In the spotlights: Peter de Rijcke

VALTO is blij met alle vrijwilligers die de vereniging draaiend houden!
Onze vrijwilligers zijn het fundament van de vereniging.

Deze maand in de SPOTLIGHT:

Peter de Rijcke

PETER DE RIJCKE

“Zonder vrijwilligers, geen VALTO!”

Peter is een korfbalman of misschien wel beter gezegd…een  Valto-man!

Hij is opgegroeid in een echt Valto gezin. Op 9 jarige leeftijd is hij begonnen te korfballen en hij is nu op 50 jarige leeftijd nog steeds actief bij Valto 8. Met als gevolg dat hij nu het langst spelend lid van Valto is. Peter heeft zijn vrouw Marjolein bij Valto ontmoet en alle drie zijn kinderen + aanhang spelen bij Valto.

In het dagelijks leven werkt Peter bij de ICT als informatie analist. Sinds 5 jaar doet hij dit bij de ANWB t.b.v. website anwb.nl. Naast zijn werk en de korfbal is hij ook zeer actief binnen de kerk als kerkrentmeester.

De korfbal ziet Peter als een belangrijk sociaal gebeuren. Niet alleen voor hem zelf, maar zeker ook voor zijn gezin. “We zijn vaak de hele dag wel in of rond de Villa te vinden. Het is een soort van thuisbasis geworden. We hebben menig keer de zaterdagavond maaltijd in de Villa genuttigd”.

De kracht van Valto is dat we de gezelligheid hoog in het vaandel hebben staan, ook al zijn we ons de laatste tijd meer gaan richten op de prestatie. Maar toch wordt de gezelligheid niet vergeten”. En Peter vind ook dat dit heel goed samen kan. Valto is een groeiende vereniging. De laatste tijd komen er steeds meer jeugdleden bij. En dat is goed! Je merkt  dat de jeugd ook betrokken wordt binnen de vereniging door het geven van trainingen bij de jongste jeugd. Op die manier draagt iedereen een steentje bij. En blijft de Valto cultuur overeind.

Door het doen van vrijwilligerswerk wordt je meer betrokken bij de vereniging. Dat heb ik van huis uit meegekregen. Dan merk je ook dat je iedereen nodig hebt, want Valto kan niet zonder vrijwilligers. Zonder vrijwilligers, geen Valto!

In al die jaren heeft Peter niet stil gezeten bij Valto en zo ook zijn steentje bijgedragen. Van schoolkorfbal commissie tot penningmeester, van ledenadministratie tot het wedstrijdsecretariaat. Op dit moment is hij o.a. een onderdeel van de redactie van de Bijblijver en is hij een gastheer van de scheidsrechters die bij Valto komen fluiten.

De scheidsrechter is een vitaal onderdeel van korfbal en we willen dat elke scheidsrechter met plezier naar Valto komt. Op dit moment zijn we met zijn vijven, maar we willen ons team graag uitbreiden naar 8 personen. Het is niet belangrijk dat je een korfbal verleden hebt, maar je moet wel het gastheerschap hoog in het vaandel hebben staan“.

Peter heeft een hoop gedaan voor Valto en doet nog steeds veel vrijwilligerstaken binnen Valto. Je merkt ook dat de kinderen van Peter (en Marjolein) langzaam aan het stokje van hem overnemen.

Hij zal dan ook altijd tijd vrij maken om zijn eigen kinderen en aanhang te zien korfballen!!

Ook vrijwilliger worden? Neem dan contact op met vrijwilligers@ckv-valto.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.