Support

Zon, zon, zon. Gewoon echt heel erg lekker zomerweer afgelopen weekend. Zaterdag om 7 uur wakker worden, gewoon een korte broek aan kunnen trekken en tegelijkertijd realiseren dat het half oktober is. Maar ook dat de zonnepanelen en zonneboiler hun werk meer dan prima kunnen doen. En dat dit het beeld langs de lijn van de velden een stuk aantrekkelijker maakt. Veel ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes, vrienden of andere bekenden die kwamen kijken. Het doet me goed dat de teams zoveel support krijgen. Belangrijk voor de sfeer, belangrijk voor de spelers.

Op een rustig moment aan de bar van onze nog altijd bijzonder gezellige Villa Valto met een drankje en een heerlijk broodje gezond, keek ik nog eens naar buiten en zag al die mensen bezig. Natuurlijk de spelers en publiek, maar ook de mensen die er tussen lopen. Zij maken alles mogelijk. De trainers en coaches, de scheidsrechters, de gastheren, de mensen achter de bar, de coördinatoren, de kangoeroetrainers. En dat is alleen nog maar wat ik zag op dat ene moment.

Ik realiseerde me eens temeer dat naast de support langs de lijnen, ook de support op andere gebieden binnen onze vereniging onmisbaar is. En tegelijkertijd bedacht ik me dat we binnen Valto gezegend zijn met heel veel leden, ouders en vrienden van de club die niet te beroerd zijn om af en toe, dan wel wekelijks hun handen uit de mouwen te steken. Dat zit in de club, dat zit in De Lier, dat zit in het Westland. Gelukkig maar, want het is niet vanzelfsprekend. En dat zou het wel moeten zijn. Blijf niet langs de kant staan. Want een vereniging hou je met elkaar draaiend, levend, buisend.

De scheidsrechters vielen deze en vorige week zelfs met hun neus in de boter, want het was de week van de scheidsrechter. Ook Valto deed dit jaar weer mee om met een leuk gebaar de scheidsrechters van zaterdag, maar eigenlijk ook alle scheidsrechters dit dit seizoen actief zijn te bedanken voor hun bijdrage. Want zonder hen zijn er überhaupt geen wedstrijden en dus geen korfbal en dus geen sport. En laten we dat in gedachten houden, ook al is het niet de week van de scheidsrechter.

Iets heel anders, waarvoor we afgelopen maandag voor bij elkaar gezeten hebben, is het NK veldkorfbal. Vorig seizoen hebben we te horen gekregen dat Valto gekozen is om de organisatie te mogen doen hiervoor, wat inhoudt dat onze club een mooie kans krijgt zichzelf, maar vooral ook topkorfbal in de regio te presenteren en iedereen een mooie afsluiting van het korfbalseizoen te bezorgen. Ik ben er van overtuigd dat we dit als vereniging kunnen doen, maar niet zonder de hulp van alle vrijwiligers, dus eigenlijk iedereen. Er is veel te doen, grote taken, kleine taken. Kijk dus niet gek op als je een keer de vraag krijgt om te helpen. Of, beter nog, denk er eens over na wat je zou willen doen en laat dat weten. Laten we een evenement neerzetten waar we trots op kunnen zijn!

Tenslotte nog even terug naar de korte termijn. Volgende week speelt Valto 1 thuis en na afloop vieren we het Oktoberfest. Laten we er een mooi feestje van maken, maar dat kan niet zonder eerst alle support aan het vlaggenschip te geven. Dat maakt echt een verschil en net als vorig jaar kunnen we de tegenstander verslaan. Dat zou een mooie stap zijn richting behoud in de overgangsklasse. Ik hoop jullie te zien. En ook vanavond. Dan is er de de ALV waarin verschillende plannen naar voren komen voor dit seizoen, maar ook voor komende jaren. En we kijken terug naar afgelopen seizoen. Hoe hebben we het gedaan als club? En ligt dat in lijn met wat we willen bereiken? Wil je de antwoorden? Kom dan langs, om 20.00 uur starten we.

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.