Haagse korfbaldagen 2018

De 33e editie van de Haagse Korfbaldagen 2018 wordt gehouden van donderdag 1 november t/m zaterdag 10 november.
Ooit begonnen als “De Binnenhof Cup”, daarna in 1985 “Haagse Courant Korfbalweek” en vanaf 2001 verder onder de naam “Haagse Korfbaldagen”.

Deelname van vrijwel alle standaardteams uit de regio t.w. Den Haag, Leiden, Zoetermeer, Delft en Westland.
De seniorenteams zijn verdeeld in Hoofdklasse/Overgangsklasse (9 teams) en 1-2-3 klasse (16 teams) en bij de A-Jeugd ligt de verdeling eveneens in Hoofdklasse/Overgangsklasse (8 teams) en 1-2-3 klasse (16 teams).

In totaal doen 49 teams mee aan de Haagse Korfbaldagen 2018.

In de senioren Hoofdklasse/Overgangsklasse wordt gespeeld om de Hofpas bokaal met deelname van Futura, HKV/Ons Eibernest, Die Haghe, KVS/Maritiem, HKV Achilles, Fiks (Oegstgeest), De Meervogels (Zoetermeer), VEO (Voorburg) en Avanti/Flexcom (Pijnacker). Vorig jaar won Achilles de finale tegen Die Haghe en ontving als eerste de Hofpasbokaal.

A-jeugd

Bij de A Jeugd wordt in de hoogste klasse gespeeld om de Alsem bokaal.
Deelname van Achilles, Avanti/Flexcom, KVS/Maritiem, Vitesse, HKV/Ons Eibernest, Meervogels/Fisica, Die Haghe en Valto.
Vorig jaar won Fortuna de Alsem bokaal na winst in de finale tegen HKV/Ons Eibernest.

Wedstrijden

De wedstrijden worden gedurende zeven dagen in tien sporthallen in de regio gespeeld. Aantal deelnemers is meer dan 1000 en het totale aantal bezoekers bedraagt ongeveer 5000. De toegang tot het evenement is gratis.
De Haagse Korfbaldagen werden in 2018 bij de senioren HK/OK gewonnen door Achilles en bij de A Jeugd door Fortuna uit Delft gewonnen.

De finales worden op vrijdag 9 november (A Jeugd) en zaterdag 10 november (Senioren) gespeeld in de HKV/Ons Eibernesthal, Steenwijklaan in Den Haag. Deze wedstrijden worden via de website HaagseKorfbaldagen.nl live uitgezonden.

Vorig jaar werd voor het eerst een G-korfbaltoernooi (8 teams), een Beachkorfbaltoernooi voor D-C en B jeugd (zowel verenigingen als scholen) als een sportinstuif (35+) geïntroduceerd. Wederom door het grote succes is dit jaar besloten om deze onderdelen toe te voegen aan het evenement. Beide activiteiten zullen voor het grootste deel op zaterdag 3 november in de Sportcampus in het Zuiderpark worden gespeeld.

Bij het G-korfbaltoernooi zal dit jaar gespeeld worden om de Remy van Eijnatten Bokaal.
Het Beachkorfbaltoernooi voor B, C en D teams deelnemende verenigingen, zal zich afspelen in de Beachhal van de Sportcampus Zuiderpark op zaterdag 3 november.

HET VOLLEDIGE WEDSTRIJDPROGRAMMA IS TE VINDEN OP DE WEBSITE

WWW.HAAGSEKORFBALDAGEN.NL