Martijn Koolwijk wordt de nieuwe trainer/coach van Valto 2

Korfbalvereniging Valto uit De Lier heeft in Martijn Koolwijk de nieuwe trainer/coach voor Valto 2 gevonden. Hij volgt de naar Avanti/Post Makelaardij vertrokken Richard van Weert op.

Martijn Koolwijk is momenteel nog trainer/coach van het eerste team van DVS’69 uit Hendrik-Ido-Ambacht, waarmee hij dit zaalseizoen is gepromoveerd naar de eerste klasse. Daarvoor was hij coach van het tweede team van datzelfde DVS’69. Als speler is hij actief geweest bij Thor, Dalto, Fiducia en Olympia.

In zijn nieuwe rol bij de club uit De Lier zal hij primair verantwoordelijk zijn voor het tweede team, waarbij hij samen met de trainers/coaches van Valto 1 (Mark Tissink en Thomas Reijgersberg) zal zorgen voor eenheid binnen de selectie. Valto 2 komt momenteel uit in de reserve hoofdklasse veld en in de reserve eerste klasse zaal, waarbij promotie nog mogelijk is. In lijn met de ambities van de club is het doel om met Valto 2 te groeien naar reserve overgangsklasse-/hoofdklasseniveau.

Martijn Koolwijk over de stap naar Valto: “Valto is een prachtige vereniging die ik al jaren persoonlijk volg. Het attractieve spel van Valto en de hoge intensiteit waarmee zij dat doen vind ik inspirerend om naar te kijken. Het voelt dan ook als een eer om met deze groep samen te gaan werken en de volgende stap te gaan maken.”.

De gesprekken met Martijn waren erg prettig. De TC, spelers van het huidige Valto 2 en de trainers/coaches van Valto 1 waren het erover eens dat de kijk op korfbal, de manier van trainen/coachen, de persoon achter de coach en de ambitie die hij zelf heeft, goed passen binnen de club. We verwelkomen Martijn dan ook van harte en hopen op een mooie samenwerking de komende jaren.”, aldus bestuurslid Technische Zaken Jan Jaap Elenbaas.

CKV Valto is een ambitieuze korfbalvereniging uit De Lier met meer dan 400 leden. Valto 1 komt dit seizoen op het veld uit in de Ereklasse en in de zaal in de hoofdklasse. Valto 2 speelt op het veld in de reserve hoofdklasse en in de zaal in de reserve eerste klasse. Dit is mogelijk door de brede selectie waar zij uit kan putten en de jeugd die een goede jeugdopleiding ontvangt. Valto A1 speelt op het veld in de hoofdklasse en in de zaal in de overgangsklasse.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.