gevallen beperkt het hen in alles wat ze willen en kunnen.

Sommige kinderen hebben al van jongs af aan niet de spierkracht om zelfstandig te kunnen bewegen en zijn in veel afhankelijk van anderen en van hulpmiddelen. Bij andere kinderen wordt pas later een spierziekte ontdekt en gaan zij van veel bewegen en sporten naar een situatie waarin dit alsmaar moeilijker wordt, ze steeds meer moeten opgeven en zich telkens opnieuw moeten aanpassen aan nieuwe beperkingen.

Spieren voor Spieren wil hier verandering in brengen door structureel onderzoekprojecten te financieren die erop gericht zijn om spierziekten bij kinderen de wereld uit te helpen. Tegelijkertijd streven wij ernaar om de kwaliteit van leven van deze kinderen te verbeteren. Dat doen we door mensen op te roepen om in actie te komen en gezonde spieren in te zetten voor zieke spieren.

Daarom vragen we aan alle Valto teams: Wil jij met je sportteam ook je gezonde spieren inzetten voor zieke spieren? Dat kan! Schrijf je in met je sportteam en scoor komend seizoen voor spieren en maak kans op de Spieren voor Spieren Bokaal. Elk wedstrijdpunt telt en helpt kinderen met een spierziekte aan een betere toekomst.

Hoe werkt het?

  • Zoek sponsoren die jouw team willen sponsoren voor € 0,20, € 0,50 of € 1,- per behaald wedstrijdpunt.
  • Omdat het aantal te spelen wedstrijden vastligt, ligt het maximale sponsorbedrag ook vast.
  • Sponsoren kunnen ook kiezen voor een vast bedrag, los van de wedstrijdpunten.
  • Sponsoren kunnen kiezen of ze de veldcompetitie, de zaalcompetitie of beide willen sponsoren.

Lijkt het je leuk om dit met je team te doen of wil je meer informatie? Mail dan naar wtc.westland@gmail.com. Na aanmelden krijg je een sponsorformulier waar je de sponsors op kunt zetten.

Met vriendelijke groeten,
Lotte van Geest & Nikki van Spronsen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.