Competitieronde 4 op de grens van zomer en herfst

Afgelopen zaterdag begon met een mooi zonnetje op een fris veld. De wind was even gaan liggen en het voelde voor de jonge jeugd aangenaam aan. Prima omstandigheden dus ook, om deze speeldag mee te beginnen. Dat leverde ook een aantal mooie uitslagen op.

Prestaties afgelopen zaterdag
De F2 en F1 wonnen ruim, de E2 en E1 ook, waarbij ik zelf de laatstgenoemde heb kunnen zien spelen. Iedere week een stukje beter, goed overspelen, meer inzicht en een leuk team! Bij de iets oudere jeugd heb ik de D4 hun eerste wedstrijd zien winnen. Goed spel in combinatie met het goed vallen van de kansen zorgden er voor dat ze mochten juichen na afloop. En ook de C4 leek goed op weg. Het was inmiddels beginnen te regenen en nadat het de hele wedstrijd gelijk opging, is het uiteindelijk toch niet gelukt om winnend af te sluiten. Ook de C1 ging gelijk op, maar moesten uiteindelijk hun meerdere erkennen in Nieuwerkerk. Wel heel knap hoe jullie het doen in de Hoofdklasse. Het is moeilijk, maar zeker niet kansloos!

Ook de B1 is lekker bezig in de hoofdklasse, tegen de koploper zelfs voor gestaan, maar helaas niet vol kunnen houden. Knap hoe jullie netjes in de middenmoot meedraaien. De A1 maakte er geen heel spannende wedstrijd van. De eerste goal in de 11e seconde zegt misschien al voldoende. Volgende week wordt een echte uitdaging, succes! De senioren wedstrijdsportteams wisten allen te winnen, behalve het eerste, waar Arno weer een mooi stuk over heeft geschreven. Valto 5, 3 en 2 staan zelfs op een gedeelde eerste plaats in hun poule. Valto 4 ook netjes in de middenmoot.

TeamNL vs TeamNL
Zoals verderop te lezen, kunnen alle Valto-leden aanstaande dinsdag kijken hoe er op het hoogste niveau wordt gekorfbald, namelijk bij TeamNL. Wel even reserveren vooraf. Voor de handtekeningenjagers is er mogelijk om een krabbel te scoren en op woensdagmiddag is er een openbare training. Ook dan kun je kijken hoe het moet, als speler, maar ook als trainer.

De week van onze scheidsrechter
Deze week is een bijzondere week voor Rick Voskamp. Hij fluit namelijk op het IKF European Korfball Championship B-division 2021 in Wroclaw, Polen. Lees er meer over in dit artikel.

KT3 cursussen gaan starten
Trainers en coaches die interesse hebben in het volgen van de KT3-opleiding kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar opleidingen@knkv.nl. Hierna ontvangt de trainer of coach een mail met een link naar een formulier om de aanmelding definitief te maken. Per locatie gaat de opleiding van start als er acht of meer deelnemers zijn en kunnen er maximaal twaalf deelnemers meedoen.

Dichtstbijzijnde locatie voor ons: HKV/Ons Eibernest. Je moet hiervoor wel KT2 hebben. Kosten worden betaald door Valto. Laat het ook aan de TC/Jan Jaap weten of je meedoet. Dan kijken we samen naar een begeleider.

We kiezen dit seizoen voor KT3 boven KT2, omdat we enerzijds al best veel KT2-trainers hebben en een beperkt aantal KT3-trainers. Die laatste groep is juist van belang voor het begeleiden van nieuwe KT2-trainers, vandaar dat we deze groep ook willen vergroten en tevens de kans willen geven aan de KT2-trainers zicht door te ontwikkelen.

Met vriendelijke groet,
Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.