De balans

Vorige week hebben we de balans opgemaakt op de halfjaarlijkse Algemene Leden Vergadering, editie voorjaar. Er waren zo’n 30 leden aanwezig, waaronder senioren, junioren en overige leden. Ik wil in dit stukje toch nog even benadrukken dat ook ouders van jeugdleden van harte welkom zijn om hun kinderen te vertegenwoordigen en dat ook jullie inbreng erg wordt gewaardeerd!

Na de vaststelling van de notulen van de vorige vergadering, hebben we als bestuur aangegeven waar we mee bezig zijn geweest en hoe we naar de toekomst kijken. Ieder bestuurslid vanuit zijn of haar eigen gebied. Zo hebben we aangegeven dat er sinds kort een pin-apparaat beschikbaar is in de kantine. Hoewel hier enige opstartproblemen mee waren, hopen we dat er daarmee in de toekomst ook wat gezonder eten te kopen is. We willen namelijk naast de vette hap en het snoep, ook groente en fruit aanbieden. En omdat we ons niet twee jaar lang kunnen inhouden, hebben we aangekondigd dat er ook dit jaar weer een VALTO feest komt. Dit wordt hopelijk wéér een doorslaand succes.

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat er de afgelopen tijd een aantal acties zijn geweest, waaronder de Rabobank Clubkas Campagne en de Potgrondactie. Beide acties hebben weer een fijne bijdrage geleverd aan onze clubkas (zo’n 3.000 euro!), waarvoor iedereen die daaraan heeft meegeholpen enorm werd bedankt door het bestuur en de overige leden. Ook de tegeltjes, die al een tijd op zich laten wachten, komen er nu toch echt aan. De eerste zijn al binnen, de rest volgt snel!

Op korfbaltechnisch gebied werd aangegeven dat we als VALTO zijn gevraagd het NK voor D-jeugd te organiseren op 6 juni aanstaande. Hiervoor zal nog wel het een en ander geregeld moeten worden, waarbij we middels een draaiboek worden ondersteund vanuit de bond. Een mooie gelegenheid om ons als vereniging weer te laten zien. Maar we zijn ook al bezig met volgend seizoen. Er wordt namelijk hard gewerkt aan de selectie van 3 teams en het nieuwe trainingsschema wat de veld- en zaaltrainingen beter op elkaar laat aansluiten. We hopen daarmee ook weer een stap te maken en een degelijk korfbalprogramma voor een ieder te hebben voor de toekomst.

Ook de vrijwilligerscampagne passeerde de revue, waarbij we nogmaals hebben aangegeven enorm blij te zijn met de nieuwe aanwas van leden, ouders en anderen die ons willen helpen. We bieden ouders die hun kinderen graag willen laten sporten, maar daar te weinig financiële middelen voor hebben, een kans om toch te komen korfballen. Middels het kindpakket wordt dit mogelijk gemaakt. We zijn ook bezig geweest met de velden en spelen inmiddels op de 40×20 velden, waarbij we op dat vlak ook weer klaar zijn voor de toekomst. Een toekomst waarin er ook nog mooie fietsenrekken gaan komen, daar wordt nog aan gewerkt. Datzelfde geldt voor de kinderhoek in de kantine en de exploitatieaanvraag voor de vergunning, welke beide aan het begin van volgend seizoen afgerond moeten zijn.

De voorjaarsvergadering is ook altijd het moment om trouwe leden even in het zonnetje te zetten en te bedanken. Zo mochten Tamara (25 jaar lid), Hellen en Marjolein (beide 40 jaar lid) een bloementje in ontvangst nemen!

Een bedankje was er ook voor Marjo die naar 2 jaar, samen met het bestuur, het focusprogramma tot een succes heeft gemaakt. Op alle terreinen zijn we als vereniging gegroeid. We gaan als bestuur nog wel een vervolgtraject starten, maar de stevige basis ligt er zeker!

Een ander onderwerp wat op de ledenvergadering aan de orde kwam is grensoverschrijdend gedrag. Iets dat we al vereniging niet willen en kunnen accepteren, maar waarmee we wel worden geconfronteerd. In de media, bij andere verenigingen, bij onszelf, op allerlei gebieden. We hebben de afgelopen tijd veel gesprekken gevoerd en nagedacht over hoe hiermee om te gaan. Daaruit is een actieplan ontstaan, waarmee we richting het begin van volgend seizoen een nieuw protocol willen hebben, als onderdeel van het huishoudelijk reglement. Daarbinnen valt ook een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag), welke we als vereniging gaan invoeren. Dit geeft geen garantie dat dergelijk gedrag niet zal voorkomen, maar het maakt de kans weer iets kleiner, het maakt mensen bewust en geeft een signaal af dat wij als VALTO staan voor een veilige sportomgeving.

De avond werd traditioneel afgesloten met de rondvraag en het rondje van de zaak. Tijdens de rondvraag kwamen enkele aandachtspunten naar voren, die we als bestuur gaan oppakken of direct konden beantwoorden. Mocht je er niet zijn geweest of naderhand toch nog ideeën of opmerkingen hebben, kom er gerust mee en wacht niet tot de volgende ALV. Als we de vereniging kunnen verbeteren, zullen we dat zeker niet laten!

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.