Valto 1 blijft koploper na winst op WION 1

Sponsor: Martin Stolze B.V.

Met slechts één oefenwedstrijd in de benen zijn we van start gegaan met het vervolg van de veldcompetitie. Valto 2 had gelijk een zware kluif voor vandaag aan de koploper PKC /SKW groep 4. Alleen een stunt had er voor kunnen zorgen dat er punten gepakt zouden worden. Deze bleef uit, maar aan de verhalen te horen heeft Valto 2 de huid duur verkocht en werd verloren met 23-16.

Voor Valto 1 is het zaak om geen onnodig puntverlies op te lopen tegen de lager geklasseerde ploegen. In de oefenwedstrijd tegen overgangsklasser de Meervogels vorige week had het vlaggenschip laten zien er klaar voor te zijn. Vandaag was de tegenstander de rode lantaarndrager in poule WION 1, wat nog puntloos onderaan staat. Hun zaalseizoen was ook geen makkelijke, waarin zij dankzij hun inzet als beste nummer 7 een plaats wisten te verdienen in de 1e klasse zaalcompetitie voor volgend seizoen. Zou hun inzet vandaag ook genoeg zijn om van die hatelijke nul af te komen?

Valto 1 was er alles aan gelegen om de punten ook deze keer weer net als in september in de zak te stoppen om bij de koplopers te blijven horen. Dit moest vandaag wel zonder Sanne gebeuren, want zij was dinsdag bij de training geblesseerd geraakt. Op haar plaats startte Lisanne naast Frank, Kevin en Naomi. Het leek vandaag niet van zelf te gaan bij aanvang van de wedstrijd. De thuisploeg begon de wedstrijd en hield in de verdediging de lijntjes erg kort. Bij Valto leek de scherpte van vorige week er niet te zijn, waardoor het wel even duurde voor de eerste treffer zou vallen. Hoelang weten we niet, want het ontbreekt WION aan een elektrisch scorebord. De eerste nul werd door een Rotterdamse dame van het flip-over bord geschoten en bij Valto lijkt een traditie te worden dat Naomi deze taak op zich neemt. Zij zorgde namelijk voor de gelijkmaker. De heren van beide ploegen zouden nog even wachten met scoren, want pas na de 2-3 van Naomi zou ook een Rotterdamse heer de korf vinden. Tot de 5-5 tussenstand ging het gelijk op, maar toen kwam het keurcorps van Marrien goed op stoom. Met zes doelpunten op rij werd een gat geslagen naar 5-11, maar de thuisploeg wist hier voor de rust nog twee punten af te snoepen tot een 7-11 ruststand.

Voor de tweede helft toch maar een klok mee laten lopen, want zonder duren 35 minuten wel erg lang. Valto kwam scherp de kleedkamer uit en wist door de treffers van Bart en Judith het verschil weer terug op zes te brengen. WION wist nu ook het eerste doelpunt na de thee te scoren, maar Valto had de smaak te pakken en liep verder uit naar 8-16 na een kwartier spelen. Toen kreeg één van de WION heren het geluk aan zijn zijde en wist met twee afstandsschoten van wel héél ver weer wat terug te doen. Bart en Judith wisten dit helaas voor de thuisploeg binnen no time weer te terug op acht te brengen met nog tien minuten op mijn klok. Er was intussen wat vers bloed binnen de lijn gebracht door de thuisploeg en dit leek zijn vruchten af te werpen. Zij wisten het gat van 10-18 te verkleinen naar 13-18, voordat Valto weer tot scoren kwam. Met nog een minuut of vijf te gaan werd Frank vervangen voor Ron. Hij zou in zijn tweede poging laten zien dat hij wel degelijk strafworpen kan nemen en maakte er 14-20 van. Mijn tijd zat er op, maar scheidsrechter de Groot wist hoelang we nog moesten. Dit bleek nogal wat tijd te zijn, waarin beide ploegen nog één keer tot scoren kwamen. Judith wist van afstand de eindstand 15-21 op het bord schieten, waarmee we gedeeld koploper blijven. Helaas lieten ook de andere koplopers Albatros en ONDO (M) geen steekje vallen, dus wacht ons volgende week de eerste finale wedstrijd in dit voorjaar. Promovendus ONDO komt dan uit Zeeland gereden om voor de Villa om de punten te strijden. Valto speelde in september vooral tegen zichzelf en wil nu dus revanche nemen op de verloren punten in Zeeland.

Door de Korfbal league finale begint deze wedstrijd op een ongewoon tijdstip nl. 13:00 uur. We zullen met z’n allen de lunch dus even moeten uitstellen en ons achter het vlaggenschip scharen om ze naar de overwinning te schreeuwen.