Comeback

 
In vele opzichten was dit het weekend van de comebacks. Valto 1 speelde haar eerste wedstrijd in de tweede helft van de veldcompetitie en deed wat het moest doen. Na een zaalseizoen zonder kampioenschap en ZHKC beker, maar mét HKD beker en veel potentie, zijn er op het veld nog volop kansen. Volgende week moet er dan wel worden gewonnen van ONDO uit Middelburg. Het is een belangrijke wedstrijd die eerder begint dan normaal, namelijk om 13.00 uur. Wat zou het geweldig zijn als we met veel oranje supporters langs de lijn staan om vervolgens naar Ziggo Dome te reizen.
 
Over die Ziggo Dome en dus de korfbalfinale gesproken, daar kleeft ook een comeback aan en er hangt ook een comeback in de lucht. De juniorenfinale gaat namelijk tussen Fortuna A1 en PKC A1. Die laatste ploeg wist na een eerste verloren play-off wedstrijd goed terug te komen en won de laatste twee. Bij de senioren zit TOP in een flow, door na een wat minder seizoen voor de Sassenheimers, nu de twee play-off wedstrijden van LDODK te winnen. De tegenstander voor de finale laat nog op zich wachten, want ook de grote dames en heren van PKC verloren hun eerste play-off wedstrijd, tegen Blauw-Wit. Maar ze wonnen hun tweede wedstrijd en dus maken ze nog kans om in de finale te komen.
 
Dan was er dit weekend nog meer te beleven in het Nederlandse korfbal. De finale van de Reserve Korfballeague, waarin de beste tweede teams van de korfballeague clubs uitmaakte wie er Nederlands kampioen zou worden. Deze wedstrijd ging dit jaar tussen KZ 2 en PKC 2. Opvallend veel ‘Valto-volk’ langs de kant, want er zat een oranje tintje aan de finale. De zoon van oud-voorzitter Gerald de Kruijff, Emiel speelde mee bij KZ en in het veld stonden nog twee bekenden. Rick Voskamp en Alex den Hartog mochten deze finale leiden en dat hebben ze weer prima gedaan. De door vader Teun benoemde wedstrijd die nooit een wedstrijd werd, lag volledig in het voordeel van PKC, die de overwinning geen moment uit handen gaf. Jammer voor Emiel, maar Rick en Alex kunnen trots zijn en terugkijken op een mooi zaalseizoen. Hun eerste wedstrijden op het hoogste niveau en na de Reserve Korfballeague finale is het wat mij betreft tijd voor het echte werk volgend jaar … in Ziggo Dome!
 
Bij het uitlopen van de Fortuna-hal, stond de andere comeback aan op het grote scherm. Korfballeague club DSC speelde tegen onze regiogenoot Avanti in hun tweede play-down wedstrijd. Avanti wist de eerste wedstrijd thuis te winnen en won ook deze uitwedstrijd van de Eindhovense formatie. Wat niemand voor mogelijk had gehouden, behalve de blauw-witten zelf, gebeurde gewoon. Avanti heeft een ongelooflijke veerkracht getoond door na de reguliere competitie, drie kruisfinales en een verloren hoofdklassefinale, de laatste kans te pakken om in de Korfballeague te komen, door van DSC te winnen. Wat een prestatie, wat een comeback!
 
Ik heb helaas niet alle andere comebacks van dit weekend kunnen zien, maar gelukkig nog wel: Valto 4 die een redelijke achterstand miraculeus wist terug te brengen naar een 13-13 gelijkspel, Romee die haar eerste volledige wedstrijd bij Valto A1 speelde na een lange blessure, het groen (dat tegen de hekken bij de speelplaats is geplant) komt weer terug (bedankt klusteam!) en wie weet zijn er de komende tijd nog wel meer comebacks te ontdekken … we gaan het zien!
 
Voor iedereen die een minder goed weekend op sportief gebied had, de competitie is nog lang, er is voldoende tijd om jouw comeback werkelijkheid te laten worden!
 
Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.