Rick Voskamp en Alex den Hartog scheidsrechter van het jaar

Tijdens de Cashback World Korfbal Leagueverkiezingen heeft het scheidsrechterduo Voskamp/Den Hartog de Erima Referee Award gewonnen. Zij zijn daarmee scheidsrechter van het jaar, van seizoen 2018/2019.

Het tweetal was samen met twee andere koppels genomineerd. Coaches van de tien verenigingen op het hoogste niveau en de bondscoaches van de nationale teams hadden hiervoor hun stem uitgebracht. Vervolgens hebben de spelers van elke Cashback World Korfbal Leaguevereniging de gelegenheid gekregen hun stem uit te brengen op één van de drie nominaties.

Scheidsrechter Rick Voskamp (De Lier) en assistent-scheidsrechter Alex den Hartog (Heteren) kregen de meeste stemmen en winnen daarmee de prijs van beste arbiters in het seizoen 2018/2019. Het is een mooie beloning voor hun prestaties de laatste jaren, waarin ze de afgelopen 3 seizoenen zijn uitgegroeid tot een vaste waarde op het hoogste niveau van Nederland. Dat de prijs wordt uitgegeven door de spelers die het duo bijna wekelijks fluit, maakt dat de prijs een extra blijk van waardering is.

“Ik volg Rick al een jaren, waarbij de laatste seizoenen met zijn vaste assistent Alex en heb hun eerste wedstrijd in de Korfbal League bijgewoond. Dat was een geweldig begin en daarna hebben ze zich alleen maar verder ontwikkeld. Het is mooi om te zien dat de waardering vanuit de coaches en spelers op deze manier tot uiting komt. Omdat beide heren voor Valto fluiten, maakt dat de hele vereniging super trots en zijn ze ook een voorbeeld voor de jonge talenten.”, aldus Jan Jaap Elenbaas, voorzitter van korfbalvereniging Valto.

Rick Voskamp is al van jongs af aan lid van Valto en heeft als speler voor zowel Valto uit De Lier als ONDO uit ‘s-Gravenzande gespeeld. Als scheidsrechter fluit hij de laatste jaren op het hoogste niveau in Nederland en is actief als internationaal arbiter op diverse eindtoernooien, zoals het WK U19 in april van dit jaar.

Alex den Hartog is de afgelopen jaren de vaste assistent van Voskamp op het hoogste niveau in de Korfbal League (zaal) en Ereklasse (veld) en fluit daarnaast zelfstandig in de nationale wedstrijdsport.

Het nominatiefilmpje is hier te zien: https://youtu.be/yYY4tbKURCA?t=36.

Foto: Marco Spelten, korfbalfoto.nl

Foto: Rick Voskamp (6e van rechts), Alex den Hartog (9e van rechts)

Alle winnaars:

  • ERIMA Referee Award: Rick Voskamp en Alex den Hartog (6e en 9e van links)
  • Beste Speelster U21: Sanne van der Werff (PKC/SWKGroep, 4e van links)
  • Beste Speler U21: Joren van Nieuwenhuijzen (Fortuna/Delta Logistiek, 5e van links)
  • Beste Coach: Ard Korporaal en Damien Folkerts (Fortuna/Delta Logistiek, 10e en 1e van links)
  • Beste Speelster: Fleur Hoek (Fortuna/Delta Logistiek, 8e van links)
  • Beste Speler: Laurens Leeuwenhoek (PKC/SWKGroep, 7e van links)
  • Goal van het Jaar: Laurens Leeuwenhoek (PKC/SWKGroep, 7e van links)

Aan het begin van de avond werden ook de topscorers van de reguliere competitie door presentator Maarten Boot en de afzwaaiende alltime topscorer Marc Broere (Blauw-Wit, niet op de foto) in het zonnetje gezet. Celeste Split (TOP/SolarCompleet, 3e van links) maakte in de reguliere competitie 89 doelpunten, Jelmer Jonker (DOS’46, 2e van links) kwam tot 133 treffers.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.