Bedank, bedenk en begin

Clubgenoten, we leven in een tijd waarin individualisering in alle trendstukjes voorkomt. Of het nu de troonrede, een rapport van het CPB of een gemiddelde column in een dagblad naar keuze is … het staat er en het is, zeker vanuit vele hoeken bekeken, nog waar ook. Kijk om je heen en zie de voorbeelden. Lees de krant en herken het. Kijk in de spiegel en zie het. Hoewel het economisch beter lijkt te gaan met ons land, zie ik dat niet iedereen profiteert. Ik zie politieke verdeeldheid, discussie over welke richting we op moeten, terwijl het schip doelloos ronddobbert, wachtend op iemand die het stuur beetpakt. Ik kwam een uitspraak tegen van iemand die de kern raakt: “Er is geen één partij die het helemaal met mij eens is.”. Treffend.

Gelukkig zie ik ook een andere kant van ons land. Lichtpuntjes zijn er genoeg. Deze heb het het afgelopen seizoen namelijk overmatig gezien bij onze vereniging. Natuurlijk was het niet bij iedere activiteit even makkelijk om vrijwilligers te vinden, maar altijd kwam het weer goed, soms de dag ervoor. En als ik zie hoeveel verschillende mensen hun steentje hebben bijgedragen, dan kan ik niet anders dan beseffen dat er heel veel leden én familie én vrienden zijn die tegen de trend in hun tijd ter beschikking stellen en samenwerken om er iets moois van te maken. De één wat meer dan de ander, maar zonder die ander zou het nooit hetzelfde zijn geweest. Alle beetjes helpen en de vele handen maken (zoals altijd) licht werk.

Bedank daarom al die vrijwilligers voor hun inzet dit seizoen. Bedank ze voor dat ene uurtje achter de bar, die vrijdagavond schoonmaken, die maandelijkse vergaderingen, die wekelijkse gesprekjes, het fluiten van al die wedstrijden, die uren potgrond sjouwen, die dagen op- en afbouwen, dat uurtje invallen, die autoritjes, die tientallen trainingen, die dagen trainingsweekend en jeugdweekend, die dagschotels bakken, het weten te vermaken van al die kleuters, die dagen knippen en plakken en samenstellen, die uren puzzelen en wikken en wegen, het schrijven van die stukjes, het ontvangen van die scheidsrechters, het oppompen van die ballen, die oneindige klusjes in en om de Villa, die honderden foto’s, die duizenden kijkminuten, dat mooie commentaar, die kritische noot, die geweldige clinics, de controle van de kas, de verwerking van al die leden, het werven van al die sponsors, het plaatsen van die vlaggen, het straten van die tegels, het coachen van jouw team, het ondersteunen van die coach, het sorteren van die shirts en pakken en tassen, het schenken van die liters limonade, het uitdelen van die honderden eierkoeken, het behandelen van die blessures, het invoeren van statistieken, die honderden berichtjes op Facebook, Twitter, Instagram en Snapchat, die persberichten, die leuzen, liedjes en rookpotten langs de lijn, die schone kleren in de tas, die tientallen notulen, het organiseren van al die activiteiten, het maken tot de vereniging die Valto was, is en blijft!

Blijft? Ja, blijft! Want als ik ergens in geloof, is het wel de kracht van verenigen. Verenigen is het bij elkaar brengen van mensen met dezelfde hobby, sport en passie. Bij ons is dat korfbal in de kern, maar nog zoveel meer er omheen. En door samen te werken, helpen we dat mogelijk te maken. Dé sportvereniging van het Westland word je namelijk niet alleen. Bedenk daarom deze zomer eens wat we nog meer of beter kunnen doen en hoe jij daaraan kunt bijdragen. Als lid, als ouder of als vriend van de club. Er is vast iets waar je blij van wordt, wat je leuk vindt, waar je energie van krijgt. Kom maar op!

Blijf alleen niet te lang nadenken, begin gewoon! Want voor je het weet, is de zomervakantie voorbij en staat er een mooi, nieuw seizoen voor de deur. Met als openingsact de Rijk Zwaan Korfbal Derby’s op 16, 17 en 19 augustus. Tot dan, tot ziens. Fijne vakantie!

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.