VALTO B1 behaalt titel eindtoernooi B-jeugd eerste klasse

Valto B1 heeft op zaterdag 22 juni in het eindtoernooi voor B-jeugd in de eerste klasse de eerste plaats behaald. In de finale waren zij na verlenging met 11-8 te sterk voor HKV/Ons Eibernest (Den Haag).

Valto B1 speelt in de reguliere competitie in de eerste klasse. Doordat zij in deze competitie op de eerste plaats zijn geëindigd, zijn zij geplaatst voor het eindtoernooi. Op dit eindtoernooi spelen de acht kampioenen van de beste poules in de eerste klasse. Deze overwinning is dan ook een geweldige prestatie voor het team, wat al een aantal jaren met elkaar korfbalt.

Het toernooi, wat plaatsvond bij KV Tilburg, ging goed van start voor Valto B1. Tegen CKV Spirit B1 (Voorthuizen) wisten zij met 9-6 te winnen. De tweede wedstrijd tegen KV Tiel’72 B1 (Tiel) wist Valto wat minder te scoren, wat leidde tot een gelijkspel van 7-7. Om de winst in de poule te pakken en te kwalificeren voor de finale, was het dan ook belangrijk om de laatste wedstrijd te winnen. Gelukkig voor het team wisten zij ook de laatste wedstrijd, tegen KV Fiducia B1 (Utrecht), naar zich toe te trekken. Deze wedstrijd eindigde in een 10-8 overwinning.

Na drie wedstrijden kwam Valto als poulewinnaar uit de bus. Hierdoor mochten zij de finale spelen tegen de winnaar van de andere poule, HKV/Ons Eibernest. In de finale ging de eerste helft gelijk op. De ruststand was dan ook 3-2 in het voordeel van Valto. Valto slaagde er echter niet in om een gaatje te slaan, en na twee keer 15 minuten spelen, stond er dan ook een gelijke stand op het bord, 8-8. De wedstrijd werd met twee keer 5 minuten verlengd. Valto leek over een beter uithoudingsvermogen te beschikken en halverwege de verlenging stond het dan ook 10-8. Bij een stand van 11-8 floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Het kampioenschap is zaterdag goed gevierd. Tegelijkertijd vond namelijk het NK Veldkorfbal plaats op het terrein van Valto. Direct na de huldiging van de landelijk kampioen, werd het team gehuldigd in het bijzijn van veel publiek en de nieuwe Nederlands kampioen. Volgend jaar zal Valto B1 uitkomen in de hoofdklasse, het hoogste niveau van Nederland.