Leon Klop nieuwe trainer/coach Valto 2

Leon Klop is aangetrokken als trainer/coach van Valto 2 voor het seizoen 2018-2019. Momenteel actief als speler binnen korfbalvereniging Twist (Vlaardingen), zal hij zijn spelersloopbaan beëindigen om een loopbaan als trainer/coach te volgen. Valto is erg blij met de komst van deze enthousiaste trainer.

De korfbalvereniging uit De Lier heeft een aantal kandidaten gesproken voor het vervullen van de functie van trainer/coach van Valto 2. Na een aantal gesprekken met Leon is er een klik ontstaan en ziet de club in Leon een waardig trainer naast Eric Geijtenbeek. Leon Klop (42), is woonachtig in Vlaardingen en in het dagelijks leven actief bij een aannemersbedrijf. Als trainer heeft hij meerdere jaren ervaring als jeugdtrainer van de A1. In zijn spelerscarrière heeft hij op het een na hoogste niveau van Nederland mogen korfballen.

Leon Klop geeft aan klaar te zijn voor volgend seizoen: “Ik zie in Valto een mooie, ambitieuze vereniging die graag een stapje hogerop wil doen. Daarom ben ik ook erg blij dat we voor komend jaar de samenwerking aangaan en ik als trainer/coach kan fungeren naast Eric (Geijtenbeek, red.)“.

Bestuurslid Technische Zaken Bart Versteegen: “De zoektocht naar een trainer/coach voor Valto 2 is langer geweest dan we gehoopt hadden, maar ook nu zien we weer dat geduld beloond wordt. Met Leon als aanvulling binnen de Technische Staf van de Valto selectie zijn we klaar voor volgend seizoen! Met de mooie resultaten die de selectie neerzet dit jaar en de staf die we voor volgend seizoen neer hebben kunnen zetten zie ik de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Valto 2 boekt dit seizoen uitstekende resultaten. Door het kampioenschap in de zaal komt het team volgend jaar uit in de reserve overgangsklasse. Komende zaterdag zal Valto 2 haar kampioenswedstrijd op het veld spelen en hoopt zij te promoveren naar de reserve eerste klasse.

Technische Staf Valto selectie seizoen 2018-2019

Met de komst van Leon Klop is de selectie voor seizoen 2018-2019 compleet, naast teammanager Martin Valstar en verzorger Danny van Dijk. Helaas zal specialiteitentrainer Chris van Staalduinen volgend jaar de staf verlaten. Chris heeft zich jarenlang in meerdere rollen ingezet binnen de Technische Staf en neemt komend jaar een jaar rust om zich te focussen op andere zaken dan korfbal.

CKV Valto is de korfbalvereniging uit De Lier en heeft als doel dé sportvereniging van het Westland te worden. Valto 1 speelt inmiddels in de overgangsklasse en heeft dit jaar voor de tweede maal op rij de Haagse Korfbaldagen gewonnen. Valto 2 is in de zaal gepromoveerd naar de Reserve Overgangsklasse en kan op 26 mei het kampioenschap op het veld binnen halen. Dit is mede mogelijk door de brede selectie waar zij uit kunnen putten en de juniorentalenten die een goede jeugdopleiding ontvangen.