Erna Fisher en Marcel Kortekaas nieuw trainer/coach duo Valto A1

Erna Fisher en Marcel Kortekaas zullen volgend seizoen de A1 van Valto onder hun hoede nemen. Valto is blij dat dit duo komend jaar de taak op zich gaat nemen om de A1 tot goede prestaties te leiden. Erna Fisher is een oude bekende van Valto en de huidige coach/trainer van de A-selectie van ODO Maasland. Marcel Kortekaas, verbonden aan de club als vrijwilliger en bekend met de club doordat zijn zoon er speelt, heeft nog niet eerder een rol als trainer/coach vervuld binnen het korfbal.

De korfbalvereniging uit De Lier heeft een aantal kandidaten gesproken voor het vervullen van de functie van trainer/coach van Valto A1. Na een aantal gesprekken met Erna en Marcel bleken alle partijen dezelfde ambities te hebben.

Erna Fisher is woonachtig in Den Haag en in het dagelijks leven onderwijsassistente op een ZMLK-school. Als coach/trainer heeft zij meerdere jaren ervaring van zowel juniorenselecties als seniorenteams. Erna zal zich komend jaar richten op de technische groei van het team en de spelers.

Erna Fisher over haar keuze om naar Valto te komen: “Dit is voor mij een nieuwe uitdaging en ik zie veel potentie in de juniorengroep van Valto. Ik zie het als een uitdaging om de jeugd klaar te stomen voor de selectie. Ik hoop dat we een mooie middenmoter kunnen worden en wie weet zit er nog meer in. Ik heb er heel veel zin in en hoop op een mooi seizoen, samen met Valto A1 en Marcel!”

 

 

 

Marcel Kortekaas is woonachtig in Maasland en in het dagelijks leven Manager Kwekerijen bij Looye kwekers. Marcel heeft jarenlang op het hoogste niveau gehandbald en zo ervaring opgedaan binnen de topsport. Binnen zijn nieuwe functie bij Valto A1 zal Marcel zich richten op het begeleiden van het team als coach ten behoeve van mentale fitheid en teambuilding.

Marcel Kortekaas over zijn nieuwe uitdaging als coach van Valto A1: “Niets is leuker dan mensen verder brengen in hun leven en als dat dan ook met sporten kan, is het helemaal leuk!”

Bestuurslid Technische Zaken Bart Versteegen: “Ik ben blij dat we in Erna een oude bekende van Valto terug hebben kunnen halen. Ook is het goed om te zien dat we zelfs enthousiasme aanwakkeren bij ouders van onze leden. Met Erna als eindverantwoordelijke voor de technische groei en Marcel die bij de A-selectie een topsportmentaliteit kan brengen, staat er komend seizoen wederom een mooi duo voor onze junioren.”

Valto A1 heeft zich in de zaal met een nieuw, jong team knap gehandhaafd in de Overgangsklasse A. Op het veld hebben zij het vele malen moeilijker en moeten ze de strijd nog aangaan met Vitesse (Ba) A1 en Meervogels/Fisica A1 om directe degradatie te voorkomen.

Valto is de korfbalvereniging uit De Lier en heeft als doel dé sportvereniging van het Westland te worden. Valto 1 speelt inmiddels al twee jaar Overgangsklasse op het veld en heeft in de zaal door kampioen te worden in de 1e klasse dezelfde stap kunnen maken. Valto 2 heeft in de zaal Reserve Overgangsklasse gespeeld maar is helaas gedegradeerd. Op het veld kunnen zij juist de stap maken naar de Reserve Overgangsklasse. Dit is mede mogelijk door de brede selectie waar zij uit kunnen putten en de juniorentalenten die al meerdere jaren ervaring op doen in de Overgangsklasse A.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.