In the spotlights: Anja van der Eijk

VALTO is blij met alle vrijwilligers die de vereniging draaiend houden!
Onze vrijwilligers zijn het fundament van de vereniging.

Deze maand in de SPOTLIGHT:

Anja

ANJA VAN DER EIJK

“BIJ VALTO HEEFT HET SOCIALE DE OVERHAND IN RELATIE TOT HET FANATISME”

Anja van der Eijk is een geboren en getogen Lierenaar. Ze is 43 jaar en is al weer 22 jaar getrouwd met Joop (ook geen onbekende bij Valto). Samen hebben ze 3 kinderen. Anja werkt in de Reinier de Graafgroep als hoofd van ’transferpunt’. Deze afdeling verzorgt de nazorg van patiënten die nog zorg nodig hebben na de ziekenhuisopname.

Via haar zwager Martin van der Eijk is het gezin van Anja in aanraking gekomen met Valto. De korfbalsport is enthousiast ontvangen in het gezin, want sinds kort zijn alle 3 de kinderen lekker aan het sporten binnen Valto. Anja lachend: ” Uiteraard is dit erg makkelijk voor de ouders, maar het belangrijkste is dat onze kinderen plezier hebben in hun sport”.

Het valt Anja op dat het bij Valto zo goed georganiseerd is. Als voorbeeld geeft Anja aan dat ongeveer elke team een coach heeft vanuit de vereniging.Deze coach begeleidt de kinderen op een fantastische en positieve wijze en dat is maar één van de vele voorbeelden.  “Ik heb ook een tijdje een team gecoacht, maar ik had altijd iemand naast me gehad met verstand van het technische aspect. Dit was leuk en leerzaam om te doen!”

Anja vindt het erg belangrijk dat de sportomgeving van haar kinderen ook een veilige en sociale omgeving is. “Vaak zie je dat het alleen maar gaat om het winnen en de competitie onderling. Ik vind het juist zo belangrijk dat de kinderen plezier hebben in het spelletje met elkaar. Op het veld, maar zeker ook er buiten. Bij Valto heeft het sociale de overhand in relatie tot het fanatisme.  Ik weet zeker dat als één van mijn kinderen valt en hulp nodig heeft, dat er altijd iemand is bij Valto die een helpende hand uitsteekt”.

Bij de vraag waarom Anja vrijwilligerswerk is gaan doen, is haar eerste reactie: “waarom? Dat doe je toch gewoon??” Anja geeft aan dat ze graag betrokken wilt zijn bij de sportvereniging waar haar kinderen actief zijn. Toen OTLAV (supportersvereniging van Valto) is opgericht, was Anja er van het begin af aan al bij. OTLAV organiseert o.a. het team van de week. Dit is gericht op de jongste teams van Valto. Tijdens de training komt er een speler van de selectie langs, mogen ze opkomen samen met de selectie, hebben hun eigen tribune en krijgen na afloop een fotokaart van Valto 1 met handtekeningen.

Dit en nog veel meer heeft Anja samen met andere bedacht, uiteraard afgestemd met de juiste mensen binnen Valto “Dit seizoen doe ik dit samen met Fiona Rijsdijk en Janine Stolze. Door deze nieuwe samenstelling is er zelfs een andere draai gegeven in de huidige acties van Otlav. We zijn echt een team en dit is super leuk om te doen”!

Ook vrijwilliger worden? Neem dan contact op met vrijwilligers@ckv-valto.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.