All Day, All Night

Het was weer een drukte van belang afgelopen zaterdag in de twee hallen die De Lier rijk is. Nu is het iedere zaterdag wel druk, maar als 28 van de 31 Valto-teams thuis hun laatste oefenwedstrijden spelen én de Kangoeroes actief zijn, is het echt vol. Gezellig vol. Tel daar het diplomazwemmen bij op en het is zoeken naar een leeg parkeervak. Maar uiteindelijk gevonden en dus op naar binnen.
 
Ik heb zelf een aantal wedstrijden kunnen zien en het was een feest al die teams in actie te zien. All Day Valto is al jaren een begrip en het is fijn om zo het zaalseizoen officieel af te trappen. Even voelen hoe dat ook al weer was met die vloer en spelen zonder wind, regen of felle zon. En kijken waar je staat. Waar moet nog aan gewerkt worden, wat loopt al goed. Voor aanvang van de wedstrijd van Valto 2 hebben we de kampioenen van de najaarscompetitie gehuldigd. Omgeroepen worden, een mooie medaille uit handen van een aantal selectiespelers krijgen, op de foto gaan én een welverdiend applaus van het aanwezige publiek in ontvangst nemen. Nogmaals van harte gefeliciteerd en succes in de zaalcompetitie.
 
Die morgen was ik ook getuige van de Kangoeroetraining. Mooi om een paar nieuwe gezichtjes te zien na de Kangoeroe-instuif. Vanuit de Kangoeroes is er namelijk een nieuw team geboren, Valto F4 speelde haar eerste wedstrijd in de zaal deze zaterdag. De overgebleven Kangoeroes werden weer begeleid door een aantal jeugdleden onder leiding van Sharon. Zoals al eerder aangegeven zoeken we nog iemand die deze begeleidende rol overneemt. Ik kan alleen maar zeggen dat het ontzettend veel voldoening moet geven om kinderen in deze leeftijd kennis te laten maken met bewegen, spelletjes, samenspelen, plezier in sport, maar ook met de vereniging. Het is een eerste kennismaking en wellicht lopen hier de talenten van de toekomst wel rond. Daar zijn we nu natuurlijk nog helemaal niet mee bezig, want plezier en bewegen staat hier centraal!
 
Na de eerste helft van Valto 2 was het tijd om naar Den Haag af te reizen, de finales van de Haagse Korfbaldagen. We zijn gevraagd om daar de live streams te verzorgen, iets wat de clubkas ook een leuk centje oplevert en waar we Valto weer mee op de kaart hebben gezet. Leuk voor het streamteam dat daar acte de présence gaf, was dat Valto 1 zelf in de finale stond. Voor de tweede keer in twee jaar tijd. En dan opnieuw de overwinning pakken is de kers op de taart van deze oefenperiode. Goed om te zien dat we klaar zijn voor het zaalseizoen. Dat winst in tijdens de HKD geen garantie is, werd vorig jaar duidelijk, maar we zijn gegroeid en ik denk dat de kansen er zeker zijn. Mits iedereen er achter staat, het publiek incluis!
 
Sportief en interactief kunnen we dus terugkijken op een geslaagd weekend. Met dank aan de Haagse Korfbaldagen, die met het beachkorfbal en een G-korfbal-klasse een mooie, vernieuwende stap heeft gemaakt. De G-finale was dan ook een leuk om te zien, voor veel publiek en een feest voor de spelers in het veld. Mijn dank gaat ook uit naar het team enthousiaste Valto leden die hierbij hebben geholpen. Dit weekend was Rick er niet bij vanwege internationale scheidsrechterverplichtingen, maar Michael, Thomas, Steven, Daan en Thom stonden hun mannetje. Zij werden aangevuld door Arthur en Arjan die we met name kennen als scheidsrechter, geen lid zijn van Valto, maar wel hebben meegewerkt om deze nieuwe ervaring tot een succes te brengen. En dat tot in de late uurtjes. Super! Overigens werd het scherpe beeld mede mogelijk gemaakt door sponsor Priva en de reclame in beeld door Korfbalshop.nl en VDL Fleurs. Dank daarvoor!
 
Ik zie u graag maandagavond 6 november weer voor de eerste ronde van de Zuid-Holland Korfbal Cup, bij Twist, in Vlaardingen, Valto D1 en Valto 1, aanvang 19.00 uur. Dat lijkt maar 2 dagen na zaterdag en dat is het ook. Maar niet minder leuk!
 
Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.