Grande Finale

Het zit er op, althans voor de meesten van ons. Het zaalseizoen had zaterdag haar laatste officiële competitieronde en van Valto mag alleen het achtste op donderdagavond nog acte de présence geven, thuis in de Vreeloohal, om 20.00 uur. Er zijn nog (enkele) kaarten!

Er is nóg een aantal ploegen dat nog niet helemaal klaar is in de zaal. De verliezend finalist van de hoofdklassefinale bijvoorbeeld. Die moest komen uit het duel tussen Tempo uit Alphen aan den Rijn en Groen Geel uit Wormer. In een zeer sfeervolle PKC hal zag het links zwart/geel van de Tempo aanhangers en rechts groen/geel van de, nou ja, dat laat zich raden. De mannen in het zwart/grijs waren ons bekend en stiekem waren we eigenlijk voor hen gekomen. De grande finale van de hoofdklasse werd namelijk geleid door Rick en Alex, ons top duo scheidsrechter en assistent. Leuk om te zien dat er nog een paar Valto mensen aanwezig waren en ik meen te merken dat velen voor hun scherm thuis de live stream zaten te kijken.

Het was een echte finale overigens, onvoorspelbaar en gelijkopgaand in het begin. Daarna was er het eerste gaatje voor Groen Geel, waarbij de doelpuntenmachine inmiddels op volle toeren draaide. Tempo leek daar niets tegen in te kunnen brengen en het was alsof niets meer lukte. Zand in de motor. Dat heb je in finales. En daardoor is de spanning er wel een beetje af. Hoewel, bij korfbal weet je het nooit. En als scheidsrechter verveelt het in ieder geval nooit. Want als het niet wil lukken bij één van de ploegen, dan ontstaat er frustratie. Gelukkig bleef alles binnen de perken en kunnen de heren terugkijken op een prima wedstrijd. Grote klasse in een grote finale. Winnaar Groen Geel gaat volgend seizoen op het hoogste niveau spelen, de Korfballeague. Verliezer Tempo mag nog een keer voor een best-of-three tegen KCC uit Capelle aan den IJssel, de nummer 9 van het huidige Korfballeague-seizoen.

Over de Korfballeague gesproken, daar zijn nog 4 ploegen actief. De play-offs zijn begonnen, op weg naar de grande finale op dit niveau in Ziggo Dome. Ook Valto gaat daar naar toe, we hebben tickets gekocht en deze staan in de webshop. Je kunt zelf gaan of met de bus mee. Het is echt een leuke ervaring voor jong en oud! In deze play-offs, welke ook weer een best-of-three zijn, deed Fortuna uit Delft goede zaken tegen TOP uit Sassenheim. De Delftenaren wonnen uit bij TOP en staan bij winst deze week in eigen huis, in Ziggo Dome. PKC was in de andere strijd om een ticket de betere tegen LDODK. De Friezen uit Gorredijk konden niet op tegen het Papendrechtse PKC. We gaan deze week zien wat de returns gaan brengen. Misschien leuk om de strijd van Fortuna te gaan bekijken in Delft. Het belooft een aardig sfeertje te worden.

Wat ook een aardig sfeertje belooft te worden is het etentje bij De Witte op dinsdag deze week. Gezellig met andere Valto leden eten en drinken voor 50 piek. Valto 9 geeft het goede voorbeeld en gaat met het gehele team. Ik hoop dat dit goede voorbeeld doet volgen. Het zou leuk zijn om de tent vol te krijgen. De opbrengst gaat naar het nieuwe scorebord op veld 2. En daarmee gaat weer een wens in vervulling, ons sportcomplex wordt mooier en mooier!

Dus tot dinsdag (De Witte) of woensdag (trainingsdag Valto 6-9), of donderdag (laatste wedstrijd Valto 8), of vrijdag (trainingsweekend). Hoe dan ook, een fijne week!

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.