Een heerlijke dag voor Valto

Afgelopen week woensdag avond mocht ik aanschuiven bij de KNKV om strategisch mee te denken m.b.t de voortgang van onze sport. Dit vond plaats bij TOP in Sassenheim. Confronterend ook wel, als je dan hoort dat wij als korfballers niet zo goed zijn naar buiten onze verenigingen om de trots als korfballer uit te stralen. Binnen de verenigingen is dit wel oké, omdat je in je comfortzone zit. Daarbuiten en maatschappelijk is dit dus lastig.

Dat komt voort uit enquêtes die zijn gehouden onder de sporters en verenigingen. Dat beangstigt best wel, omdat ik vind dat je juist trots mag zijn op welke sport je ook beoefend. Helaas is dit dus veelal niet het geval. Zouden mensen van de buitenwacht dan nog steeds denken dat korfbal een sport is met 3 vakken en een rieten mandje? Met die wetenschap zijn we met een aantal verenigingen die avond dus aan de slag gegaan om te bekijken hoe we de sport dus beter kunnen uitdragen waardoor we binnen de sport meer leden kunnen werven.

Drie kernwoorden namen we mee als speerpunten om op weg te gaan namelijk: sportplezier, persoonlijke groei en maatschappelijke impact. Verenigingen met wie de discussie gevoerd werden waren o.a KZ, Blauw-Wit, Groen-Geel, Fortuna en TOP. Ook goed om te horen wat er dus leeft binnen deze verenigingen als je toch met elkaar in discussie bent.

De ervaringen neem je weer mee richting Valto en daar kunnen we dus mee verder. En wat een mooie dag was het zaterdag ook weer voor V1 die direct tijdens de eerste competitiedag tegen ONDO in ‘s-Gravenzande moest aantreden. Het zijn nooit de beste wedstrijden, maar ze zijn wel spannend. En als je dan niet kan winnen met de normale wedstrijd, moet je het proberen op een andere manier wat je vooral in de 2e helft zag ontstaan. Uiteindelijk nemen we de punten mee naar De Lier en werd de uitslag 11-18 in het voordeel van Valto. Zelf sloten wij met V8 de dag af met onze wedstrijd die om 18:30 begon tegen NIO 3, die we uiteindelijk wonnen met 15-7.  Een ieder veel succes gewenst de aankomende week en wellicht zien we elkaar aankomend weekend weer op het sportpark.

Met sportieve groet,

Marco Stolze
voorzitter@ckv-valto.nl
06-30728817

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.