Valto verlengt met coaches eerste teams senioren en junioren

Mark Tissink en Thomas Reijgersberg blijven ook volgend seizoen actief als trainer/coach van Valto 1. Maarten Taffijn en Maaike Ridder gaan volgend seizoen tevens door in hun huidige rol als trainer/coach van Valto A1. De samenwerking wordt verlengd op basis van de ontwikkeling die zowel de trainers als de spelers laten zien en de bijbehorende resultaten. Alle partijen zien voor komend seizoen voldoende perspectief om met elkaar door te gaan. Richard van Weert, trainer/coach van Valto 2, heeft in overleg met Valto besloten om niet te verlengen voor volgend seizoen.

Na een geweldig seizoen met twee hoogtepunten in de vorm van het zaal- en veldkampioenschap en de bijbehorende promotie naar het hoogste niveau is dit voor Mark Tissink het vierde jaar en is Thomas Reijgersberg bezig aan zijn tweede seizoen. De samenwerking tussen de trainers, staf en spelers werpt zijn vruchten af, want ook nu staat de ploeg er goed voor met behoud in de Ereklasse op het veld en een tweede plaats in de hoofdklasse zaal.

Mark Tissink over de doorlopende samenwerking: “Ik ben trots op de stappen die we als groep met elkaar hebben gemaakt de afgelopen jaren. En ik zie nog genoeg potentie om in mijn vijfde jaar op verder te bouwen. Ik kijk al met veel plezier en energie uit naar volgend seizoen.”.

Mooi om nog een jaar door te gaan bij deze mooi club en samen met Mark na twee mooie succesvolle jaren nog een mooi jaar ervan te maken!”, vult Thomas Reijgersberg aan.

Verzorger en video-analist Willy van den Akker vult ook in het nieuwe seizoen het duo aan. De staf bestaat dit seizoen verder uit Martin Valstar, Peter van Staalduinen en Joop van der Eijk.

Maarten Taffijn blijft ook bij Valto als trainer/coach van Valto A1. Samen met Maaike Ridder, die dit ook seizoen deel uitmaakt van het trainersduo. Met de junioren is vorig seizoen de promotie naar het hoogste niveau bereikt, waardoor er dit jaar in de hoofdklasse op het veld wordt gespeeld. In de najaarscompetitie is daar zelfs een plek in de kampioenspoule veroverd en dus behoud verzekerd. In de zaal speelt Valto A1 in de overgangsklasse.

Maarten Taffijn: “Ik heb het erg naar mijn zin bij Valto; de club, de mensen en de spelers geven mij een goed gevoel en het vertrouwen om door te gaan. Het ontwikkelen van het team en de spelers blijft voorop staan, zodat de aansluiting bij de selectie vanzelf gaat. Het is mooi om te zien dat dat de afgelopen jaren goed gelukt is. Samen met Maaike gaan we er met een vernieuwde lichting weer een mooi seizoen van maken.”.

Bestuurslid Technische Zaken Jan Jaap Elenbaas is blij met de verlenging van de trainers en staf. “De samenwerking tussen alle partijen is geweldig. De klik met de spelersgroep, onderling in de staf en met de TC is goed en dat vormt nog altijd de basis voor een zeer prettige samenwerking. We spelen inmiddels op een hoog niveau en blijven de ontwikkeling vooropstellen, waardoor de prestaties vanzelf mee moeten groeien. Om de ambities te kunnen blijven waarmaken denk ik dat we met deze mensen de ingeslagen weg, de juiste combinatie te pakken hebben.

Tenslotte wil ik Richard bedanken voor zijn bijdrage aan onze ambities. Onder zijn leiding is Valto 2 gepromoveerd naar de reserve hoofdklasse, een unieke prestatie, het hoogste niveau dat ons tweede ooit heeft gespeeld. Zijn fanatisme en passie voor korfbal zullen we hier niet snel vergeten. Hij paste perfect bij de groep en ik wens hem alle succes voor de toekomst.”.

CKV Valto is een ambitieuze korfbalvereniging uit De Lier met meer dan 400 leden.
Valto 1 komt dit seizoen op het veld uit in de Ereklasse en in de zaal in de hoofdklasse. Valto 2 speelt op het veld in de reserve hoofdklasse en in de zaal in de reserve eerste klasse. Dit is mogelijk door de brede selectie waar zij uit kan putten en de jeugd die een goede jeugdopleiding ontvangt. Valto A1 speelt op het veld in de hoofdklasse en in de zaal in de overgangsklasse.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.