VALTO wint ook vierde bekerwedstrijd

Sponsor: Martin Stolze B.V.

Het vlaggenschip van VALTO heeft het maar druk dit seizoen met alle extra wedstrijden in de Zuid Holland beker. Dinsdagavond was alweer de 4e wedstrijd in deze competitie in Leiderdorp tegen het daar gehuisveste Velocitas. Deze 2e klasser bleek aan het eind van de wedstrijd de meest taaie tegenstander voor de beker tot nu toe. Er was aardig wat Liers publiek achter het team aan gereisd om deze wedstrijd te aanschouwen. De beker wedstrijden waren tot nu toe steeds een spektakelstuk om naar te kijken. Er zou ook nu weer met de schotklok gespeeld worden, wat al een pluspunt voor de wedstrijd betekend.

Na het eerste fluitsignaal ging de thuisploeg op zoek naar de openingstreffer. Dit lukt in de tweede aanval en keek VALTO even tegen een achterstand aan. Dit zou ook het enige moment zijn dat Velocitas op voorsprong stond, dus ik hoop dat ze ervan genoten hebben. In de volgende aanval van VALTO zou Thom ook de korf vinden en werd er van vak gewisseld. Velocitas gaf veel druk op de VALTO aanvallen, zodat er even naar de juiste oplossing gezocht moest worden. Frank mocht na een overtreding van de Velocitas verdediging VALTO vanaf de strafworp stip op voorsprong zetten. Zo zou het tot 6-6 door gaan met het score verloop. VALTO steeds op voorsprong en de thuisploeg die weer gelijk maakte. Halverwege de eerste helft was het Thom die met twee doelpunten op rij voor het eerst een marge van twee op het scorebord zette. Een paar minuten later was de stand echter weer gelijk bij 9-9 door twee makkelijk gegeven strafworpen. Mede door de vele strafworpen wist de thuisploeg de aansluiting te houden, maar ook lieten zij zien over veel schijven te kunnen scoren. Drie minuten voor de rust was het nog steeds gelijk, maar toen schoten Bart en Ellen ons naar 13-15. Het was nog een kleine twee minuten tot de rust, waarin het er even op leek dat Velocitas toch weer langszij kon komen. Gelukkig zette Thom de ruststand op 14-16, zodat VALTO lekkerder aan het tweede deel kon beginnen.

Het begin van de tweede helft bleek dit zeker waar, want binnen drie minuten wist VALTO de voorsprong uit te bouwen naar 15-20 door doelpunten van Thom en Frank. Toen zou er even door beide ploegen niet gescoord worden. Velocitas gaf erg veel druk en ook VALTO gunde weinig ruimte aan de Leiderdorpers. Zo ging het vijf minuten heen en weer, waarna de thuisploeg voor het eerst de korf weer vond met een afstandschot. Lisanne was intussen door Marco het veld ingestuurd op de plaats van Manon. Zij mocht van haar tegenstander rustig aanleggen vanaf een meter of vijf en dat kun je maar beter niet doen bij Lisanne. Haar schot vond ook de korf en leek het om en om scoren weer te gaan beginnen. Na het antwoord van Velocitas wisten Bart en Frank echter onze marge te vergroten naar zes verschil en dat geeft toch een lekker gevoel als je nog dertien minuten te gaan hebt. De rest van de wedstrijd zou het verschil steeds tussen de vier en zes verschil blijven. De Leiderdorpers wisten niet van opgeven en bleven knokken voor elke bal. Lotte mocht halverwege het tweede deel nog het veld in om de moe gestreden Judith te vervangen en pakte en passant ook nog een doelpuntje mee. De thuisploeg bleef, ondanks het verschil van vijf punten, steeds geloven in een goede afloop. Ook bij hen werden er verse spelers ingebracht in een poging het tij te keren. VALTO bleef echter geconcentreerd aanvallen en doelpunten maken op de momenten dat Velocitas even dacht de marge te verkleinen. Vlak voor het einde waren Laurens en Pieter ook klaar om Frank en Thom te vervangen, die vandaag weer hun nut hadden getoond. Het duurde echter tot 1,3 seconde voor tijd voor er een moment kwam waarin de wissel kon plaats vinden.

Thom had toen de eindstand 28-33 op het bord geschoten. Pieter heeft dus alleen zijn tegenstander de hand geschud en Laurens heeft nog even de bal mogen beroeren ( zie het you tube filmpje van Bart). Het was weer een mooi spektakel in Leiderdorp, waar al het publiek, zowel Velocitas als VALTO aanhang, hebben kunnen genieten van een doelpuntrijke wedstrijd. VALTO staat na deze overwinning in de halve finale, maar moet nog even wachten tot dinsdag 19 januari om te weten wie de volgende tegenstander is. We kunnen er wel van uit gaan dat het een tegenstander van formaat is, want het zal 99% zeker gaan om een hoofd- of overgangsklasser.

Nu eens kijken of ons vlaggenschip zaterdag tegen RWA kan laten zien dat zij ook afrekenen met de after cup match dip. We kunnen de punten tenslotte maar al te goed gebruiken. Veel publiek zou hierbij zeer welkom zijn om ons vlaggenschip naar de overwinning te schreeuwen.