Scheidsrechter Rick Voskamp naar het European Korfball Championship

In de week van 4 tot en met 9 oktober fluit Rick Voskamp als internationaal scheidsrechter op het IKF European Korfball Championship B-division 2021 in Wroclaw, Polen. Hier strijden de landen uit de B-divisie om het Europees Kampioenschap. Toplanden als Nederland, België, Duitsland en Portugal doen daar niet aan mee.

Rick is sinds 1 januari 2020 actief als IKF scheidsrechter, daardoor kan hij dit seizoen dergelijke toernooien fluiten. Vorig jaar kwam dat er niet van vanwege de coronapandemie. Als scheidsrechter is hij daarnaast actief in de Korfbal League, de Eredivisie van het korfbal. Hij vormt hier sinds vorig seizoen een koppel samen met Marco van der Lucht, waarbij beide heren als volwaardige scheidsrechter opereren en de assistent-scheidsrechter tot het verleden behoort. Tijdens de internationale wedstrijden wordt nog wel gespeeld met assistent-scheidsrechters.

Rick Voskamp mag op dag één het toernooi al aantreden in de wedstrijden Wales – Griekenland om 15:30 uur en Polen – Schotland om 19:45 uur. Alle wedstrijden worden uitgezonden via het Youtube-kanaal van het IKF.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.